επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Πέρασε η ώρα περιμένοντας να ανακοινωθεί η απόλυση του Αγγελου ώστε να γράψω για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ελλάδος. Ομολογώ ότι πέρασε ευχάριστα ενα μεγάλο διάστημα γιατί διάβασα αρκετά ρεπορτάζ που είχα αφήσει πίσω από τον… τοπικό τύπο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά κι από την πολύ δραστήρια σελίδα της… Δύναμης Πολιτών του Αρη με τον απόηχο της ήττα τους και την ευτυχία που χάρισε η ήττα αυτή. Μεταγραφή δεν είχαμε σήμερα αλλά η μεγάλη εκπληξη είναι ότι δεν ανακοινώθηκε ακόμη η απόλυση του Αγγελου.

Η ΕΠΟ λοιπόν ακόμη δεν έχει αποφασίσει να διορθώσει το λάθος της και 24 ώρες μετά προφανώς περιμένουμε να γυρίσει το… κουμπί από πάνω. Και παρακαλάμε ο επόμενος αντίπαλος να μην έχει… καλύτερους ανθρώπους από εμάς ώστε η Εθνική να πάρει τα πάνω της. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που γράφω δεν έχουν καμία σχέση με την φιλολογία ότι ο Αγγελος είναι επιλογή του Σαββίδη κτλ. Ούτε χρεώνω στον ΠΑΟΚ την αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε πρόσληψη του, πρώην, πλέον προπονητή που με όσα είδαμε το Σάββατο και την Τρίτη, δυστυχώς ίσως χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου που παραμένει όμως νυν στην Εθνική προσλήφθηκε με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου, όλοι έχουν ευθύνη, και βέβαια ουδέποτε ειπώθηκε από τον αναπληρωτή πρόεδρο ή οποιονδήποτε άλλο σύμβουλο που εκλέχτηκε με την στήριξη της ΑΕΚ ότι “η πρόσληψη Αναστασιάδη είναι επίδειξη δύναμης του Ιβάν Σαββίδη” ή ότιδήποτε παρεμφερές. Ο Αναστασιάδης είχε την στήριξη όλων και υπήρχε η ελπίδα ότι ως εμψυχωτής θα καταφέρει να πετύχει και να φτιάξει μια ομάδα - γροθιά που θα ξαναπήγαινε στις μεγάλες διοργανώσεις.

Οχι μόνο δεν πέτυχε κάτι τέτοιο αλλά διέλυσε και ότι είχε πετύχει ο Σκίμπε που τώρα καταλαβαίνουν κάποιοι πως καθόλου απλό δεν ήταν αυτό που έκανε, δεύτερη θέση στον όμιλο και αποκλεισμός σε μπαράζ από την μετέπειτα φιναλίστ του Μουντιάλ, όπως πάντα φαίνεται (απλό και εύκολο) αυτό που κάνουν… οι άλλοι. Δικαιούται μια λάθος επιλογή το συμβούλιο της ΕΠΟ που όσο κι αν ξεσάλωσαν αυτοί που έδιωξαν τον προπονητή που μας έφτασε ένα πέναλτι από τους 8 του Μουντιάλ και έκαναν την ίδια ομάδα να χάνει μερικούς μήνες μετά εντός έδρας από τα… Φερόες δεν αλλάζει το ότι πλέον χάρη σε αυτό το συμβούλιο δεν γνωρίζουμε τον επόμενο πρωταθλητή από σήμερα. Πονάει και φροντίζετε με κάθε ευκαιρία να μας το δείχνετε. Ομως πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Και μόνο για τις δηλώσεις του ο Αγγελός θα έπρεπε να είχε ήδη απολυθεί αφού δεν έχει την ευθιξία να φύγει μόνος του μετά από την ξεφτίλα της παράνοιας με την Ιταλία και της ντροπιαστικής ήττας από την Αρμενία που μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε βάλει ούτε γκολ στην Ελλάδα. Δεν δικαιούνται να καθυστερούν και να κρύβονται.

Κι επειδή οι δηλώσεις του Σωκράτη και οι πρωτοβουλίες του μαζί με τους Μανωλά και Τοροσίδη έχουν προκαλέσει ένα μικρό κύμα υποστήριξης στον Αγγελο, δεν μιλάω για τον Μπασινά που λογικό είναι να στηρίζει τον άνθρωπο που τον έδωσε δουλειά σε μια δύσκολη εποχή αλλά φιλάθλους και μερικούς συμβούλους, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ακόμη κι αν είναι λάθος η πρωτοβουλία των παικτών δεν σημαίνει πως ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου πρέπει να μείνει έστω μια… ώρα ακόμη στη θέση του. Αν θέλουν ας βάλουν ένα… πρόστιμο στους παίκτες. Δεν λέω να αποκλείσουν τον σέντερ μπακ της Αρσεναλ και τον σέντερ μπακ της Ρόμα για… ευνόητους λόγους. Αλλά κι αυτό να γίνει θα είναι πιο φυσιολογικό από το να κρατήσουν τον θλιβερό Αναστασιάδη για να τους την… σπάσουν. Τελειώστε τον και βλέπουμε για την επόμενη μέρα. Το επέιγον είναι να φύγει. Ηδη η ζημιά είναι μεγάλη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται μεγαλύτερη.