
Με θέα την όμορφη λίμνη και το νησάκι της, που κάποια στιγμή επιτέλους ελπίζω να ενωθεί με την στεριά με μια γέφυρα για να δικαιωθεί ο φίλος μου ο Σάκης και όλοι οι κάτοικοι, γράφω και αποχαιρετώ τα Ιωάννινα. Ηρθαμε στην πόλη με 4 πόντους διαφορά απο την κορυφή και επιστρέφουμε με έναν. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο όταν μιλάμε για μαραθώνιο πρωταθλήματος για να επιστρέψουμε χαρούμενοι σπίτια μας. Α, και μια καλή πτήση.
Όλα τα έκανε ομορφότερα η βραδινή ήττα του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη. Φαινόταν ότι δεν πάταγε πολύ σίγουρα στα τελευταία ματς πριν την διακοπή ο ΠΑΟ, ήρθε και η γκάφα του Μπρινιολι στο καλύτερο χρονικό σημείο και έδεσε το γλυκό. Μετά το ματς δεν γύρναγε με τίποτα. Ήττα, γκρίνια, εσωστρέφεια ακόμη και το ότι ο Μπρινιολι δεν έχει συμφωνήσει ακόμη και το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι θυμήθηκαν κάποιοι… Τα έχει αυτά ο πρωταθλητισμός.
Για να μπορέσει όμως η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να βγει ευνοημένη από τα αποτελέσματα έπρεπε να κάνει την δουλειά εδώ. Και την έκανε… Σε ένα γήπεδο που πέρυσι πλήρωσε όλα της τα λάθη ακριβά με 3 βαθμούς που την έστειλαν με 7 πόντους απόσταση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ φέτος είδαμε μια άλλη ΑΕΚ.
Απο το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε πως ήρθε σοβαρή και αποφασισμένη για νίκη. Για επίθεση απο το πρώτο λεπτό, χωρίς διάθεση για δώρα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις για απουσίες κτλ. Η ΑΕΚ έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα και να νικάει. Αυτο έκανε στα Γιάννενα με ενα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει φέτος. Νωρίς νωρίς έχοντας ήδη όμως προειδοποιήσει δυο φορές. Στον ΠΑΣ δόθηκε μια ευκαιρία. Τεράστια αλλά μονο μία. Μπορει στο τελευταίο μισάωρο να επέστρεψαν σκέψεις Κηφησιάς επειδή το ματς είχε μείνει στο 0-1 όμως μπορεί η ΑΕΚ να μην έδειχνε πως έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει το δεύτερο γκολ και να διωξει το άγχος όμως δεν έδωσε στον ΠΑΣ ούτε μισή ευκαιρία.
Ακομη και η αντίδραση στο κόρνερ της τελευταίας φάσης δεν ειχε καμία σχέση με την αντίστοιχη που έφερε το 1-1 της Κηφισιας. Όσοι ήταν χθες στον αγωνιστικό χωρο έδειξαν πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα εδώ στα Ιωάννινα. Σε μικρές λεπτομέρειες του παιχνιδιού που μου έδειξαν πως το πάθημα έγινε μάθημα και δεν θα χαθούν ξανά με τέτοιο τρόπο δυο βαθμοί. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να εχει φάει γκολ στη μια άλλη τεράστια ευκαιρία του ΠΑΣ αλλά είχε κι αυτή τουλάχιστον δυο πολυ μεγάλες ευκαιριες για το 0-2 απο ημίχρονο. Σημασία όμως εχει η νίκη και για μένα και η υπευθυνότητα που έδειξε η ομάδα στο κακό της διάστημα.
Όλα ηταν όμορφα. Παιδιά κάθε ηλικίας να περιμένουν μεσα στο κρύο. Για μια φωτογραφία. Για μια αγκαλιά. Ρότα, Ρότα, Ρότα! Μάνταλε!!! Αμραμπατ τρελός με την Καλή έννοια όπως παντα. Και βέβαια ο Ματίας. Ο αρχηγος της φυλής που μας κανει χαρούμενους. Τα χαμόγελα των ΑΕΚτζηδων που έσπασαν την απαγόρευση και μετά περίμεναν τα παιδιά μας και τον Προφήτη για ένα αντίο μεχρι την επόμενη φορά ήταν το δεύτερο και πιο ωραίο γκολ.
Στην πιο κρύα μέρα του χειμώνα μεχρι τωρα η ΑΕΚ μας ζέστανε την καρδιά. Και το βράδυ ειχε και γλυκό. Καλη αντάμωση…