Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που η παραμονή του Μπακασέτα ήταν η εξέλιξη που ήθελαν οι περισσότεροι να συμβεί, ο Τάσος με την επιστροφή του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με δική του πρωτοβουλία, και την παραμονή του με ελαφρά μειωμένα χρήματα σε σχέση με την τελευταία προσφορά της ΑΕΚ άδειασε και εξέθεσε πολύ κόσμο. Ακόμη και στην εκπομπή του καναλιού του Σαββίδη είχε γίνει ολόκληρη ανάλυση για το πόσο σκληρά και άδικα φέρθηκε η ΑΕΚ επειδή αποφάσισε να συνεχίσει την σεζόν με παίκτες που θα έχει ή θέλει να δει αν της κάνουν και για την επόμενη σεζόν.
Πόσο κλάμα έπεσε και πόση προπαγάνδα επειδή η ΑΕΚ δεν έδινε 600 και στον Μπακασέτα ή τον Σιμόες αφού τα δίνει στον Λιβάγια και τον Μάνταλο ή 350 ξερω γω στον Λαμπρόπουλο. Ακόμη και το πιο λογικό που ειπώθηκε, ότι δηλαδή την τιμή την κανονίζει η αγορά και όχι το “θέλω” του κάθε παίκτη ή της κάθε ομάδας που προσπαθεί να πουλήσει έγινε αντικείμενο ειρωνίας και χλεύης. Και ήρθε ο ίδιος ο Μπακασέτας λοιπόν να δώσει τα χέρια με λίγα… λιγότερα από αυτά που είχε απορρίψει και που ήταν και… προσβλητικά για την αξία και την προσφορά του σύμφωνα με κάποιους που φυσικά δεν τον αγάπησαν αλλά απλά βρήκαν κάτι για να χτυπήσουν τον Μελισσανίδη. Ο Μπακασέτας έμεινε με αυτά τα χρήματα επειδή έτσι αποφάσισε η αγορά. Τα παραδείγματα παικτών που υπερεκτίμησαν την αγοραστική αξία τους και τελικά βρέθηκαν πολύ χειρότερα από εκεί που ήταν και δεν ήθελαν να μείνουν είναι εκατοντάδες.
Ευτυχώς ο Τάσος πρόλαβε. Και το “ευτυχώς” το λέω με την καρδιά μου γιατί είναι παίκτης που δίνει πάντα το 100%, είναι δικό μας παιδί χωρίς να το “πουλάει” και από τους λίγους έξυπνους που προτίμησαν την ΑΕΚ από το “νεκροταφείο” του Ολυμπιακού και την ημέρα που τον είχε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες του αυτός είχε υπογράψει χαράματα στην ΑΕΚ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ καλό για την ΑΕΚ να έχει τον Μπακασέτα στο ρόστερ της αλλά ειλικρινά θα ήθελα κάτι καλύτερο για τα άκρα τουλάχιστον για θέση βασικού. Είχα ψηθεί δηλαδή πως αυτό θα συμβεί από τον Ιανουάριο μετά τις εξελίξεις με τους τρεις.
Δεν αμφισβητώ την αξία του Μπακασέτα ούτε φυσικά την τρομερή προσήλωση και την αγωνιστικότητα του που είναι το στοιχεία που τον έκαναν βασικό στα μέσα της δεύτερης αλλά και στην τρίτη χρονιά του στην ΑΕΚ και του χάρισαν κι ένα συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για την θέση πίσω από τον φορ που πολλοί επιμένουν ότι είναι η θέση που ο Μπακασέτας είναι καλύτερος επειδή επαιζε εκεί στον Πανιώνιο το 2015 - 16, η ΑΕΚ έχει τρεις παίκτες (Λιβάγια, Μάνταλος, Κλωναρίδης) που και οι τρεις κατά την άποψη μου είναι καλύτεροι από τον Τάσο και για αυτό αλλωστε κανείς προπονητής δεν τον έβαλε να παίξει πίσω από τον φορ εκτός από κάποιες ειδικές καταστάσεις που δεν θυμόμαστε καν. Ελπίζω ότι η ΑΕΚ αν βρει μια περίπτωση Κρίστιτσιτς για τα άκρα θα κάνει την κίνηση από τώρα. Αλλιώς συνεχίζει με Μπακασέτα αδιαμφισβήτητο στη δεξιά πλευρά, άλλωστε ήταν ένας από τους καλύτερους του πρώτου γύρου αλλά και σε πολλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, και το καλοκαίρι βλέπουμε. Το σίγουρο είναι ότι η ανατροπή και η παραμονή Μπακασέτα άλλαξε τα δεδομένα και έκανε την ΑΕΚ πολύ πιο άνετη και επιλεκτική στην αναζήτηση παίκτη για το δεξί άκρο της επίθεσης. Αν θα γίνει το ίδιο με τον Σιμόες; Θα δείξει. Στο χέρι του είναι. Η ΑΕΚ εδώ είναι.