Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ανάλυση: Σημαντικό πρόβλημα η ΑΕΚ στην οργάνωση και στο ζωγραφιστό

Η Βασίλισσα είχε μόλις 9 ασίστ συνολικά και πήρε μόλις 20 πόντους από τους τέσσερις ψηλούς της, στο ματς απέναντι στη Χάποελ Χολόν


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είχε ξεκινήσει τη φετινή σεζόν η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Κι αυτό διότι τελείωσε την πρώτη φάση των ομίλων με ρεκόρ 5-1 και πέρασε στους «16» χωρίς καν να χρειαστούν τα «Play-In». Το πρόβλημα όμως είναι ότι έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και πλέον δεν υπάρχει χρόνος για να μπουν στο «κλίμα» οι νέοι παίκτες τόσο άμεσα, με συνέπεια η δεύτερη φάση της διοργάνωσης να έχει αρχίσει με μεγάλα προβλήματα.

Το ρεκόρ είναι πλέον στο 0-2 μετά από την ήττα από τη Χάποελ Χολόν, από μία ομάδα που η καλή ΑΕΚ δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει. Ειδικά σε μία ουδέτερη έδρα στην Ουγγαρία και χωρίς κόσμο, μιας και το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Κι όμως, η εικόνα της Ένωσης ήταν κάκιστη, με εξαίρεση το μεγαλύτερο μέρος της 1ης περιόδου. Η Βασίλισσα ήταν μπροστά με 23-14 στο 7’ και όλα έδειχναν να κυλάνε… ρολόι.

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν αδυσώπητη για την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει φτιάξει το ρόστερ, αφού ήρθε μόλις πριν από λίγες μέρες, άρα έχει εξ αρχής δύσκολο έργο. Η ομάδα πάσχει αισθητά σε δύο θέσεις, αφού δεν έχει έναν πλέι μέικερ που να δίνει τον τόνο στην οργάνωση του παιχνιδιού και αυτό προκαλεί αναταραχή στο παιχνίδι της Βασίλισσας και πολλά αβίαστα λάθη. Κόντρα στη Χολόν, η Ένωση έδωσε μόλις 9 ασίστ. Επίσης, το κενό του Εμφιόντου Καμπενγκέλε δεν έχει καλυφθεί. Η ΑΕΚ δεν έχει έναν σέντερ που να αποτελεί φόβητρο. Οι αντίπαλοι σκόραραν με ευκολία στο ζωγραφιστό, ενώ και στην επίθεση του Δικεφάλου, οι τέσσερις ψηλοί (Τίλμαν, Αγραβάνης, Μόργκαν και Κουζέλογλου), πέτυχαν όλοι μαζί 20 πόντους απέναντι στους Ισραηλινούς.

 

Δεν είχε ευστοχία στα σουτ εντός πεδιάς η Ένωση

 

Ας δούμε όμως τι έγινε στο ματς, με τη «γλώσσα» της στατιστικής. Στα σουτ πρώτα από όλα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στις βολές, έχοντας 18/24 (75%) έναντι 15/21 (71,4%) της Χάποελ. Στα δίποντα, η Ένωση υστέρησε στην ευστοχία και έτσι τελείωσε το ματς με 16/39 (41%), απέναντι στα 17/34 (50%) της Χολόν. Στα τρίποντα, για μία ακόμα φορά ο Δικέφαλος δέχθηκε διψήφιο αριθμό από τον αντίπαλο (10/27 με 37%), ενώ είχε 6/18 (33,3%).

 

Ισορροπία στα ριμπάουντ

 

Περνάμε στα ριμπάουντ, όπου δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές, με την ΑΕΚ να παίρνει 1 παραπάνω (37 έναντι 36), αν και επέτρεψε στους Ισραηλινούς να ανανεώσεις επιθέσεις, σε φάσεις όπου θα μπορούσε να έχει μαζέψει τα ριμπάουντ. Στα αμυντικά, η Βασίλισσα πήρε 2 λιγότερα (24 έναντι 26) και στα επιθετικά μάζεψε 3 παραπάνω (13 έναντι 10). Στο ζωγραφιστό, η Ένωση έβαλε 4 λιγότερους πόντους (28 έναντι 32), ενώ σκόραρε 4 περισσότερους πόντους δεύτερης ευκαιρίας (15 έναντι 11).

 

9 ασίστ και 15 λάθη για τον Δικέφαλο

 

Πάμε και στο οργανωτικό κομμάτι, όπου η ΑΕΚ μοίρασε μόλις 9 ασίστ, δηλαδή 12 λιγότερες από τις 21 που έδωσε η Χολόν. Ταυτόχρονα, η Ένωση έκανε και 6 λάθη παραπάνω (9 έναντι 15), ενώ δέχθηκε 9 πόντους περισσότερους από λάθη αντιπάλου (15 έναντι 24). Παράλληλα, ο Δικέφαλος έκανε 5 λιγότερα κλεψίματα (5 έναντι 10) και έβαλε 1 λιγότερο πόντο από αιφνιδιασμούς (11 έναντι 12). Τέλος, η ΑΕΚ δέχθηκε 4 παραπάνω τάπες (2 έναντι 6) και πέτυχε 4 λιγότερους πόντους από τον πάγκο (12  έναντι 16).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ