Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Πάει κι ο Κλάντεμπεργκ. Για πολλούς είχε τελειώσει πριν από καιρό. Δεν εννοώ τον Ολυμπιακό που… απέσυρε την εμπιστοσύνη του πριν αρχίσει το… πρώτο πρωτάθλημα της θητείας του και τον ΠΑΟΚ που το έκανε την πρώτη φορά που ο Άγγλος αποκάλυψε στο καθιερωμένο βιντεάκι του διαιτητική εύνοια… Εννοώ φίλους της ΑΕΚ. Εγώ ήμουν από τους ρομαντικούς μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Το γκρέμισμα ήταν απότομο όσο σοκαριστικό ήταν το ότι ακούστηκε από το στόμα διαιτητή που έχει διαιτητεύσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και που εισπράτει 500.000 τη σεζόν για να εγγυάται την ισονομία πως ο Χατζισαφί πήγε να παίξει με το κεφάλι (!!!), ο αντίπαλος με το πόδι και έτσι τον χτύπησε! 

Μόνο με αλκοτέστ που θα έδειχνε πάνω από 3 θα μπορούσα να το θεωρήσω ανθρώπινο λάθος αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Μπορεί να γύρισε στη βίλα του με… ταξί. Και έτσι, παρεμπιπτόντως, πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι οδηγάμε όταν έχουμε πιει κάτι παραπάνω. Δεν χρειάζεται να δεις ή να ακούσεις τίποτε άλλο. Ο άνθρωπος τελείωσε, δεν αξίζει πλέον καμία εμπιστοσύνη. Κι όποιος ήθελε και… κερασάκι στην τούρτα πρέπει να το γεύτηκε όταν άκουσε τον Άγγλο να αποχαιρετά χωρίς να μας πει την γνώμη του για το πρώτο γκολ του ΟΦΗ που όλοι έγραψαν και παραδέχτηκαν ότι ήταν άκυρο λόγω του επιθετικού φάουλ στον Βράνιες. Αλλά ακόμη κι αν είχε αντίθετη άποψη και πίστευε πως το σπρώξιμο από πίσω με τα δύο χέρια δεν είναι φάουλ δεν μπορεί ο αρχιδιαιτητής να μην δείχνει μια φάση που ακόμη και ο Φωτιάς με τον Σκουλά την συζητούσαν σχεδόν 3 λεπτά. Όταν κάνουν τόση ώρα να αποφασίσουν πάει να πει ότι κάποια διαφορά υπάρχει στην οπτική τους στη φάση. Γιατί δεν μας φώτισε ο Κλάντεμπεργκ; Του τελείωνε ο χρόνος στο Youtube;; 

 

Και κάτι τελευταίο που προκύπτει από το βίντεο. Δεν αμφισβήτησα την κόκκινη στον Λιβάι παρότι έχει 1000 ελαφρυντικά τα οποία τα είδαμε live. Oμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κλάντεμπεργκ θα έπρεπε να έχει αποβληθεί και ο Λάμπρου. Συγκεκριμένα είπε για το σπρώξιμο του Λιβάι που του κόστισε την αποβολή: “Το να βάζεις το χέρι σου στον λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη”. Δεν μας είπε όμως πόσο αποδεκτό είναι να μπαίνει το χέρι του Λάμπρου στον λαιμό του Γκαρσία παρατεταμένα και να του κάνει κεφαλοκλείδωμα την ώρα που τρέχει. Αυτό είναι αποδεκτό; Μήπως έπρεπε να αποβληθεί και ο Λάμπρου με βάση τα λεγόμενα του Κλάντεμπεργκ; Ή ο λαιμός του Λιβάι δεν μετράει; Τραγωδία κανονική.

 

Πάει κι αυτός λοιπόν. Θεωρώ δεδομένο πως έχει τελειώσει και για την διοίκηση της ΑΕΚ που ήταν η μόνη που τον αντιμετώπισε με σεβασμό και χωρίς προκατάληψη παρότι δεν είχε κανένα όφελος από την ημέρα που ανέλαβε. Πιθανότατα η ΑΕΚ δεν θα δηλώσει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της. Δεν έχει κάποιο νόημα. Ο Κλάντεμπεργκ έχει οριστεί από Fifa - Uefa και θα είναι αρχιδιαιτητής τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον όμως πολύ λογικά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ δήλωσε πως ξέρει και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο. Εδώ θα είμαστε.

Έφτασε η μέρα του επόμενου αγώνα. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κυρίως το ότι η ΑΕΚ θα είναι τόσο καλή και σήμερα όπως την Κυριακή. Χρειάζεται τεράστια προσοχή. Να θυμίσουμε πως τα χρόνια της παράγκας μετά τα χειρουργεία ερχόταν και κάποιες φυσιολογικές κακές εμφανίσεις και απώλειες βαθμών και κάπως έτσι η ΑΕΚ έβγαινε από το πρωτάθλημα χωρίς να το καταλάβει. Τεράστιο ρόλο έπαιζε και η δικαιολογημένη αίσθηση ματαιότητας της προσπάθειας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος να περάσει έστω και σαν σκέψη από την ομάδα μετά την σφαγή της Κρήτης. Ή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σεζόν. Κανείς πλέον δεν μπορεί να στήσει ολόκληρο πρωτάθλημα όπως γινόταν επί χρόνια. Το λέω και το πιστεύω. Νίκη σήμερα και ένα ένα τα παιχνίδια. Ραντεβού εκεί. Με στήριξη, πίστη, ατελείωτη αγάπη και πολύ φωνή, όπως λέει και η υπέροχη ανακοίνωση της ORIGINAL 21. Δεν τους βλέπουμε!