Quantcast
NEWS

Ξημέρωσε η Κυριακή μετά από ένα πολύ όμορφο Σάββατο. Η Βασίλισσα μια μέρα μετά την επέτειο του τρίτου Ευρωπαϊκού εξασφάλισε την είσοδο της στην τετράδα του πρωταθλήματος πάνω από νεόπλουτους, Λαύριο και ομάδες Θεσσαλονίκης παίζοντας πρώτη φορά με τόσο πλήρες ρόστερ στη φετινή σεζόν. Μια τρομερή προσπάθεια έφτασε στο τέλος της αρχής της. Με τεράστια προβλήματα, με μισό μπατζετ και μισό ρόστερ από τα δύο προηγούμενα χρόνια και με τον Μάκη Αγγελόπουλο να προσπαθεί να βγει και να βγάλει και την ΑΕΚ από την κρίση. Και η ώρα πλησιάζει. Η μπασκετική ΑΕΚ είναι survivor. Το ίδιο και αναμορφωτής της. Ήταν όμορφα χθες στο καινούργιο Σπίτι ΜΑΣ. Και σιγά σιγά γινόμαστε περισσότεροι.

Σειρά έχει το ΟΑΚΑ. Όλη η εβδομάδα πέρασε με μια διάθεση να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Η ομάδα μεταξύ της και ο κόσμος πιο κοντά σε αυτή. Το ότι η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει σήμερα είναι δεδομένο. Το ότι θα νικήσει ποτέ δεν ήταν δεδομένο από τον Ιανουάριο και μετά. Όμως κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Περιμένουμε να το δούμε μπροστά μας σήμερα. Στο μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας. Το παιχνίδι που περιμέναμε περισσότερο από όλα μέχρι ο Μπάγεβιτς να γίνει… επαγγελματίας.

Η Τρίτη όμως ότι κι αν γίνει σήμερα ήταν μια πολύ ωραία μέρα. Για την ΑΕΚ. Η οριστικοποίηση της παραμονής του Στήβεν Τσούμπερ είναι μια πολύ καλή αρχή. Όχι μόνο για την ομάδα της Αγιά Σοφίας αλλά κυρίως για το μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ. Το να χάσει δηλαδή πολύ καλούς παίκτες που σε μια κανονική ομάδα μπορούν από το να προσφέρουν πολλά μέχρι να κάνουν την διαφορά. Το παράδειγμα του ΠΑΟΚ αλλά σε μεγάλο βαθμό και του Παναθηναϊκού που χάρη στον Λουτσέσκου και τον Γιοβάνοβιτς μετατράπηκαν ποδοσφαιριστές από ανύπαρκτους εώς τελειωμένους σε εργαλεία ή και παίκτες διαφοράς θα πρέπει να είναι οδηγός και για την ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι…

Η φετινή θλιβερή σεζόν, ανεξάρτητα από την κατάληξη της, μπορεί να στερήσει περισσότερο στην ΑΕΚ ακόμη κι από το να μην καταφέρει να βγει στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθούν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ΑΕΚ και ο κίνδυνος είναι μεγάλος αφού ακόμη και για τον Τσούμπερ που δεν ήρθε στην Ελλάδα για να… κριθεί αλλά ως μεταγραφή - βόμβα για τα επίπεδα του Ελληνικού πρωταθλήματος υπήρξαν στη διάρκεια της σεζόν αμφιβολίες. Δεν έγινε κάποια ανατροπή, ποτέ δεν υπήρξε απόφαση ότι δεν θα αγοραστεί ο Τσούμπερ επειδή με αυτά τα χρήματα μπορεί να βρεθεί καλύτερος όμως δεν ήθελε και πολύ…

Η ΑΕΚ με αυτή την κίνηση δείχνει ωριμότητα ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθεί ο Ελβετός παικταράς για την επόμενη τριετία. Όμως το ότι ακόμη και ο Τσούμπερ αμφισβητήθηκε μόλις η ΑΕΚ άρχισε να καταρρέει αγωνιστικά δείχνει το πόσο κοντά έχει φτάσει η ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι με μεγάλη οικονομική και όχι μόνο θυσία στο να χρειάζεται πάλι… επισκευή και πέταμα. Φυσικά δεν βγήκαν όλες οι μεταγραφές και είναι αλήθεια πως ακόμη και κάποιοι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι του 21 είναι πιθανό να φύγουν ένα μόλις χρόνο μετά. Όμως η επιλογή πρέπει να γίνει πολύ προσεχτικά… Στη λήψη των αποφάσεων για τις αποχωρήσεις πρέπει να βαρύνει και το ότι η ομάδα αυτή κακοποιήθηκε από τις επιλογές που έγιναν για την τεχνική ηγεσία για τις οποίες ουδεμία ευθύνη έχουν οι παίκτες.

Η ΑΕΚ από τον Φεβρουάριο κιόλας κινήθηκε όπως είχε προγραμματίσει και κατάφερε να βρει τον επόμενο προπονητή της εντός των χρονικών ορίων που είχε θέσει. Ήδη ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του προχωρούν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν έχοντας σαφέστατη εικόνα της ομάδες και κάθε παίκτη προσωπικά αφού ο Αλμέιδα αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι προπονητές εξέτασαν προσεχτικά το ρόστερ πριν μπουν σε τελικές συζητήσεις. Ιδίως ο Αργεντίνος είναι αυτός που ξεκάθαρα έχει κάνει την περισσότερη δουλειά σε αυτό τον τομέα. Για τον λόγο αυτό ήταν έτοιμος με εμπεριστατωμένη άποψη και για τον Τσούμπερ και είχε μιλήσει για αυτόν πριν ακόμη πάρει την θέση.

Ειδικά για τον Στίβεν Τσούμπερ όλοι οι προπονητές που μίλησαν με την ΑΕΚ τον ήθελαν στην ομάδα. Κάτι λέει αυτό για τον Τσούμπερ. Αλλά και για την ΑΕΚ που βγήκε και με παράπλευρο τρόπο κερδισμένη από την έγκαιρη και πολύ λεπτομερή αναζήτησή του επόμενου προπονητή της. Με τον τρόπο αυτό η ΑΕΚ κατέληξε γρήγορα στον Ματίας Αλμέιδα όμως έχει και το κέρδος ότι το ρόστερ της ομάδας αναλύθηκε από τουλάχιστον 4-5 προπονητές και έτσι έχουν συλλέξει γνώμες από ανθρώπους που δεν έζησαν την σεζόν από μέσα αλλά την ανέλυσαν ψυχρά από τον υπολογιστή τους ευρισκόμενοι μακριά. Το κυριότερο βέβαια είναι πως έχει απόλυτη γνώση ο Αλμέιδα. Που κι αυτός θα είναι στο ΟΑΚΑ και θα περιμένει σήμερα ότι όλοι μας. Τη ΝΙΚΗ!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: