Quantcast
NEWS
20 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Καθάρισε με Πόνσε η ΑΕΚ και ανέβηκε στην κορυφή

Με ένα εκρηκτικό πρώτο τέταρτο και τον Έκι… on fire να χτυπά δυο φορές, η κυρίαρχη Ενωση επικράτησε 2-0 του Αρη βγάζοντας αντίδραση και πέρασε ξανά πρώτη - Μάθημα ιστορίας πριν τη σέντρα και μάθημα κερκίδας κατά τη διάρκεια του αγώνα ο λαός της ΑΕΚ που συγκλόνισε 

SUPER LEAGUE - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 2-0 

ΓΗΠΕΔΟ: Αγιά Σοφιά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανούχος

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για τον killer Έκι Πόνσε να… καθαρίσει τον Άρη και να υπογράψει τη νίκη της ΑΕΚ (2-0) και την επιστροφή στην κορυφή! Η Ένωση, ήταν κυρίαρχη σε πολύ μεγάλο διάστημα, δεν άφησε τον αντίπαλο να πάρει… ανάσα και πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, βγάζοντας αντίδραση μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα. Όλη η ιστορία του αγώνα, ήταν το πεντάλεπτο (9’ - 14’), εκεί όπου ο Πόνσε πήρε το… όπλο του και εκτέλεσε τον Άρη - αξιοποιώντας τις συστημένες ασίστ των Χατζισαφί-Ελίασον - με κινήσεις κλάσης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Με αυτά τα δύο τέρματα μάλιστα, ο Έκι έφτασε τα 14 στη φετινή Super League! Όλα τα λεφτά ο λαός της ΑΕΚ, με ένα μάθημα ιστορίας πριν τη σέντρα και ένα μάθημα κερκίδας κατά τη διάρκεια με φωνή, υποστήριξη και παλμό για 90 λεπτά και σύνθημα ΑΕΚ γερά, πρωτάθλημα ξανά! 

Με ένταση, διάθεση και αποφασιστικότητα μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, έχοντας τον Κάλενς δίπλα στον Βίντα, τους Γιόνσον-Πινέδα στον άξονα, τους Γκατσίνοβιτς-Ελίασον στα δύο άκρα και τον Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε. Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα ήταν φανερό πως εξ αρχής ήθελαν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και τον δικό τους ρυθμό. Και το έκαναν, ασκώντας έντονη πίεση στον Άρη, ο οποίος φαινόταν πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Αυτό το δυνατό ξεκίνημα της Ένωσης, έφερε την καλή στιγμή με τον Ελίασον στο 8’ που ήταν… καμπανάκι για τον Άρη και εν τέλει, το γρήγορο γκολ, ένα λεπτό μετά. Ήταν μια ωραία συνεργασία από αριστερά, με τον Χατζισαφί να βγαίνει ψηλά και να κάνει σέντρα-ξυραφιά προς τον Πόνσε ο οποίος κινήθηκε πανέξυπνα και με άψογη εκτέλεση έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ ζητούσε και ήθελε αυτό το γρήγορο γκολ, ωστόσο απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 14’. Αυτή την φορά… σέρβιρε προς τον Πόνσε ο Ελίασον με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, με τον Έκι και πάλι να κινείται σαν λαγωνικό στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με νέο κοντινό τελείωμα έγραψε το 2-0 βάζοντας φωτιά στην Αγιά Σοφιά. Ουσιαστικά η ΑΕΚ είχε φέρει το ματς απόλυτα στα μέτρα της, είχε διώξει το όποιο άγχος είχε και από εκεί και πέρα ήταν το απόλυτο αφεντικό, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες και έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Η μοναδική στιγμή που κινδύνευσε από τον Άρη, ήταν το σουτ του Σαβέριο στο 16’, με τον Αθανασιάδη να έχει όμως αποτελεσματική αντίδραση βάζοντας στοπ. Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι πάλι μετά το μισάωρο και έκλεισε στα καρέ του τον Άρη. Απείλησε αρχικά με ωραία σέντρα του Ρότα, όπου ο Χατζισαφί δεν μπόρεσε να κατεβάσει και να εκτελέσει, ενώ άγγιξε το τρίτο γκολ στο 35’ όταν ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Ενδιάμεσα, οι της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, πρώτον για τράβηγμα του Μοντόγια πάνω στον Ελίασον και δευτερόλεπτα μετά για μαρκάρισμα του Ρόουζ πάνω στην Πινέδα. Τόσο ο διαιτητής Μανούχος όσο και ο Ολλανδός Έργουϊν Μπλανκ δεν είδαν κάποια παράβαση… 

Ένα ανάλογο ξεκίνημα με αυτό του πρώτου ημιχρόνου επιχείρησε να έχει η ΑΕΚ που ήταν πιεστική. Η Ένωση επιχειρούσε με υπομονή να χτίσει τις επιθέσεις της και στο 50’ είχε καλή στιγμή με ένα συρτό σουτ του Πόνσε, το οποίο σταμάτησε ο Κουέστα. Ακολούθησαν άλλες δύο επικίνδυνες καταστάσεις με ένα μπάσιμο του Πινέδα από τα δεξιά και μια κεφαλιά του Βίντα που δεν πήρε τροχιά για μέσα η μπάλα. Στο 57’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με σουτ του Τσούμπερ όπου ο Κουέστα απέκρουσε στη γωνιά του, όπως και στο 59’ με σουτ-άουτ του Ελίασον, και γενικότερα οι παίκτες του Αλμέιδα ανέβαζαν συνεχώς τέμπο, ένταση και πίεση. Ο Άρης μετά τη μια ώρα αγώνα επιχείρησε να ισορροπήσει το ματς με τον Μάντζιου να φέρνει από τον πάγκο τον Μορόν γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, την ώρα που ο Αλμέιδα προχώρησε και εκείνος, στις δικές του κινήσεις από τον πάγκο. Φέρνοντας από τον πάγκο Αραούχο και Λιούμπισιτς αντί των Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, με τον Πινέδα να πηγαίνει αριστερά και τον Λιούμπι στο πλάι του Γιόνσον. Με αυτές τις κινήσεις ήταν φανερό πως ο Ματίας ήθελε να φέρει φρεσκάδα και μεγαλύτερη ένταση στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Το ματς κυλούσε πάντως γενικότερα σε ένα πιο χαμηλό τέμπο με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται σωστά τον ρυθμό κρατώντας μπάλες και παίζοντας με ασφάλεια στην άμυνα της. Στο 77’ ήρθαν στο ματς και οι Μάνταλος-Άμραμπατ αντί των Πινέδα-Ελίασον χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη, ενώ αργότερα στο 84’ ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς και τον Φερνάντες (αντί του Πόνσε) που πήγε αριστερά. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε την ΑΕΚ πάντα αφεντικό, να κρατά μπάλα και το ματς να τελειώνει σβηστά με το 2-0 που υπέγραψε ο Πόνσε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (76’ Μάνταλος), Ελίασον (77’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (68’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (69’ Λιούμπισιτς), Πόνσε (84’ Φερνάντες). 

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια (46’ Φατόρε), Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Ζουλ (46’ Νταριντα), Φερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64’ Μορόν), Φετφατζίδης (63’ Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75’ Βέλεθ). 

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ