Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Νίκησε ο ΠΑΟ με... φόρα από Μακάμπι

Έχοντας για καθοριστικό παίκτη τον Μωραΐτη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 90-82 τον Προμηθέα, σε, εξ αναβολής, αγώνα του Top-6 της Basket League


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

BASKET LEAGUE- TOP-6, 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας 90-82

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί της Μακάμπι και την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Προμηθέα Πάτρας, σε, εξ αναβολής, παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Top-6, και επικράτησε 90-82, χωρίς να φορτσάρει. Όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, ο Μωραΐτης, με δυο τρίποντα, φρόντισε να διώξει το άγχος.

Ο Γκραντ άνοιξε μετά από περίπου δύο λεπτά το σκορ με σουτ μέσης απόστασης (2-0), ενώ ο Γκριγκόνις ευστόχησε για τρεις γράφοντας το 5-0. Ο Ετσενίκε έβαλε στο ταμπλό τους Πατρινούς με εντυπωσιακό κάρφωμα (5-2), ενώ μείωσε και πάλι σε 6-4 λίγο αργότερα. Ο Μήτογλου έβαλε φόλοου και ο Χρυσικόπουλος τρίποντο από την κορυφή (8-7), ενώ ο Γκραντ με τρεις βολές υπέγραψε το 11-7. Ο Ναν έκλεψε την επαναφορά και σημείωσε από κοντά το 13-7, ενώ ο Μήτογλου έφερε το ματς στο +8 για τους γηπεδούχους (15-7). Ο Γκριγκόνις πατώντας τη γραμμή έκανε διψήφια τη διαφορά για το «τριφύλλι» (17-7), ενώ ο Γκραντ έκλεψε και κάρφωσε για το 19-8. Το ντεμαράζ των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τρίποντο του Γκριγκόνις (22-8), ο οποίος έβαλε και δύο βολές για το 24-8 του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ρέινολντς και ο Παπαπέτρου μπήκαν ζεστοί με πέντε πόντους έκαστος για το 29-13. Ο πρώτος έβαλε νέο τρίποντο για το 32-16, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι απάντησε με καλάθι για το 34-16. Ο Τζορτζ Πάπας μείωσε με μακρινό σουτ (34-20), ενώ ο Λεσόρ έβαλε συνεχόμενους πόντους για το 38-22, πριν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μειώσει ξανά (38-24). Ο Καλαϊτζάκης με περίτεχνη ενέργεια σκόραρε, ενώ ο Μαντζούκας έγραψε το 42-24 από κοντά. Ο Καλαϊτζάκης έκλεψε την μπάλα και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό (44-24), πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν σε 44-28 με καλάθια από Χέιλ και Ετσενίκε. Ο Κάγουαν ευστόχησε σε τρίποντο (46-31), ενώ ο Λεσόρ έβαλε τέσσερις σερί βολές για το 50-31. Ο Χάμιλτον και ο Κάγουαν μείωσαν στο 50-36 του πρώτου ημιχρόνου για τον Προμηθέα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου, ο Ετσενίκε και ο Κόνιαρης μείωσαν σε 52-40, όμως ο Γκραντ απάντησε με σουτ τριών πόντων για το 55-40. Ο Ετσενίκε με συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά ακόμη περισσότερο (55-44), όμως ο Παπαπέτρου έδωσε λύση στους γηπεδούχους με τρίποντο για το 58-44. Ο Ετσενίκε και ο Χάμιλτον έριξαν τη διαφορά στους 10 (60-50), με τον Παπαπέτρου και πάλι να βρίσκει τρίποντο για το 63-50. Ο Κόνιαρης ευστόχησε ξανά από μακριά (63-53), ενώ ο Ετσενίκε για ακόμη μία φορά σκόραρε και έκανε το προβάδισμα των γηπεδούχων μονοψήφιο (63-55). Ο Ρέινολντς συνέχισε το ντεμαράζ των Πατρινών γράφοντας με τρίποντο το 65-58, ενώ ο Κάγουαν με λέι απ έγραψε το 68-60 του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο, ο Χέιλ με δύο βολές μείωσε γρήγορα σε 68-62, ενώ ο Ναν απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 70-62. Ο Ρέινολντς έριξε ξανά τη διαφορά με μακρινό σουτ (70-65), πριν ο Χέιλ φέρει το ματς στο καλάθι με δικό του τρίποντο (70-68). Ο Μωραΐτης έδωσε μία λύση στους γηπεδούχους με σουτ από τα 6,75μ. (73-68), ενώ έβαλε και δεύτερο στην επόμενη επίθεση για το 76-68. Ο Ρέινολντς δεν… μάσησε και μείωσε αμέσως (76-71) με το πέμπτο του τρίποντο, με τον Λεσόρ να σκοράρει από κοντά και να βάζει μία βολή για το 79-71. Ο Παπαπέτρου με τη σειρά του πήγε στη γραμμή για το 81-71, όμως ο Ετσενίκε και ο Χέιλ έδωσαν λύσεις στον Προμηθέα από κοντά για το 81-75. Κάγουαν και Παπαπέτρου αντάλλαξαν πόντους (83-77), ενώ ο Λεσόρ ευστόχησε από τη γραμμή για το 85-77. Ο Γκραντ πήγε μέχρι το καλάθι και κάρφωσε (87-77), ενώ έδωσε και τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους με τρίποντο για το 90-77, που τέλειωσε ουσιαστικά το ματς.

Κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο Τζέριαν Γκραντ, ενώ 15 πόντους είχε ο Ματίας Λεσόρ, 13 πόντους ο Ιωάννης Παπαπέτρου, 11 ο κομβικός Δημήτρης Μωραΐτης και 10 ο Μάριους Γκριγκόνις. Δεν αγωνίστηκαν λόγω θλάσης οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Κώστας Σλούκας.
Από πλευράς των Πατρινών, που έχασαν οριστικά την τρίτη θέση και τερματίζουν τέταρτοι στη βαθμολογία, κάτι που σημαίνει πως θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη στον πρώτο γύρο των playoffs, ξεχώρισε με 19 πόντους ο Χάιμε Ετσενίκε και με 17 ο Κάμερον Ρέινολντς.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-8, 50-36, 68-60, 90-82

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Γκραντ 15 (2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ναν 6 (5 ασίστ), Αντετοκούνμπο 1 (5 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 10 (2/5 τρίποντα), Μήτογλου 6 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης 9, Βιλντόσα (5 λάθη), Μωραΐτης 11 (3), Μπαλτσερόφσκι 2, Παπαπέτρου 12 (3/3 τρίποντα, 3 ασίστ), Λεσόρ 15 (4 ριμπάουντ), Μαντζούκας 2

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαθεοδώρου): Κόνιαρης 5 (1/1 τρίποντο, 3 ασίστ), Χάμιλτον 6 (2), Χρυσικόπουλος 3 (1), Ετσενίκε 19 (6 ριμπάουντ), Χέιλ 9 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 λάθη), Ρέινολντς 17 (5/7 τρίποντα), Κάουαν 11 (1), Πλώτας 3 (1), Μπαζίνας (2 ασίστ), Πάπας 5 (1), Κόφι 2 (4 ριμπάουντ), Καραγιαννίδης 2




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ