Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τον Νοέμβριο κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα της Άνγκελα Μέρκελ

«Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε συνταγματικό κράτος, ούτε προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει η ίδια


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Ελευθερία. Απομνημονεύματα 1954-2021». Το βιβλίο θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στα τέλη Νοεμβρίου, τρία χρόνια μετά το τέλος της 16ετούς θητείας της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης της.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που ηγήθηκε της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ξεπέρασε μια σειρά κρίσεων κατά την διάρκεια της θητείας της, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης εισροής μεταναστών στην Ευρώπη το 2015 και της πανδημίας της Covid-19.

Η πρώην καγκελάριος συνέγραψε το βιβλίο μαζί με την επί χρόνια σύμβουλο της επί πολιτικών θεμάτων Μπεάτε Μπάουμαν.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

Στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τη γερμανική έκδοση, στις 26 Νοεμβρίου, σε μετάφραση της Έμης Βαϊκούση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Kiepenheuer & Witsch, το βιβλίο θα αναφέρεται στη ζωή της Μέρκελ στα δύο γερμανικά κράτη, 35 χρόνια στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και 35 χρόνια στην επανενωμένη Γερμανία.

Στο δελτίο Τύπου, η Μέρκελ η οποία γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954 αλλά μετακόμισε στην Ανατολική Γερμανία με την οικογένειά της λίγο αργότερα, αναφέρεται ότι το ζήτημα της ελευθερίας, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, την απασχολούσε σε όλη της τη ζωή.

«Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε συνταγματικό κράτος, ούτε προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει η ίδια.

Σε προσωπικό επίπεδο, προσθέτει , ελευθερία σημαίνει «να μην σταματάς να μαθαίνεις, να μην χρειάζεται να μένεις στάσιμος, αλλά να είσαι σε θέση να προχωρήσεις παραπέρα, ακόμη και όταν αποχωρήσεις από την πολιτική».

Η Μέρκελ ήταν στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για 16 χρόνια μεταξύ του 2005 και 2021. Υπήρξε επίσης η πρώτη γυναίκα που έγινε καγκελάριος της Γερμανίας.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ