
Αυτά τα χαμόγελα από τις φωτογραφίες που έβγαλαν τα παιδιά μας στο Μουουυυυ (μαγαζάρα-ΑΕΚάρα-Γλυφάδα) θέλω να δω και την Κυριακή. Και όχι μόνο αυτή αλλά και τις επόμενες. Πρέπει να αρχίσει η αντεπίθεση. Με νίκες. Θα έρθει και το καλό ποδόσφαιρο αν η ομάδα δουλεύει σωστά αλλά προέχουν οι νίκες.
Εκτός από την πρώτη θέση που έχει απομακρυνθεί πολύ η ΑΕΚ είναι μέσα σε όλα και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Υπάρχει πολύ μέλλον μπροστά. Και βέβαια υπάρχει και ο Γενάρης όπου εκεί πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Πάντα υπάρχουν καλοί παίκτες. Πέρυσι ήρθε ο Γιόχανσον και υπέγραψε, έξι μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του, ο Σιμόες. Ηρθε και ο Κρισάντους που δεν έχει βγει όπως ίσως πολλοί περίμεναν αλλά για μόνιμη εφεδρική λύση αρκετά γκολ έχει βάλει. Παίκτες υπάρχουν λοιπόν και η ΑΕΚ έχει δείξει ότι μπορεί και να βρει και να πάρει αυτούς που χρειάζεται. Το έδειξε πέρυσι τέτοιο καιρό που ήταν ακόμη στην Β Εθνική, πόσο περισσότερο φέτος λοιπόν.
Σε 15-20 μέρες ο Πογιέτ θα κάνει τις εισηγήσεις του. Γιατί επαναλαμβάνω πως προέχει η αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού. Και δεν μιλάω για παίκτες που δεν είχαν πάρει ή είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής με τον Δέλλα αλλά για όλους. Για παράδειγμα ο Τζανετόπουλος που λογικά έμεινε ως στόπερ εκτός αποστολής στα δύο ματς με τον Πογιέτ και έπαιξε λίγα λεπτά, ως αμυντικό χαφ, στο ένα από τα δύο ματς του Μανωλά έκανε δύο εννενηντάλεπτα ως αμυντικό χαφ στην Εθνική Ελπίδων. Το ότι έτον έβαλε βασικό και σε αυτή την θέση ο προπονητής… Νικοπολίδης είναι για μένα αιτία προβληματισμού αλλά σε κάθε περίπτωση και έχοντας στο μυαλό και τον αγώνα με τον Ατρόμητο πέρυσι θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να δοκιμαστεί και από τον Πογιέτ σε αυτή την θέση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή είναι η θέση που μπορεί ο μικρός να κάνει καλά πράγματα και δεν το λέω τώρα αλλά από τον Αύγουστο που ήταν στο φόρτε η Τζανετομάνια ιδίως μετά την αστεία πρόταση που έφερε ο Τσάρτας από την Σεβίλλη.
Επίσης υπάρχει και ο Φαγέ που μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις του κέντρου στο 4-3-3. Ενα νέο παιδί που ήρθε στην ΑΕΚ μετά από δύο γεμάτες και καλές χρονιές στη Β Εθνική και… ξέχασε την μπάλα. Για τον Αρθο δεν το συζητάμε. Ακόμη και ο Πλατέλλας νομίζω πως μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα το 4-3-3 σε μια από τις δύο πλάγιες θέσεις της επίθεσης. Παίκτης δεκαοκτάδας μπορεί να είναι κι αν όχι μόνιμα τουλάχιστον σε πολλά ματς και να βοηθήσει αν χρειαστεί.
Σε ότι αφορά το 4-3-3 πιστεύω πως ως ιδέα είναι απόλυτα λογική γιατί ταιριάζει περισσότερο με τα χαρακτηριστικά των παικτών της ΑΕΚ. Της πλειοψηφίας. Το αν θα αποδώσει βέβαια θα φανεί στο χόρτο. Εχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο πως είναι η αγαπημένη μου διάταξη γιατί αν η ομάδα καταφέρει να την αφομειώσει και να παίξει σωστά είναι ταυτόχρονα το πιο σφιχτό και το πιο επιθετικό σύστημα. Θέλει όμως πολλά πράγματα. Δύο πλάγια μπακ που να μπορούν να παίξουν πάνω κάτω αλλά και να γίνονται τρίτα στόπερ όταν χρειάζεται. Επίσης τα τρία χαφ και ιδίως τα δύο εσωτερικά πρέπει να έχουν ισορροπία και να βοηθούν και σε άμυνα και σε επίθεση. Εκεί είναι μεγάλο στοίχημα ο Γιόχανσον αλλά και ο Πέτρος στο ανασταλτικό κομμάτι όμως νομίζω πως δεν θα έχει, ο Μάνταλος, κανένα πρόβλημα. Για τον Σουηδό θα δούμε. Είμαι όμως αισιόδοξος. Μπροστά οι δύο ακραίοι είναι ουσιαστικά δεύτεροι επιθετικοί και όχι εξτρέμ. Είμαι σίγουρος ότι ο Μπουονανότε και αργότερα ο Βάργκας μπορούν. Ο Μπαρμπόσα που είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης εδώ και καιρό έχει μια τάση προς την… γραμμή αλλά εδώ οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Καλός παίκτης είναι πιστεύω ότι το έχει. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι το καλύτερο σύστημα. Αυτό που νικάει.