Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά από το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στο Λαύριο για την 3η αγωνιστική των Play Out της Basket League, μίλησε ο Ηλίας Ζούρος. Ο προπονητής της Βασίλισσας, τόνισε αρχικά τα εξής: «Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα μετά απο μία κακή ήττα, η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά στην άμυνα. Μπορούμε πάντα καλύτερα, αλλά οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κάτι που μας λείπει από νωρίς στη σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε, αυτή η δουλειά να έχει συνέχεια για να μπούμε στα Play Offs πιο δυνατά. Είναι λυπηρό το ότι παίζουμε και θα παίζουμε χωρίς κόσμο. Για οποιαδήποτε ομάδα είναι λυπηρό, πόσω μάλιστα για μία ομάδα όπως η ΑΕΚ που έχει κόσμο δεν υπήρχε κανέις στο γήπεδο για να δει την καλή προσπάθεια. Έυχομαι τα καλύτερα στο Λαύριο μέχρι το τέλος».
Σχετικά για το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τους παίκτες του, συγκεντρωμένους, εξήγησε: «Πάντα η δουλειά του προπονητή είναι δύσκολη. Η ΑΕΚ δεν είναι για να παίζει στα Play Out. Μέσα από κάποιες συγκυρίες δεν παίζει στο Play In. Είναι δική μας ευθύνη. Κανονικά έπρεπε να παίζουμε στο play in απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους. Το έχουμε αποδείξει, ακόμη και σε ματς που χάσαμε, παρά τις ελλείψεις, δεν είναι σωστό να μένουμε σε δικαιολογίες. Παλέψαμε όλα τα ματς και είδαμε πως χάθηκαν κάποια. Αυτή η εβδομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολη για πολλούς λόγους. Εσείς ξέρετε καλύτερα τι περάσαμε. Πρώτη προπόνηση έγινε την Παρασκευή και άλλη μία το Σάββατο. Η αγωνία μου ήταν μην έχουμε τραυματισμό και να αντέξουμε αθλητικά στη διαδικασία του ματς. Υπήρχε αντίδραση, μπασκετική, από τους παίκτες. Ήταν καλή εικόνα. Παίξαμε καλό μπάσκετ, πασάραμε, παίξαμε ομαδικά. Ήταν μία καλή εμφάνιση μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Είναι δύσκολο, πάντα πρέπει να βρίσκεις κίνητρο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα Play Offs. Αλλά και εκεί θα είμαστε χωρίς φιλάθλους, είναι αμαρτία για το μπάσκετ. Πρέπει να το δούμε και εμείς ως ομάδα με τους οπαδούς μας, αλλά γενικό είναι λυπηρό να παίζεις σε άδεια γήπεδα. Δεν είναι φιλικά ματς, θέλουμε τον κόσμο και η ΑΕΚ έχει κόσμο».
Αναφορικά με το τι δείχνει η ενέργεια των παικτών και το πώς μπορεί να αποκτήσει συνέπεια, πρόσθεσε: «Όλα είναι συγκέντρωση και προσπάθεια. Σήμερα υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα, είναι ο τρόπος που χάσαμε και η εμφάνιση, όχι η ήττα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, πάλεψαμε όλες τις μπάλες. Και στην άμυνα δεν είναι οι 67 πόντοι που γράφει το ταμπλό, είναι λιγότεροι, αφού στο τέλος και οι δύο ομάδες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα νεαρά παιδιά. Στο μέλλον εύχομαι οι νεαροί να μπαίνουν στην αρχή του αγώνα και όχι στο τέλος. Αυτό χρειάζεται και το ελληνικό μπάσκετ. Άμυνα μπορούμε να παίξουμε καλύτερη, συνεχίζουμε δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Συγχαρητήρια σε όλους. Οι συνεργάτες μου, έπρεπε να μαζέψουν τα στοιχεία σε δύο μέρες και οι παίκτες έπρεπε να βγάλουν κάτι παραπάνω ενεργειακά σε μικρό διάστημα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

