Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Μύρισε βραδιά Μπλάνκο και Μάνταλου χθες. Πάλι μια ατομική ενέργεια από πλάγια και γύρισμα συρτό, πάλι μόλις το ρολόι είχε γυρίσει από το 90 για τις καθυστερήσεις. Πάλι ο δημιουργός θα έμενε περισσότερο στο μυαλό από τον σκόρερ όπως τις δυο προηγούμενες φορές με τον Ντιόπ και τον Λιβάγια. Και θα ήταν και τιμή για τον Ντιόπ που τον χάσαμε πρόσφατα. Ομως τις δύο προηγούμενες φορές η μπάλα κυλούσε γλυκά στο χορτάρι. Τώρα χοροπήδαγε σαν τρελή και δεν έκανε την χάρη στον Τάνκοβιτς να του στρωθεί έστω οριακά καλά. Λογικό είναι πριν περάσουν 24 ώρες να ξηλωθεί το χορτάρι και να αρχίσει να μπαίνει καινούργιο. Μας χάλασε μια υπέροχη ιστορία.

Δεν έγινε τίποτα σπουδαίο το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ αλλά η αλήθεια είναι πως είδαμε σημάδια ζωής. Αν σκεφτείς τι προηγήθηκε η εμφάνιση της Τετάρτης ήταν σίγουρα κάτι που χρειαζόταν η ΑΕΚ. Ομως μόνο ως βάση για μια καλύτερη συνέχεια μπορεί να υπολογίζεται. Για να εμπιστευτεί τον εαυτό της και να κερδίσει και την εμπιστοσύνη όλων μας αυτή η ομάδα θέλει κι άλλα πολλά. Σταθερότητα και νίκες. Στις 3 Ιανουαρίου έρχεται το Καραϊσκάκη. Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ έδειξε πως ο Ολυμπιακός είναι πιο ομάδα αλλά η διαφορά δεν είναι χαώδης όπως κάποιοι πίστευαν χωρίς να τους αδικώ με τις τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ. Εκεί θα φανεί αν πράγματι ο αγώνας της Δευτέρας ήταν ενα σημάδι για το μέλλον ή απλά μια αναλαμπή. Και μιλάω πάντα για την εμφάνιση. Την προσέγγιση του αγώνα και την αντίδραση όταν στράβωσε για πολλοστή φορά από μία στιγμιαία αδράνεια. Οχι το αποτέλεσμα αφού όταν παίζεις στην έδρα σου με κάποιον που προηγείται 6 βαθμούς μόνο με νίκη μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Ούτε επιτυχία είναι, ούτε άλλαξε κάτι στις πιθανότητες των δύο ομαδων να πετύχουν τον στόχο τους. Απλά η ομάδα έδωσε στον εαυτό της άλλη μια ευκαιρία και έκανε τους πιστούς να χαμογελασουν λίγο. Το μέλλον θα δείξει…

Προέκυψαν και θεματάκια από το ντέρμπι με αυτό του Λιβάγια να κάνει θόρυβο δυσανάλογο, κατά την γνώμη μου, της σοβαρότητας. Το βρήκα αμέσως το περιστατικό και πράγματι μου φάνηκε ασήμαντο. Απλά μπαίνοντας στην ψυχολογία κάποιου που το είδε live καταλαβαίνω τον εκνευρισμό. Οταν έχεις την πίκρα της διαφανόμενης ήττας και βλέπεις έναν παικτη που δεν ήταν και στους διακριθέντες να αντιδρά ετσι δικαιολογημένα μπορείς να τα πάρει. Αν έχει στα χέρια του και πρόταση αντικειμενικά δελεαστική για μήνες χωρίς να έχει πει ακόμη το “ναι” εχοντας ξεπεράσει και το… dead line είναι φυσιολογικό ο εκνευρισμός να μεγαλώνει. Εγω πάντως δεν πιστεύω πως ο Μάρκο είναι αναίσθητος και αδιάφορος. Δεν είναι τέτοιο παιδί. Εχει κουσούρια αλλά όχι αυτό. Κάτι χάλασε το βράδυ της Τετάρτης ΑΛΛΑ… Μην ξεχνάμε πως στην ΑΕΚ όταν φαίνεται να στραβώνει κάτι οριστικά τότε γίνονται οι μεγάλες ανατροπές. Μπακασέτας, Σιμόες, Γαλανόπουλος… Για να δούμε.