Ένας Νιγηριανός Master έπαιξε ασταμάτητα σκάκι επί 58 ώρες στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης προκειμένου να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο σκακιού και να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών στην Αφρική.
Ο 29χρονος Τούντε Ονακόγια ξεκίνησε να παίζει σκάκι την Τετάρτη και στις 05:30 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος πέρασε το ορόσημο των 58 ωρών, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν από το 2018 οι Νορβηγοί Hallvard Haug Flatebø και Sjur Ferkingstad με 56 ώρες, εννέα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.
WE HAVE DONE IT. #LongestChessMarathon #58Hours #RecordBroken #NewRecordSet pic.twitter.com/SjDhOqNpae
— Tunde Onakoya (@Tunde_OD) April 20, 2024
Ο Ονακόγια αναμετρήθηκε στο σκάκι με τον Αμερικανό πρωταθλητή Σον Μαρτίνεζ σύμφωνα με τους κανόνες του Guinness World Record, που προβλέπουν ότι η όποια προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ θα πρέπει να γίνει από δύο σκακιστές που θα παίζουν συνεχώς με ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε ώρα.
Όπως είπε ο Νιγηριανός σκακιστής, η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ έγινε «για τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών στην Αφρική που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση». Ο Ονακόγια ίδρυσε το 2018 την οργάνωση «Σκάκι στις Παραγκουπόλεις της Αφρικής» (Chess In Slums Africa), με στόχο να υποστηρίξει την εκπαίδευση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου παιδιών που ζουν σε παραγκουπόλεις στη Μαύρη Ήπειρο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

