Quantcast
NEWS

Άλλη μια… δικαίωση. Είπαμε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε εξελίξεις με τον στόπερ και πράγματι. Ο Μινγκέθα υπέγραψε, αλλά στη… Θέλτα.

Πέρα από την πλάκα και πάντα με την υπενθύμιση πως το χιούμορ είναι η ευγένεια της απελπισίας πράγματι είχε δεσμευτεί η πλευρά του παίκτη πως το Σαββατοκύριακο θα δώσει την τελική απάντηση.

Οι προτάσεις ήταν ίδιες, η ΑΕΚ έδινε και ένα χρόνο επιπλέον συμβόλαιο (πενταετές), όμως οικονομικά πρόσφερε ότι η Θέλτα. Και στην Μπάρτσα που τελικά πούλησε με 2,5 και ποσοστό μεταπώλησης και στον ποδοσφαιριστή και μάλιστα με επιπλέον μπόνους.

Η τελική απόφαση ήταν Ισπανία και Θέλτα παρότι η ΑΕΚ από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι έπαιξε γερά μέχρι το τέλος. Δεν είναι τώρα να λέμε τα κλασικά για Ελλάδα και ιδίως για παίκτη από Μπαρτσελόνα κτλ. Ο παίκτης έδειξε ενδιαφέρον, ο μάνατζερ του είχε μια πολύ καλή επαφή με την ΑΕΚ, έγινε προσχέδιο συμφωνίας κανονικά όμως η τελική επιλογή ήταν Θέλτα.

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει βέβαια άρνηση παίκτη να ασχοληθεί με Ελλάδα, αυτή δεν ήταν τέτοια. Περισσότερο η Μπαρτσελόνα ήθελε να τον σπρώξει προς την Θέλτα παρά ο ίδιος ο παίκτης καιγόταν να μείνει στην Ισπανία. Πήγε όμως εκεί που ήθελε κι εμείς πάμε παρακάτω…

Έγραψα στην αρχή για το χιούμορ αλλά πραγματικά απελπισία δεν υπάρχει. Και πως να υπάρξει όταν έχεις ακούσει τέτοιες δηλώσεις από έναν παίκτη σαν τον Βίντα. Για τον τρόπο που πήρε την απόφαση να επιλέξει ΑΕΚ όταν εκτός από τα 3.000.000 των Σαουδάραβων είχε παρόμοιες προτάσεις με της ΑΕΚ κι από 4-5 Ευρωπαϊκές ομάδες. Και γνωρίζοντας βέβαια και τα χρήματα που δόθηκαν στον Βίντα και αυτά που ήταν διαθέσιμα για τον Μινγκέθα.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα πάρει και Σέντερ μπακ και επιθετικό - γκολτζή του επιπέδου των παικτών που έχει πάρει ως τώρα. Εκπτώσεις δεν γίνονται. Ούτε στα χρήματα, ούτε στα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ματίας, ούτε βέβαια στην ποιότητα. Και είναι η πρώτη φορά που το γράφω χωρίς φόβο να διαψευστώ. Και οι 6 θα είναι Βίντα. Θα είναι Πινέδα. Θα είναι παίκτες που θα έρθουν και θα μπουν στην ομάδα για να κάνουν άμεσα διαφορά όπως έχει γίνει με τους τρεις και πιστεύουμε θα γίνει και με τον Στρατηγό. Εκεί στόχευσε η ΑΕΚ από την αρχή κι εκεί θα συνεχίσει. Μόλις τελειώσει με τους δυο πάμε για παιχνίδι υπομονής μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιοι που τώρα δεν σε βλέπουν τότε θα έρχονται με τα… πόδια. Δεκάδες τα παραδείγματα!

Στα στόπερ η αλήθεια είναι πως υπήρξαν ατυχίες. Βιτάο, Μινγκέθα, ο άγνωστος Γάλλος και βέβαια ο πρώτος στόχος Πλάνιτς που από την Πέμπτη θα ήταν παίκτης της ΑΕΚ αν δεν γινόταν η επανάσταση προπονητή και φιλάθλων της ομάδας που μας έφτιαξε το καλοκαίρι. Και χαλάλι τους, να τους έχει ο Θεός καλά. Όμως όσο επιμένει να μην ανανεώνει με την Χάποελ ο Σέρβος παικταράς (που πλέον το λέμε έχοντας το πιο όμορφο δείγμα της αξίας του) είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα τον κλείσει για του χρόνου. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει τέλος Αυγούστου. Ή τον Ιανουάριο του 2023. Μιλάμε για Λεφτά και ομάδα του Ισραηλ. Και ο νοών νοείτο που λέει κι ο Βασιλακης…

Όμως η ΑΕΚ απέδειξε πως δεν θα περιμένει. Από την μέρα που κόλλησε του Πλανιτς μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισε τον Βίντα και πάλεψε μεχρι τέλους για τον Μινγκέθα. Ήδη προχωράνε επαφές με τον επόμενο στόχο μετά τον Μινγκέθα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία και για τον φορ. Για όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χωρίς όμως πανικό και χωρίς να πάμε σε δεύτερες και τρίτες λύσεις. ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΕΣ.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως ήταν, είναι και θα είναι να μας βγει ο Αλμέιδα. Μέχρι τώρα αντικειμενικά, γιατί εγώ με τον Αλμέιδα αντικειμενικός δεν μπορώ να είμαι, τα πράγματα πάνε καλύτερα κι από ότι περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος. Η ΑΕΚ γίνεται ΟΜΑΔΑ. Και η δουλειά ξαναρχίζει. Μπαίνουμε τελική ευθεία. Και ποτέ δεν περίμενα πως θα είμαι σχεδόν το ίδιο ανυπόμονος να δω την ομάδα με την ανυπομονησία που έχω να μπω στο ΝΑΟ με άλλους 32.000 ευλογημένους.

Καλή εβδομάδα να έχουμε ΑΕΚάρα μου!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: