
Αν μη τι άλλο θα ζήσουμε ένα συναρπαστικό Αύγουστο. Η κλήρωση των πλέι οφ μας θύμισε να μην παίρνουμε πολύ αέρα. Μία ομάδα ήταν στην κορυφή των μη επιθυμητών και αυτή έπεσε στην ΑΕΚ. Η Χάιντουκ του Σπλιτ, του Λιβάγια και του Πέρισιτς. Και σκεπτόμενοι την κακή τύχη που όμως δεν εξαφανίζει την μεγάλη τύχη που έστειλε την ΑΕΚ στους ισχυρούς και μακριά από τα μεγαθήρια πάθαμε το χθεσινό σοκ. Και πλέον το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι τα πλέι οφ. Προέχει το να φτάσει η ΑΕΚ εκεί. Όμως ακόμη περισσότερο από αυτό μας “καίει” το να δούμε ανήμερα της Παναγίας στη Νέα Φιλαδέλφεια μια ΑΕΚ που να θυμίζει την ομάδα των δύο προηγούμενων περιόδων. Την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Γιατί η χθεσινή ΑΕΚ ή η ΑΕΚ της Ανδόρρας παρότι μπορεί να προκριθεί, αρκεί να μην φάει Μίκι Μάους γκολ, δεν θα έχει καμία τύχη στα πλέι οφ. Και δεν θα έχει και με τον… ΟΦΗ στην άδεια Φιλαδέλφεια γιατι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε 10 μέρες αρχίζει και το πρωτάθλημα και η χθεσινή ομάδα έμοιαζε με αυτή του φιλικού με την Αλκμάαρ. Ο ΟΦΗ εννοείται πως είναι πολύ καλύτερη ομάδα απο τη Νόα.
Η ΑΕΚ έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη φάση όμως δεν μπορούμε να κλαίμε. Όπως όταν γίνονταν οι μεγάλες μεταγραφές έλεγα πως το σημαντικό είναι η ΑΕΚ να συνεχίσει να ειναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όπως ήταν τα δυο προηγούμενα χρόνια όποτε δεν έχει λογική να πιστεύουμε πως η οποιαδήποτε μεταγραφή αρκεί για να θριαμβεύσει έτσι και τώρα δεν πρέπει να πιστέψουμε πως αυτός ο προπονητης και αυτοί οι παίκτες είναι για πέταμα. Μην ξεχνάμε τι εγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Η εμπιστοσύνη δεν μπορει να εξαντλείται σε δυο αγώνες ακόμη και τόσο κακούς. Και δεν μπορώ να βλέπω ΑΕΚτζηδες να αναφέρουν ως παράδειγμα τον Μαρινάκη που διώχνει τους προπονητές και τελικά πήρε τα conference γιατι μεχρι να βρει με την έβδομη προσπάθεια τον προπονητη που με ολα αυτά που έγιναν πράγματι πετυχε κατι μεγάλο πέρασαν δυο πρωταθλήματα που ο επί 3 χρονια πρωταθλητής δεν τα διεκδίκησε καν ενώ δεν έφτασε καν σε τελικό κυπέλλου. Αυτά έγιναν μετά την απόλυση του Μαρτινς τέτοια εποχή το 2022. Και μονο αποτέλεσμα καποιου ορθολογικού πλάνου δεν ηταν. Το ίδιο πρόκοψε κι ο… Αλαφούζος που έδιωξε τον Γιοβάνοβιτς επειδή έχασε το πρωτάθλημα προτελευταία αγωνιστική και δεν έπαιρνε ντέρμπι. Όλοι οι προπονητές φεύγουν κάποια στιγμή αλλα σε ενα πρωτάθλημα σαν το δικό μας που μετα το τελος της Παράγκας την διαφορά την κάνουν οι προπονητές ειναι πραγματική αυτοκτονία να μην εξαντλούνται όλα τα περιθώρια στήριξης όταν αποδεδειγμένα ενας προπονητης σου εχει βγει και εχει ανεβάσει πολλα σκαλιά την ομάδα. Η ζωή το εχει δειξει. Δεν ειναι θεωρία. Και ισχύει για μενα τουλάχιστον ακομη κι αν η ΑΕΚ αποκλειστεί. Οχι απο την Χαϊντουκ. Ακομη κι απο τη Νόα. Επίσης οι παικταραδες μόνοι τους μπορούν να πάρουν κάποια ματς. Τιτλους παίρνουν μόνο οι ομάδες απο τότε που σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Μαραντονα.
Πρέπει όμως πάνω απο όλα η ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της και να επιστρέψει έστω στα βασικά μεχρι να προσαρμοστούν και να δέσουν με το σύνολο οι ποιοτικότατοι παίκτες που ήρθαν ή θα έρθουν. Στον εαυτό της και στη δουλεια της. Ολους μας πλήγωσε η απώλεια του πρωταθληματος αλλά έφτασε Αύγουστος. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Το μονο πρωτάθλημα που μπορει να κατακτηθεί πλέον ειναι το επόμενο. Ξέρουν και πως πήραν το Νταμπλ και πως έχασαν το περυσινό κι ας ηταν οι καλύτεροι. Ας αφήσουμε λοιπόν τον πόνο κι ας κοιτάξουμε μπροστά. Αν φταίει η κούραση ας ξεκουραστούν λιγο. Όταν όλοι οι παίκτες δείχνουν αδύναμοι και 50-60% κάτω απο το νορμαλ επίπεδο τους κατι συνολικό φταίει. Το να συγκρίνουμε την ποιότητα παικτών ΑΕΚ με Νόα είναι αστείο. Το να ψάχνουμε στο ότι δεν έγιναν μεταγραφές στην αμυνα τα γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ χθες όταν μαλιστα η κυρία ευθύνη είναι στην μεγαλύτερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορια του Ελληνικού πρωταθληματος επίσης. Φυσικά και η ΑΕΚ πρέπει και θα παρει αριστερό μπακ αλλα αυτό δεν εχει να κάνει με τα γκολ της Νόα. Το μεγάλο πρόβλημα και το ανησυχητικό του χθεσινού αγώνα ειναι η αδυναμία των παικτών της ΑΕΚ να πρεσάρουν και η αδυναμία δημιουργίας εστω μίας ευκαιρίας σε ροη αγώνα. Πράγματα πρωτόγνωρα για την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αυτο πρέπει να αλλάξει απο το επόμενο κιολας ματς. Και το αλλο ειναι να μην παρει απο κάτω τον Στρακοσα. Ειναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθληματος, εχει παίξει εκει που οι άλλοι δεν έχουν ονειρευτεί. Πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να τον βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. Την ερχόμενη Πέμπτη η Φιλαδελφεια πρέπει να βράζει. Τωρα στα δυσκολα πρέπει ο οργανισμός ΑΕΚ να δειξει ποιος ειναι! Και η ομάδα να κανει τα αυτονόητα μέχρι να πάρει μπρος. Εκει στα τέλη Σεπτεμβρίου όπως παντα.