Quantcast
NEWS

Εφτασε Τρίτη. Η γεύση της ήττας είναι ακόμη στο στόμα. Είναι μεγάλη η πίκρα. Και δεν ξεπερνιέται εύκολα. Αν είσαι ΑΕΚ και έχεις ξεπεράσει αυτό που έγινε το Σάββατο κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς αυτοί που πρέπει δεν έχουν ηρεμήσει από το Σάββατο. Και κανείς στην ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι ήρεμος μέχρι να είμαστε όπως πρέπει. Γιατί δεν είμαστε. Σήμερα δεν είμαστε. Και χρειάζεται να γίνουν πολλά. Αμεσα αλλά και σε βάθος λίγου χρόνου. Σήμερα είναι η συνάντηση Μπάγεβιτς - Δέλλα. Και όλα είναι ανοικτά. Μετά την συντριβή του Σαββάτου, που ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ήταν ο πιο κοροϊδίστικος της ιστορίας, η ΑΕΚ μπηκε στην μεγαλύτερη κρίση της τριετίας. Στην πραγματικότητα μπήκε στην πρώτη κρίση.

Γιατί σε δύο σεζόν που η κατάληψη της πρώτης θέσης ήταν εξασφαλισμένη πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα και οι νίκες έρχονταν σχεδόν πάντα ανεξάρτητα από τις εμφανίσεις της ομάδας η πίεση δεν μπορεί να είναι μεγάλη και στα λίγα άσχημα αποτελέσματα η συζήτηση δεν κράταγε πολύ γιατί ακολουθούσαν εύκολες νίκες. Οταν ο Δέλλας κατεβάζει 7, κι αν ήταν έτοιμος ο Μπακάκης 8, παίκτες στο ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ μέσα στο Καραϊσκάκη εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι διαφορά είχε το υλικό στις μικρότερες κατηγορίες και πόσο εύκολη ήταν η δουλειά για τον ίδιο και για ολους τους παίκτες. Φυσικά δεν σημαίνει πως σε μια ΑΕΚ που έκανε 10 μεταγραφές το καλοκαίρι είναι φυσιολογικό να παίζουν μόνο 4 νέοι παίκτες στην ενδεκάδα, ούτε πως το υλικό της Β Εθνικής ήταν για πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ. Απλά αναφέρθηκε για να εξηγήσει το ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ μπηκε στα δύσκολα. Και σε αντίθεση με την Τούμπα έδειξε να ανταποκρίνεται μέχρι το 60 και να μην κινδυνευει καθόλου. Και μετά ήρθε η καταστροφή από την αλλαγή του Δέλλα και όλοι θυμήθηκαν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Μα αν έβγαζε κι ο προπονητής του Ολυμπιακού τον Μιλιβόγιεβιτς και έβαζε στη θέση του τον Τσόρι μπορεί το γήπεδο να έγερνε προς την άλλη πλευρά.

Φυσικά και έχει μεγαλύτερο μπάτζετ ο Ολυμπιακός, και πως να μην έχει όταν έχει πάρει τόσο εκατομμύρια επί τόσα χρόνια μέσα από διαδικασίες που εκτός των άλλων ειναι και αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης. Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να έχει τέτοιο μπάτζετ για αυτό αντί να δώσει 3.000.000 για τον Μιλιβόγιεβιτς κι άλλα τόσα για τον Κασάμι έφερε με έξυπνο σκάουτινγκ και γρήγορες κινήσεις τον Γιόχανσον και τον Σιμόες. Σαφώς και δεν μπορεί να βρει 11 τέτοιους παίκτες όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το υλικό της ομάδας για πέταμα.

Εγινε λάθος που δεν αποκτήθηκε άλλο σέντερ φορ, έγινε λάθος με την καθιέρωση του Τζανετόπουλου σε μια θέση που ακόμη δεν την ξέρει καν αλλά η ΑΕΚ έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Και στο κατω κάτω αν έβαζες δίπλα τις εντεκάδες της ΑΕΚ με του Ολυμπιακού και τα χρόνια της κυριαρχείας της ΑΕΚ ποτέ δεν ήταν η δική μας η πιο ακριβή. Δεν συζητώ για το 89 που όσα έπαιρνε ο Ντέταρι, έπαιρναν όλοι οι δικοί μας παίκτες αλλά ακόμη και την τριετία. Και μην ξεχνάμε πως η ομάδα που δίδαξε ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του 90 δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Με 2-3 προσθήκες επιπέδου και ΚΥΡΙΩΣ με αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού έχουμε μια χαρά ομάδα. Οι προσθήκες είναι θέμα διοίκησης. Η αξιοποίηση του υλικού είναι θέμα προπονητή. Οι αποφάσεις είναι της ηγεσίας. Τις περιμένουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
<