Με δυο νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια, οι Ντένβερ Νάγκετς "σκούπισαν" τη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς, για την κανονική περίοδο. Απέναντι στους πρωτοπόρους της Ανατολής, οι πρωταθλητές επικράτησαν 115-109, με τον Νίκολα Γιόκιτς να πετυχαίνει το 20ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος. Η ομάδα της Βοστώνης στηρίχθηκε στον εξαιρετικό Τζέιλεν Μπράουν, που σημείωσε 41 πόντους, αλλά, πλήρωσε, μεταξύ άλλων, τις 9 άστοχες βολές, όταν, την ίδια στιγμή, οι Νάγκετς είχαν 21/22 από τη γραμμή των βολών. Το buzzer beater του Τζαμάλ Μάρι επέτρεψε στην ομάδα του Ντένβερ να έχει προβάδισμα, 30-28, στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ, το buzzer beater του Γιόκιτς έφερε τους Νάγκετς στο +8, 62-54, στη λήξη του ημιχρόνου. Στο πρώτο μέρος, καμία ομάδα δεν ξέφυγε με διψήφια διαφορά και, στο τρίτο 12λεπτο, οι Σέλτικς ξεκίνησαν με σερί 8-0 και έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία, 62-62. Οι Νάγκετς παρέμεναν μπροστά στο σκορ και, στα 31.1 δευτερόλεπτα, το καλάθι του Κάλντγουελ-Πόουπ έφερε τη διαφορά στο +10, 90-80, ενόψει και της τέταρτης περιόδου. Το κάρφωμα του Μάρι έδωσε προβάδισμα 12 πόντων στους Νάγκετς, οι Σέλτικς δεν τα παράτησαν, μειωσαν σε 111-109 και είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά, με 45 δευτερόλεπτα για το τέλος. Όμως, ο Τέιτουμ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και, έτσι, το καλάθι του Γκόρντον και οι βολές του Κάλνγουελ-Πόουπ σφράγισαν τη νίκη, 115-109 των Νάγκετς.
Οι πρωταθλητές, μετά την ήττα από τους Σανς που έβαλε τέλος σε ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων, επέστρεψαν στις επιτυχίες, με τον Νίκολα Γιόκιτς να έχει 32 πόντους με 11/19 δίποντα και 10/10 βολές. Ο Σέρβος σέντερ κατέγραψε, επίσης, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Για πρώτη φορά, από το Νοέμβριο, οι Σέλτικς γνωρίζουν διαδοχικές ήττες, ωστόσο, παραμένουν πρώτοι στην Ανατολή με ρεκόρ 48-14. Ο Τζάιλεν Μπράουν ξεχώρισε, από την ομάδα της Βοστώνης, έχοντας 41 πόντους (16/29 σουτ) και 14 ριμπάουντ.
Στο τελευταίο λεπτό, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν πέτυχε κρίσιμα καλάθια και οι Σικάγο Μπουλς έφυγαν νικητές, 125-122, από την έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ωστόσο, αυτό που "καίει" τους πρωταθλητές του 2022 είναι η κατάσταση του Στεφ Κάρι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, ενώ απέμεναν 3:51 λεπτά για το τέλος του αγώνα. Παρά το γεγονός πως ο ηγέτης τους ξεκίνησε με 1/4 σουτ, οι Γουόριορς προηγήθηκαν 22-11 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με +6, 31-25. Οι Μπουλς πήραν τον έλεγχο, από τη δεύτερη περίοδο, περιόρισαν τον Κάρι στους πέντε πόντους, στο πρώτο ημίχρονο, και έτσι, μετά τα δυο πρώτα 12λεπτα, η ομάδα του Σικάγο προηγούνταν 59-63. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Μπουλς έκαναν σερί 9-0 και βρέθηκαν στο +11, 85-96, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν με διψήφιο προβάδισμα, 89-99, στη τέταρτη περίοδο. Με 6:47 λεπτά για το φινάλε, οι Γουόριορς έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, 104-105, για να ακολουθήσει η απάντηση των Μπουλς, δια χειρός ΝτεΡόζαν. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, το οποίο έκρινε ο ΝτεΡόζαν. Στα 43.1 δευτερόλεπτα, έβαλε δίποντο για το προβάδισμα των Μπουλς, 116-118, ο Τόμπσον απάντησε με τρίποντο, 119-118, και, στη συνέχεια, ο ΝτεΡόζαν πέτυχε το καλάθι, κερδίζοντας και φάουλ. Με τη συμπληρωματική βολή έφερε τους Μπουλς στο +2, 119-121, ο Ποντζιέμσκι αστόχησε σε σουτ ισοφάρισης και ο Βούτσεβιτς, με δυο βολές,διαμόρφωσε το τελικό 119-123.
Αυτη, ήταν η πρώτη νίκη των Σικάγο Μπουλς, στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μετά τον Γενάρη του 2015. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έβαλε 33 πόντους (10/17 σουτ), όσους και ο Νίκολα Βούτσεβιτς (14/23 σουτ), με τον Μαυροβούνιο σέντερ να μαζεύει και 11 ριμπάουντ. Τέταρτη νίκη, στα πέντε τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Σικάγο. Ο Κλέι Τόμπσον ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 25 πόντους, ενώ, ο Στεφ Κάρι είχε 15 πόντους (3/12 τρίποντα) μέχρι το σημείο που αποχώρησε τραυματίας.
Ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA, μετά τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, που φτάνει τα πέντε διαδοχικά τριπλ-νταμπλ, έχοντας πετύχει 30+ πόντους. Ο Σλοβένος γκαρντ κατέγραψε 35 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ στη νίκη 114-108 των Ντάλας Μάβερικς επί των Μαϊάμι Χιτ. Επιπλέον, ο πρώτος σκόρερ, στο εφετινό πρωτάθλημα, είναι ο μοναδικός με τέσσερα διαδοχικά τριπλ-νταμπλ, όπου, σε κάθε ένα από αυτά, σημείωσε 35+ πόντους. Η ομάδα του Ντάλας ερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες και είδε τους φιλοξενούμενους Χιτ να μπαίνουν δυνατά και να προηγούνται 7-21. Η ομάδα του Μαϊάμι διατήρησε το προβάδισμα, είχε δέκα εύστοχα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και, έπειτα από τις δυο πρώτες περιόδους, ήταν μπροστά με 54-58. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Μάβερικς έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, 67-67, πέρασαν μπροστά στο σκορ, 74-71 με τρίποντο του Ντόντσιτς, και πήραν διψήφιο προβάδισμα, 83-73, 3:19 πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν, τελικά, με +8, 91-83, στη τελευταία περίοδο, με τον Τζίμι Μπάτλερ να φέρνει τους Χιτ μπροστά στο σκορ, 100-101, με καλάθι στα 4:26 λεπτά για το φινάλε. Από εκείνο το σημείο, οι Μάβερικς έκαναν επιμέρους 11-3, με τρίποντα από Ντόντσιτς, Έξουμ, Ίρβινγκ, φρόντισαν να ελέγξουν τον ρυθμό και έφτασαν στη νίκη με 114-108.
Σε 39:33 λεπτά συμμετοχής, ο Ντόντσιτς έβαλε 35 πόντους (5/11 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/4 βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ. Ο Καϊρί Ίρβινγκ ακολούθησε, σε απόδοση, με 23 πόντους (9/19 σουτ). Οι Χιτ γνώρισαν, μόλις, τη δεύτερη ήττα, στα εννέα τελευταία παιχνίδια και, κόντρα στους Μάβερικς, είχαν 17/38 τρίποντα και, πρώτο σκόρερ τον Τέρι Ροζίερ με 27 πόντους, μοίρασε και 11 ασίστ.
Με εξαιρετικό μπλοκ του Άντονι Έντουαρντς, στα 1.1 δευτερόλεπτα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έφυγαν νικητές, 113-111, από την Ιντιανάπολις, κόντρα στους Πέισερς. Προηγουμένως, ο 22χρονος γκαρντ είχε βάλει 44 πόντους, επιτρέποντας στους Τίμπεργουλβς να παραμείνουν στην κορυφή της Δύσης, με ρεκόρ 44-19. Με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς εκτός παιχνιδιού, η ομάδα της Μινεσότα κατάφερε οι Πέισερς, ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό σκοραρίσματος, να σκοράρουν κάτω από τον μέσο όρο τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασιστικοί από το ξεκίνημα, προηγήθηκαν 23-33 στο 12' και, με 4:46 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου, βρέθηκαν στο +17, 37-54. Μετά τις δυο πρώτες περιόδους, οι Τίμπεργουλβς προηγούνταν 49-60, με τον Έντουαρντς να έχει 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Οι Πέισερς έβγαλαν αντίδραση και, στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, έκαναν επιμέρους 19-4, που τους επέτρεψε να πάρουν προβάδισμα, 68-66. Από εκείνο το σημείο, καμία ομάδα δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων. Πέισερς και Τίμπεργουλβς μπήκαν ισόπαλες, 83-83, στη τέταρτη περίοδο, με την ομάδα της Ιντιανάπολις να περνάει μπροστά, 104-103, 2 λεπτά πριν το τέλος. Ο Μάικ Κόνλεϊ απάντησε, άμεσα, για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς, 104-105, με τον Έντουαρντς να βάζει τους οκτώ τελευταίους πόντους των νικητών. Ήταν εκείνος που, με σουτ τριών πόντων, έκανε το 105-108, 1:11 λεπτά πριν το τέλος, στη συνέχεια, έβαλε μια βολή και έκανε το καθοριστικό μπλοκ στον Νέισμιθ, για το τελικό 111-113.
Σε 38:36 λεπτά συμμετοχής, ο Άντονι Έντουαρντς είχε 44 πόντους (15/28 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ. Ο συμπαίκτης του, ο Ρούντι Γκομπέρ, σημείωσε νταμπλ-νταμπλ, με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από τους Πέισερς, ο Πασκάλ Σιάκαμ σημείωσε 24 πόντους, με τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον να έχει 23 πόντους και 13 ασίστ. Με την τρίτη ήττα, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, οι Πέισερς βρίσκονται όγδοοι στη Δύση.
Οι Φίνιξ Σανς υποδέχτηκαν τους Τορόντο Ράπτορς, δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα, νίκησαν 120-113 και συνεχίζουν τη μάχη για να μπουν στη πρώτη εξάδα και να αποφύγουν το Play-In Tournament. Στην πρώτη περίοδο, οι Σανς στηρίχθηκαν σε έναν εξαιρετικό Γκρέισον Άλεν, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους με επτά εύστοχα τρίποντα. Στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι προηγούνταν 39-25, στο δεύτερο 12λεπτο έφτασαν και στο +19, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τους Σανς μπροστά στο σκορ με 67-53. Στη τρίτη περίοδο, οι Ραπτορς κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα, μείωσαν σε 89-82, ενόψει τελευταίας περιόδου και, με 7:59 λεπτά για το τέλος του παιχνιδιού, η ομάδα του Τορόντο είχε καταφέρει να φτάσει σε απόσταση ενός τριπόντου, 96-93. Ο Μπολ Μπολ έδωσε ανάσα στους Σανς, 98-93, με τους γηπεδούχους να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν, ξανά, τόσο κοντά, και, στο τέλος, νίκησαν 120-113.
Πρώτος σκόρερ των Σανς ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 35 πόντους (9/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11/12 βολές), με τον Γκρέισον Άλεν να σταματά στους 26 πόντους (8/14 τρίποντα). Τέταρτη ήττα, στα πέντε τελευταία παιχνίδια, για τους Ράπτορς, με την ομάδα του Τορόντο να στερείται των υπηρεσιών ενός εκ των κορυφαίων της σκόρερ, του τραυματία Σκότι Μπαρνς. Για τους ηττημένους, ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ σημείωσε 30 πόντους.
Με κάρφωμα του Ντομάντας Σαμπόνις, στα 7.1 δευτερόλεπτα, οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν 131-129 τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Μπροστά στο κοινό των Κινγκς, οι Σπερς προηγούνταν 30-31, μετά τη πρώτη περίόδο, όμως, στο δεύτερο 12λεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν, κάνοντας σερί 11-0, για το 41-31. Μερικά λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σακραμέντο σημείωσε 12 αναπάντητους πόντους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +20, 61-41. Οι Σπερς αγωνίζονταν χωρίς τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά, λόγω τραυματισμού, ωστόσο, κατάφεραν, αρχικά, να μειώσουν για το 71-59 του ημιχρόνου, και, στα μέσα της τρίτης περιόδου, να πλησιάσουν σε απόσταση δυο πόντων. Οι Κινγκς μπήκαν στη τελευταία περίοδο, προηγούμενοι 100-95, αλλά, οι Σπερς, κάνοντας επιμέρους 9-1, απέκτησαν προβάδισμα οκτώ πόντων, 106-114, 7:59 λεπτά για το τέλος. Οι Κινγκς κάλυψαν τη διαφορά και, στα 23.1 δευτερόλεπτα, ισοφάρισαν 129-129. Στην επόμενη επίθεση των Σπερς, ο Σαμπόνις έκλεψε την μπάλα και κάρφωσε, χαρίζοντας τη νίκη στους Κινγκς, 131-129, αφού, στη συνέχεια, ο Βάσελ αστόχησε σε τρίποντο και ο Σότσαν αστόχησε σε λέι απ.
Ο Ντομάντας Σαμπόνις έφτασε τα 45 συνεχόμενα νταμπλ-νταμπλ, με τον Λιθουανό φόργουορντ να είναι ο κορυφαίος των νικητών, με 31 πόντους, 17 ριμπάουντ και 9 ασιστ. Ο ΝτεΆαρον Φοξ άξιος συμπαραστάτης του Σαμπόνις, με 33 πόντους, τους 17 στη τελευταία περίοδο. Στο 0-7, πλέον, το ρεκόρ των Σπερς όταν δεν αγωνίζεται το Νο.1 των NBA Drafts 2023. Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ταλαιπωρείται από ενοχλησεις στον δεξιό αστράγαλο και δεν αγωνίστηκε. Ο Ντέβιν Βάσελ, με 30 πόντους και 9 ασίστ, ξεχώρισε από πλευράς Σπερς.
Για πρώτη φορά μετά τις 28 Γενάρη, οι Ντιτρόιτ Πίστονς πανηγύρισαν, εντός έδρας, νίκη, αφού επικράτησαν 118-112 των Μπρούκλιν Νετς. Μπροστά στο κοινό τους, οι Πίστονς έκαναν δυναμικό ξεκίνημα, στο παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν 11-0 και 26-8. Οι Νετς ανέβασαν την απόδοσή τους, μείωσαν για το 26-16 του 12ου λεπτού και, στη δεύτερη περίοδο, σούταραν με 77.3%, έβαλαν 41 πόντους και, στο ημίχρονο, ήταν μπροστά στο σκορ, 54-57. Η ομάδα του Μπρούκλιν είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου, μέχρι το σημείο όπου οι Πίστονς έκαναν σερί 12-0 και μπήκαν με +4, 85-81, στο τελευταίο 12λεπτο. Εκεί, με το σκορ ισόπαλο, 98-98, η ομάδα του Ντιτρόιτ έκανε, μέσα σε 72 δευτερόλεπτα, σερί 9-0 και, με 5:05 λεπτά για το τέλος, προηγούνταν 107-98. Όταν οι Νετς πλησίασαν στους πέντε πόντους, ο Κάνινχαμ ανέλαβε να δώσει ανάσα στους Πίστονς, με συνεχόμενα καλάθια, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην τελική επικράτηση, 118-112.
Στο 10-52 ανέβηκαν οι Πίστονς, που διατηρούν το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Ο Τζάιντεν Άιβι έβαλε 34 πόντους (4/8 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 8/8 βολές) και μαζί με τον Κέιντ Κάνινχαμ (32 πόντοι με 4/8 τρίποντα και 11 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Οι Πίστονς πήραν 23 πόντους από τα 13 επιθετικά ριμπάουντ. Από τους Νετς, ξεχώρισε ο Ντένις Σρόντερ με 31 πόντους, στη καλύτερη, εφετινή, του εμφάνιση.
Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν, τα ξημερώματα, στο NBA (πατήστε επάνω στα ματς για στατιστικά):
Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπρούκλιν Νετς 118-112
Ιντιάνα Πέισερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 111-113
Ντάλας Μάβερικς-Μαϊάμι Χιτ 114-108
Φίνιξ Σανς-Τορόντο Ράπτορς 120-113
Ντένβερ Νάγκετς-Μπόστον Σέλτικς 115-109
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Σικάγο Μπουλς 122-125
Σακραμέντο Κινγκς-Σαν Αντόνιο Σπερς 131-129
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

