Μεγαλειώδεις πορείες σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια από το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργο Ρουπακιά.
Στην Αθήνα, η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Φύσσα Παύλου 60), εκεί όπου δολοφονήθηκε ο μουσικός.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Στην αρχή της πορείας βρισκόταν η Μάγδα Φύσσα, η οποία αφού φίλησε το μνημείο του γιου της ανέφερε:
«Τι να σου πρωτοπώ. Πώς αντέχουμε; Μεγάλος ο πόνος. Δεν είχα άλλη επιλογή Παύλο. Δεν ήθελα να κλειστώ στο σπίτι. Δεν θέλαμε να γίνει αυτό, γιατί, μόνο έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να καταλάβουν τι ακριβώς κάνανε εκείνο το βράδυ, που σε μαχαίρωσαν. Μακάρι να μπορούσαμε να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι. Αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, και τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη. Υποχρέωση απέναντι σε εσένα, σε αυτό το πλάσμα που ήσουν», είπε η Μάγδα Φύσσα μιλώντας σε β’ ενικό σαν να απευθυνόταν στον γιο της.
«Έντεκα χρόνια, να αποδείξουμε ότι ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιζε να ζήσεις. Αλλά δεν σε αφήσανε. Κοιτά γύρω σου να δεις τι γίνεται. Πόσος κόσμος σε γιορτάζει σήμερα. Πολύς κόσμος. Και πάντα. Και κάθε χρόνο. Αυτό που με πονάει περισσότερο από όλα είναι αυτό, ότι ήταν ο τελευταίος καφές που ήπιαμε, εκείνη τη ρημάδα μέρα. Πού να το ξέρω όμως, δεν το ήξερα. Και τόσα που δεν είπαμε, που δεν προλάβαμε, γιατί δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ότι έφυγες εκείνο το απόγευμα και ότι δεν θα σε ξανάβλεπα και δεν θα ξανάκουγα τη φωνή σου», συνέχισε η Μάγδα Φύσσα.
«Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ήρθες στη ζωή μου, που εγώ ήμουν η μάνα σου. Και εύχομαι να έχουμε καλή αντάμωση. Εύχομαι να χαίρεσαι από εκεί, γιατί όλοι είναι εδώ. Τα αδέλφια σου, οι ανιψιές σου, που μεγαλώσανε, το Παυλί σου, η βαφτιστήρα σου, όλοι είναι εδώ, εδώ, εδώ… Κόσμος, κόσμος, κόσμος Παύλο, για εσένα. Δεν θέλαμε να κάνουμε μνημόσυνο, ποτέ δεν θέλαμε. Θέλαμε να σε γιορτάζουμε, πάντα θα σε γιορτάζουμε. Και όσο πάει και πληθαίνει ο κόσμος που σε αγαπάει. Και εγώ τους ευχαριστώ πολύ που σε αγαπάνε. Τους ευχαριστώ, γιατί το αξίζεις. Και ευχαριστώ όλους όσους έρχονται, με μεγάλη αγάπη, οι καλλιτέχνες και προσφέρουν αυτό που προσφέρουν για εσένα, για εμάς όλους».
Μεγάλες πορείες στην μνήμη του Παύλου έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!








