Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Ημέρα με καλά νέα η σημερινή. Και δεν εννοώ την αποχώρηση Λέσκοτ, στην οποία το μόνο καλό που βρίσκω είναι ότι έγινε “αναίμακτα” και σε πολύ καλό επίπεδο… Προσωπικά δεν ήθελα να φύγει ο Αγγλος γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες τέτοιας αξίας και προσωπικότητας. Ιδίως το δεύτερο πάντα χρειάζεται σε ομάδες με απαιτήσεις και ο Λέσκοτ τέτοιος παίκτης είναι. Και το απέδειξε ακόμη και τώρα. Παρότι δεν ήθελε να φύγει ο ίδιος και έφτασε στην υπερβολή να ζητήσει ακόμη και “ορό αλήθειας” για να αποδείξει ότι δεν ευθυνόταν αυτός για την διαρροή που τελικά του στοίχησε την θέση του στην ομάδα, έδειξε ότι είναι μάγκας αφού ζήτησε και πήρε μόνο τα δεδουλευμένα εως και τον Δεκέμβριο χωρίς ευρώ αποζημίωση. Ούτε απείλησε να κάτσει στο συμβόλαιο του, ούτε εκβίασε να πάρει τον ένα χρόνο από το κλειστό διετές που είχε υπογράψει, ούτε τίποτα…

Κρίμα να φεύγουν τέτοια παιδιά από την ΑΕΚ. Σεβαστή η απόφαση της διοίκησης αλλά τέτοιους παίκτες θέλει η ομάδα και πάντα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι ποδοσφαιριστές με αυτό το βιογραφικό σε μια ομάδα πρωταθλητισμού. Οσο για το αν ήρθε τραυματίας και αν μπορεί να παίζει θα δείξει ο χρόνος, η επόμενη ομάδα του και οι συμμετοχές που θα κάνει. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι είχε 30 συμμετοχές στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Ευχάριστο νέο σίγουρα το ότι η Ρένα Δούρου συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ με το κονδύλι των 20.000.000 ευρώ να παραμένει σταθερά στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, μην ξεχνάμε πως πρόσφατα βοήθησε την ΑΕΚ να ξεκολλήσει με την υψομετρική μελέτη που κόλλαγε ο Βασιλόπουλος και η παρέα του ενώ έχει κάνει και την απαραίτητη προεργασία για την υπογειοποίηση, έργο απαραίτητο για την κατασκευή του γηπέδου.

Παράλληλα μόνο θετικά μπορεί να δει κάποιος τις δηλώσεις του στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού, του Νίκου Παππά, για το γήπεδο της ΑΕΚ. Το σημαντικότερο σημείο της τοποθέτησης δεν ήταν η σιγουριά ότι σύντομα η ΑΕΚ θα έχει στα χέρια της την άδεια αλλά αυτό: “Ελπίζω, λοιπόν, ότι σύντομα και η ιστορική ομάδα θα αποκτήσει νέο γήπεδο και η ευρύτερη περιοχή θα πάρει μια σημαντική ανάσα από τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτό”. Το βλέπουν και το λένε κι άλλοι λοιπόν. Δεν είμαστε οι μόνοι που λέμε για τα κέρδη που θα έχει η ευρύτερη περιοχή από την κατασκευή της Αγιά Σοφιάς. Και σίγουρα η πολύ θετική αυτή τοποθέτηση έχει προκύψει μέσα από συζητήσεις που έχουν γίνει για το θέμα και φανερά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η Δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πολύ καλή ήταν επίσης η πρώτη εντύπωση για τη νέα ΚΕΔ. Οι ορισμοί έδειξαν πως είναι στην ίδια και ίσως και καλύτερη πορεία με αυτούς του Μπίκα. Ανανέωση, εμπιστοσύνη σε καλούς διαιτητές ανεξάρτητα αν πολεμήθηκαν από το σύστημα επειδή δεν του έκαναν όλα τα χατήρια και μαζί επιστροφή κάποιων αδικημένων παιδιών που είχε εξαφανίσει το σύστημα επειδή δεν έπαιρναν εντολές. Αυτό το τελευταίο όπως κατάλαβα πόνεσε περισσότερο από όλα τους προπαγανδιστές του συστήματος και του… Ολυμπιακού. Αρα ξεκινησαν καλά. Βέβαια η πρώτη εντύπωση δεν αρκεί. Από σήμερα κιόλας άρχισαν οι πιέσεις και ο βρώμικος πόλεμος. Πρέπει να αντέξουν.

Σήμερα μάθαμε, από το πρωί, και το ότι ο Αλέξης Δέδες ειναι ουσιαστικά, και με τον νόμο, ο ισχυρός άντρας της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ. Με εγκύκλιο και όχι στα λόγια. Από αυτόν περνάνε όλα και αν μη τι άλλο είναι άτομο εμπιστοσύνης όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά για όλους πλην βέβαια Ολυμπιακού και των υποτακτικών του. Καλή δύναμη Αλέξη.

Και ολα αυτά την επόμενη μέρα μια ακόμη υπέροχης βραδιάς με την Βασίλισσα στο ΟΑΚΑ. Η νίκη ήταν σημαντική, το θέαμα υπέροχο γιατί και η Παρτιζάν είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα που βοήθησε να γίνει ωραίο ματς αλλά το πιο σημαντικό ήταν η παρουσία του κόσμου. Τυπάκια σαν τον Λάσκαρη η ΑΕΚ του Αγγελόπουλου δεν τα βλέπει. Καλο βράδυ να έχουμε…