Έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές, το πόσο βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, είναι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο διεθνής Λιθουανός άσος της Βασίλισσας είναι σχεδόν πάντα ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του Ηλία Ζούρου και σίγουρα ο κορυφαίος συνολικά. Ωστόσο, στο ματς στην Καρδίτσα για την 5η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Basket League, έκανε την χειρότερη εμφάνισή του. Έμεινε μόλις στους 2 πόντους και αυτοί ήρθαν με βολές (2/2β.), αφού κατά τα άλλα είχε 0/10 σουτ εντός πεδιάς (0/4δ., 0/6τρ.). Όπως αποδείχθηκε, χωρίς τον Κουζμίνσκας στο σκοράρισμα, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι σε μία ομάδα την οποία είχε νικήσει και στους δύο αγώνες της κανονικής σεζόν φέτος.
Σίγουρα, είναι πολλά τα προβλήματα στην Ένωση, ειδικά από τη στιγμή που έχουν τεθεί νοκ-άουτ για διαφορετικούς λόγους οι Δημήτρης Φλιώνης, Μπράντον Νάιτ, Τζάστιν Τίλμαν, Τζόρνταν Μόργκαν, Όστιν Χόλινς, ενώ στην Καρδίτσα απουσίασε και ο Δημήτρης Αγραβάνης λόγω ίωσης. Υπάρχει και το θέμα με την μη διεξαγωγή των προπονήσεων σε φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως τόνισε άλλωστε στο τέλος του αγώνα και ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της ΑΕΚ, Γιάννης Γεωργαλλής. Παρεμπιπτόντως, μέσα σε όλες τις δυσκολίες, είναι απαράδεκτο από τους διαιτητές, να αποβάλλουν με δύο τεχνικές ποινές, τον κόουτς της Ένωσης, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στον Δικέφαλο.
Από εδώ και πέρα, απομένουν το λιγότερο δύο ματς ακόμα για τη Βασίλισσα, δηλαδή οι δύο προημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι η σειρά θα κριθεί στις δύο νίκες συνολικά. Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει όσο μπορεί και να κλείσει τη σεζόν με αξιοπρέπεια και φυσικά να γίνουν μετά οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να μην έρθει ποτέ ξανά, μία τέτοια χρονιά για την ομάδα.
Η μεγάλη αστοχία στα τρίποντα και η χαμένη μάχη των ριμπάουντ
Ας δούμε όμως, τι έγινε στον αγώνα στη Θεσσαλία, με βάση τη «γλώσσα» της στατιστικής. Η ΑΕΚ είχε καλύτερο ποσοστό στις βολές, με 72% (16/22), απέναντι στο 60% (17/28) της Καρδίτσας. Στα δίποντα, η Βασίλισσα είχε 51% (21/41), αλλά οι γηπεδούχοι τα πήγαν καλύτερα με 53% (26/49). Όσο για τα τρίποντα, η αστοχία της Ένωσης ήταν μεγάλη, με μόλις 21% (7/33), έναντι του 25% (4/16) που είχε ο σύλλογος της Θεσσαλίας.
Προχωράμε στο κομμάτι των ριμπάουντ, όπου η ΑΕΚ υστέρησε εμφανώς, έχοντας συνολικά 11 λιγότερα, δηλαδή 38 (26αμ.-12επ.), ενώ η Καρδίτσα μάζεψε αντίστοιχα 49 (36αμ.-13επ.). Παράλληλα, η Ένωση πέτυχε και 12 λιγότερους πόντους από το ζωγραφιστό (38 έναντι 50), ενώ αντίθετα σκόραρε 3 περισσότερους πόντους δεύτερης ευκαρίας (15 έναντι 12).
Στις ασίστ, η ΑΕΚ έδωσε 2 παραπάνω (20 έναντι 18), ενώ έκανε και διπλάσια κλεψίματα (12 έναντι 6). Αντίθετα, μοίρασε 2 λιγότερες τάπες (4 έναντι 6). Η Βασίλισσα υπέπεσε και σε 8 λιγότερα λάθη (15 έναντι 23), ενώ σκόραρε και 7 παραπάνω πόντους από λάθη αντιπάλου (22 έναντι 15). Η Ένωση υστέρησε όμως στους πόντους αιφνιδιασμού, έχοντας 10 λιγότερους (16 έναντι 26), ενώ έβαλε και 2 λιγότερους πόντους από τον πάγκο (20 έναντι 22).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

