EURO 2024-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Γήπεδο: Red Bull Arena
Η Τουρκία άντεξε στην πίεση της Αυστρίας, κέρδισε με 2-1 μετά από ένα απίθανο παιχνίδι κι έφυγε για τα προημιτελικά όπου και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Δύο γκολ ο Ντεμιράλ, με το πρώτο να μπαίνει στο πρώτο λεπτό, μυθικη επέμβαση ο Γκιουνόκ στο φινάλε.
Ο αγώνας
Το ματς ξεκίνησε με απίθανο ρυθμό και μόλις στα 57 δευτερόλεπτα ο Γκιουλέρ εκτέλεσε απ' ευθείας το κόρνερ, ο Μπαουμγκάρτνερ και ο Πεντς έσωσαν στη γραμμή αλλά ο Ντεμιράλ μες προβολή εξ επαφής έκανε το 0-1.
Με τη σέντρα, η Αυστρία βγήκε μπροστά, ο Μπαουμγκάρτνερ έκανε το σουτ λίγοι έξω από την περιοχή και η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Γκιουνόκ ενώ στο 6’ ο Σμιντ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από Αρναούτοβιτς και Μπαουμγκάρτνερ πάνω στη γραμμή, με τον Ντεμιράλ να σώζει στη συνέχεια.
Στο 7’ μετά από νέο κόρνερ ο Λίνχαρτ πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο και στο 25’ ο Γκιουλέρ εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ, ο Ντεμιράλ πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε τέρμα.
Στο 26ο λεπτό ο Αλπέρ Γιλμάζ έκανε απίθανη ενέργεια και κούρσα από αριστερά, έβγαλε και τη σέντρα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πίσω από τον Γιλντίζ ενώ στο 45+1’ ο Πος σέντραρε από δεξιά και ο Μπαουμγκάρτνερ πλάσαρε άστοχα στο πρώτο δοκάρι.
Στο 51ο λεπτό ο Πος πέρασε κάθετα στον Αρναούτοβιτς εκείνος σούταρε από κοντά αλλά ο Γκιουνόκ είχε βγει κι έσωσε με τα πόδια και στο 53’ ο Λάιμερ έκανε όμορφη ενέργεια στον άξονα, πάτησε περιοχή αλλά πλάσαρε άστοχα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πος κέρδισε τις κόντρες κι έκανε το σουτ απ' το πέναλτι αλλά ο Ντεμιράλ έσωσε με προβολή ενώ στο 57’ ο Καντίογλου πάτησε περιοχή από αριστερά αλλά σούταρε στα σώματα. Και στο 59ο λεπτό ο Ντεμιράλ με κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 0-2.
Η Αυστρία δεν τα παράτησε και στο 66ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Πος πήρε την κεφαλιά και ο Γκρέγκοριτς από κοντά πλάσαρε για το 1-2.
Στο 69’ ο Ζάιβαλντ σήκωσε για τον Γκρέγκοριτς που έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά είδε τον Γκιουνόκ να μπλοκάρει και στο 84’ ο Πος σέντραρε από δεξιά, ο Γκιουνόκ έχασε την μπάλα αλλά η κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ πέρασε έξω, όπως κι εκείνο του ίδιου παίκτη στο 86’.
Στο 90+3' ο Γιλμάζ έφυγε στην κόντρα κι έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Πεντς έσωσε εντυπωσιακά και στο 90+4' μετά από σέντρα από αριστερά ο Μπαουμγκάρτνερ έπιασε σκαστή κεφαλιά αλλά ο Γκιουνόκ έβγαλε εντυπωσιακά.
Ο πρωταγωνιστής: Μερίχ Ντεμιράλ
![]()
Ο στόπερ της Τουρκίας έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Μόλις στα 57 δευτερόλεπτα ανοίγει το σκορ και στο 50’ κάνει και το 2-0 με κεφαλιά. Στο 54ο λεπτό έκοψε σωτήρια τον Πος που είχε πατήσει περιοχή και γενικά έκοβε ότι μπαλιά περνούσε στην περιοχή.
Ο αφανής ήρωας: Αρντά Γκιουλέρ
Ο πιτσιρικάς ήταν εξαιρετικός για μια ακόμη φορά. Από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκολ, δική του είναι και η ασίστ στο 2-0 και γενικά πήρε πρωτοβουλίες και ήταν πολύ καλός.
Η απογοήτευση: Μάρκο Αρναούτοβιτς
![]()
Το βαρύ πυροβολικό της Αυστρίας δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του. Ο φορ της Ίντερ βρέθηκε σε θέση βολής αρκετές φορές και είτε αστόχησε είτε νικήθηκε από τον Γκιουνόκ.
Οι ενδεκάδες
ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Ντάνσο, Πος, Μουενέ (46’ Πρας), Μπαουμγκάρτνερ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Βέμπερ), Ζάμπιτσερ, Λίνχαρτ (65’ Γκρίλιτς), Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Μίλντιρ, Κιοκτσού, (83’ Καβετσί), Καντίογλου, Αϊχάν, Γιουκσέκ (58’ Εζτσάν), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού), Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Αλπέρ Γιλμάζ.
Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας. Βοηθοί: Πάουλο Σοάρες, Πέδρο Ριμπέιρο (ΠΟΡ). 4ος: Μίκολα Μπαλάκιν (ΟΥΚ). VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (ΠΟΡ), Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (ΙΣΠ), Μασιμιλιάνο Ιράτι (ΙΤΑ).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

