Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Που να σαι τώρα που γυρνάς: Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο

Τα χρόνια του στη Σεβίλλη, η μεταγραφή στην ΑΕΚ, η απόφαση να μείνει στην Ένωση για να την βοηθήσει να επιστρέψει στη πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και η επιστροφή στην Ισπανία


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με άρωμα Ισπανίας το σημερινό που να σαι τώρα που γυρνάς, καθώς θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο Ο γεννημένος στην Lebrija της Ανδαλουσίας στις 10 Σεπτεμβρίου 1987, Ισπανός κεντρικός μέσος, ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική Αντονιάνο πριν μεταπηδήσει στις ακαδημίες της Σεβίλλης σε ηλικία 12 ετών.

Μια πορεία που είχε ήδη ακολουθήσει πριν κάποια χρόνια ο κατά 8 χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του Ρούμπιο με περάσματα από τις Β’ ομάδες συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη χωρίς όμως να κάνει μεγάλη καριέρα. Οι καλές εμφανίσεις του Μιγκέλ Άνχελ στα εφηβικά τμήματα τον έφεραν το 2006 στην Β’ ομάδα η οποία την εποχή εκείνη αγωνιζόταν στην Γ’ Κατηγορία. Μάλιστα, στη πρώτη του σεζόν κατάφερε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του την άνοδο στην Segunda Division. Συνολικά κατέγραψε 45 συμμετοχές στην Β’ ομάδα της Σεβίλλης χωρίς ουδέποτε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα μέχρι το 2009 όταν και μεταπήδησε στην Ρεάλ Καστίγιο που αποτελεί την αναπτυξιακή ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στην Segunda Division, αυτήν την φορά με την φανέλα της Χερέθ, κάνοντας δύο πολύ «γεμάτες» σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν η πρόταση της ΑΕΚ για μεταγραφή τον ανάγκασε για πρώτη φορά να αφήσει την Ισπανία.

Ο Κορδέρο αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα για 4 χρόνια έως και το καλοκαίρι του 2016. Στην συνείδηση και τη μνήμη των «Ενωσιτών» θα αποτελεί για πάντα μια πολύ σημαντική φυσιογνωμία όχι επειδή ήταν ένας πάρα πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά γιατί η παρουσία του στην ΑΕΚ συνέπεσε και συνδυάστηκε με την πτώση του συλλόγου από την Α’ Εθνική στην Γ’ και την επάνοδο πάλι στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη του χρονιά σαν μέλος της ομάδας τα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα ήταν τεράστια. Διοικητικά ακέφαλη ουσιαστικά, χωρίς οικονομική υποστήριξη από τους μετόχους της εταιρίας, η «Ένωση» σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έμοιαζε πρωταγωνίστρια στο «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». 

Με νομοτελειακό αποτέλεσμα να επέλθει ο πρώτος υποβιβασμός της ομάδας μετά από 54 συνεχόμενες παρουσίες στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ισπανός, παρότι βασικό μέλος με 23 συμμετοχές μέχρι και την 27η αγωνιστική, βρέθηκε εκτός αποστολής στα τελευταία 3 ματς που έμελλε να είναι και τα πιο καθοριστικά, καθώς η 14η θέση που διατηρούσε την ομάδα οριακά στην Α’ κατηγορία χάθηκε μετά την ήττα με 2-0 στα Γιάννενα, την ήττα – τιμωρία στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Πανθρακικό και την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο.

Στα πλαίσια των κοσμογονικών αλλαγών που επακολούθησαν τον υποβιβασμό ενός τεράστιου αθλητικού μεγέθους όπως η ΑΕΚ, ο Κορδέρο πείστηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που στο μεταξύ είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας, να μείνει και να βοηθήσει στην προσπάθεια για άμεση και τάχιστη επαναφορά, κάτι που αποδέχθηκε υπογράφοντας νέο 4ετες συμβόλαιο. Ανταποδοτικά και τιμητικά ο Ισπανός αναγορεύτηκε σε έναν εκ των αρχηγών της ομάδας σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Ο Κορδέρο δεν αποτέλεσε ποτέ μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική αξία και είναι μάλλον δεδομένο πως σε εποχές και καταστάσεις που η ΑΕΚ δεν θα είχε προβλήματα και οικονομική στενότητα, ίσως να μην είχε φορέσει ποτέ την φανέλα της.

Επιβάλλεται όμως να του πιστωθεί ότι στα πολύ δύσκολα δεν εγκατέλειψε το κλαμπ και έμεινε στις επάλξεις συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του μέχρι να επιστρέψει η ομάδα στην φυσική της θέση! Συνολικά και στις τρεις κατηγορίες που αγωνίστηκε με την «Ένωση» κατέγραψε 66 συμμετοχές με 1 γκολ, βοηθώντας πολύ με την εμπειρία του αλλά ταυτόχρονα και χάνοντας αρκετά παιχνίδια συχνά πυκνά λόγω μυϊκών τραυματισμών.

Στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 2016 παρ’ όλο που δεν αγωνίστηκε στον Τελικό εναντίον του Ολυμπιακού καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχαν διάφορες προστριβές με τον υπηρεσιακό προπονητή Στέλιο Μανωλά και βρισκόταν εκτός αποστολής.

Με την ολοκλήρωση της σεζόν 2015-16 του ζητήθηκε από την διοίκηση να αποχωρήσει συναινετικά παρά το γεγονός ότι υπήρχε ακόμη ένας χρόνος στο συμβόλαιο του. Κατόπιν πολλών συζητήσεων και δικαιολογημένης πικρίας από την πλευρά του παίκτη για τον τρόπο που του ζητήθηκε να αποτελέσει παρελθόν, δεν δημιούργησε πρόβλημα και συναίνεσε στο «διαζύγιο» του με την ΑΕΚ επιστρέφοντας στην Ισπανία και την Ταραγόνα της Segunda Division.

Στην Ταραγόνα κατέγραψε μια πολύ μέτρια χρονιά και επί της ουσίας εκεί τελειώνει η επαγγελματική του πορεία καθώς έκτοτε αγωνίστηκε σε ομάδες Γ’ Κατηγορίας όπως η Καρταχένα και η Ατλέτικο Μπαλεάρες. Στην σεζόν 2023-24 και οδεύοντας πλέον στα 37 του, αγωνίστηκε πάλι στην Γ’ Κατηγορία με την Σανλουκένιο από την οποία αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2024 με μια κοινή συναινέσει απόφαση καθώς υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον έβγαλε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έκτοτε ο Ισπανός μέσος δεν έχει αγωνιστεί σε κάποια ομάδα, κάτι που ίσως δείχνει πως το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας είναι πολύ κοντά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ