Επιδραστικός, παρεμβατικός και… άμεσος! Ο Μάρκο Νίκολιτς, είναι ένας προπονητής που ποντάρει πολλά στο διάβασμα του παιχνιδιού. Όχι μόνον πριν αυτό ξεκινήσει αλλά και στη διάρκεια του. Οι κινήσεις του από τον πάγκο συνήθως αλλάζουν τις ισορροπίες και βελτιώνουν πράγματα, κάποιες φορές και τις αρχικές του επιλογές που δεν βγαίνουν.
Από το καλοκαίρι θυμίζω είχε δείξει το πόσο αρέσκεται να παρεμβαίνει στα παιχνίδια όπως είχε κάνει για παράδειγμα στο ματς με τον Άρη Λεμεσού όταν τότε είχε ξεκινήσει αριστερά με τον Πενράις τον οποίο αντικατέστησε στο ημίχρονο καθώς ο Σκωτσέζος δεν είχε μπορέσει να ανταπεξέλθει όντας τότε ακόμα ανέτοιμος, ενώ αργότερα μέσα στο ματς, είχε φέρει από τον πάγκο τους Κουτέσα-Γιόβιτς που στην παράταση είχαν καθορίσει το παιχνίδι και την πρόκριση υπέρ της ΑΕΚ.
Η παρεμβατικότητα του Νίκολιτς και η ικανότητα του να διαβάζει το ματς και να διορθώνει πράγματα βρίσκει εφαρμογή σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Αυτό συνέβη και στα δυο τελευταία με την Κραϊόβα την Πέμπτη και τον ΟΦΗ χθες. Ο Σέρβος τεχνικός απέναντι στους Ρουμάνους με το ματς στο 0-2 αποφάσισε να φέρει στο 64’ στο ματς Ελίασον και Κουτέσα διαβάζοντας ορθά πως η ΑΕΚ χρειαζόταν να βρει πλάτος για να βρει και λύσεις απέναντι στο κλειστό 3-5-1 των αντιπάλων, με την κίνηση του αυτή να αλλάζει τις ισορροπίες. Η Ένωση έβαλε την μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησε σωστά και εν τελει μέσα από ένα passing game που διήρκησε πάνω απο ενα λεπτό με 21 πάσες κατάφερε να φέρει σωστά με τον Ελίασον την μπάλα στην περιοχή πριν εκτελέσει η έτερη αλλαγή του, ο Ντέρεκ Κουτέσα για το 2-2.
Οι αλλαγές του με την Κραϊόβα λοιπόν ήταν καθοριστικές για να γυρίσει το παιχνίδι, όπως καθοριστικές ήταν και οι χθεσινές του κινήσεις. Βλέποντας πως Γκρούγιτς και Καλοσκάμης υστερούν αποφάσισε να τους αλλάξει στο ημίχρονο χωρίς δεύτερη σκέψη και με την είσοδο των Μάνταλου-Κοϊτά άλλαξε και όλη την μορφή του αγώνα. Η ΑΕΚ απέκτησε σημείο αναφοράς στον άξονα με τον Πέτρο όσον αφορά τη δημουργία ενώ έγινε πολύ πιο απειλητική από τον άξονα με τον Κοϊτά να έχει μεταξύ άλλων θυμίζουμε το τρομερό σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει σωστά ο Λίλο με τον Λιούμπιτσιτς να παίρνει το ριμπάουντ για το 1-1.
Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα φέρνοντας το ματς στα μέτρα της το γύρισε και επέβαλε πλήρως τους δικούς της κανόνες αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι όπου είδαμε σημάδια κούρασης που είναι κάτι απολύτως λογικό να συμβεί με ένα τόσο απαιτητικό ματς την Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση ο Μάρκο Νίκολιτς παίρνει άριστα στη διαχείρηση σε αυτό το πρώτο 6μηνο, όπως παίρνει άριστα και στον τρόπο που λειτουργεί από τον πάγκο του, ως ένας πολύ επιδραστικός και παρεμβατικός προπονητής που είναι ικανός να διαβάσει τι δεν πάει σωστά και να το διορθώσει ακαριαία χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Ο άνθρωπος, μην τον ματιασουμε, δείχνει να διαβάζει απίστευτα το ματς και για αυτό η ΑΕΚ κατά κανόνα βελτιώνεται. Προσωπικά χθες ήμουν αρκετά ήρεμος στο ημίχρονο ότι έρχεται αλλαγή. Επίσης προσωπικά μου αρέσει πολύ ότι δεν αλλάζει προσέγγιση. Δουλεύουμε αυτά που θέλει εκείνος μέχρι να τα κάνουμε τέλεια. Επίσης δείχνει ότι δεν είναι καθόλου συναισθηματικός που κατά καιρούς μας έχει καταστρέψει ( Αλμέιδα το τελευταίο παράδειγμα) και λέει τα πράγματα ως έχουν. Όλοι πετάνε στα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ουράνια από χθες αλλά ο κοουτς το είπε ξεκάθαρα. Πιάσαμε ταβάνι είπε, κοντολογίς φέρτε παίκτες αλλιώς θα βγούμε 3οι. Αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα γιατί πολύ απλά θα σκάσει. Θέλουμε σίγουρα δεξί μπακ, σέντερ μπακ, εξαρι στυλ ανεστραμμένου Πινέδα ( να είναι του 9 αμυντικά και του 7 επιθετικά) αφού δεν βγήκε για φέτος ο Γρούγκιτς και φορ διασταύρωση Γιοβιτς - Ζινι. Αν δεν γίνουν 3 από αυτές τις κινήσεις τα παιδιά όταν θα παίζονται τα πάντα θα είναι λιωμένα και είναι κρίμα γιατί το στυλ του Νίκολιτς με τα 4 χαφ, τον Ζοάο Μάριο αριστερά και τους λοιπούς δεξιά να κινούνται κοντά στην φοράκλα Γιοβιτς μπορεί να ξεχαρβαλώσει την ακραία πίεση του Μεντιλίμπαρ.
Γι αυτό ακριβώς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή... διότι δεν αλλάζει μόνο τους παίχτες, αλλά και σύστημα την ώρα του αγώνα... Μπράβο Μάρκο! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΜΟΝΟ ΑΕΚ!