Quantcast
NEWS
9 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πέρασε άνετα απο την Καρδίτσα η ΑΕΚ του Ζούρου!

Με κορυφαίο τον Κουζέλογλου, η Βασίλισσα επέστρεψε στις νίκες (86-95) - Τρομερός ο κόσμος της ΑΕΚ, δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να στηρίζει την ομάδα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της ΑΕΚ, που πήρε τη νίκη με 95-86 μέσα στο Νέο Κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» επί της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Η Βασίλισσα πέρασε άνετα από τη Θεσσαλία, με κορυφαίο τον Γιάννη Κουζέλογλου (20π., 8ρ.) και πλέον βελτίωσε το ρεκόρ της, σε 7-9, ενώ ο αντίπαλος έπεσε στο 5-11, ενώ πήρε και την πρώτη νίκη της, μέσα στο 2024.

Είναι σημαντικό για λόγους ψυχολογίας, ότι ο Δικέφαλος επέστρεψε στα επιτυχή αποτελέσματα μετά από τέσσερις σερί ήττες (σ.σ. τρεις στην Ελλάδα και μία στην Ευρώπη). Συνολικά, η ΑΕΚ κέρδισε για δεύτερη φορά σε 7 εκτός έδρας αγώνες της, στη φετινή Basket League. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε πολύ καλή εικόνα με τον Ζούρο στον πάγκο.

Παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ με υπουργική απόφαση, ο τρομερός κόσμος της Ένωσης έδωσε το «παρών» για μία ακομα φορά, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σημασία το που παίζει η ομάδα. Από το τζάμπολ μέχρι και το φινάλε, οι οπαδοί της Βασίλισσας στήριξαν με πολλή φωνή και με συνθήματα, χωρίς να σταματήσουν ούτε δευτερόλεπτο, στηρίζοντας την ομάδα του Ηλία Ζούρου και αποτελώντας τον «έκτο παίκτη» της.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Όστιν Χόλινς έκανε το ντεμπούτο του, στη Basket League, έχοντας αντικαταστήσει τον Λάνγκστον Χολ στο ρόστερ της ΑΕΚ στις ελληνικές διοργανώσεις. Δεν αγωνίστηκαν ξανά, ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που πάντως ήταν κανονικά στην αποστολή στην Καρδίτσα και έκαναν και ατομική προπόνηση. Ο διεθνής γκαρντ έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, ενώ ο Λιθουανός φόργουορντ αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός (σ.σ. δάχτυλο) και πλέον είναι σχετικά κοντά στην επιστροφή του. Εκτός 12άδας έμειναν επίσης, ο Μάνος Ματαλιωτάκης και αναμενόμενα οι νεαροί Μωυσής Μητρέλος και Μάριος Μαραθωνίτης.

Πλέον, το επόμενο προγραμματισμένο ματς για την ΑΕΚ, είναι για την προσεχή Τρίτη (30/01) στο ουδέτερο Σομπατέλι της Ουγγαρίας, απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο, Χάποελ Χολόν, για τη 2η αγωνιστική του L’ Ομίλου του Basketball Champions League. Όσο για τη Basket League, θα ακολουθήσει αυτό στη Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό για τη 17η αγωνιστική, χωρίς ακόμα να έχει βγει ημερομηνία και ώρα από τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους (4/4β., 5/9δ., 2/3τρ.), 8 ριμπάουντ (4αμ.-4επ.) και 2 κλεψίματα, ενώ μοιράστηκε την πρωτιά στο σκοράρισμα, με τον Τζάστιν Τίλμαν, που είχε 20 πόντους (4/4β., 8/19δ., 0/1τρ.), 8 ριμπάουντ (2αμ.-6επ.) και 1 τάπα. Ο Μπράντον Νάιτ βοήθησε πολύ με 14 πόντους (2/2β., 3/5δ., 2/6τρ.), 5 αμυντικά ριμπάουντ και 3 ασίστ. Διψήφιος στην επίθεση ήταν και ο Τζόρνταν ΜακΡέι με 13 πόντους (2/2β., 4/7δ., 1/3τρ.), 6 ριμπάουντ (4αμ.-2επ.), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Ο Ζώης Καράμπελας μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο πρώτος πασέρ της Βασίλισσας, αφού μοίρασε 4 ασίστ.

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ περιλάμβανε τον Νάιτ στον «άσο», τον Ραντλ ως σούτινγκ γκαρντ, τον ΜακΡέι στο «3», τον Αγραβάνη σε θέση πάουερ φόργουορντ και τον Τίλμαν ως σέντερ. Με ένα τρομερό κάρφωμα από τον Τίλμαν στον αιφνιδιασμό με το ένα χέρι και με ένα τρίποντο του Αγραβάνη ξεκίνησε το ματς η Βασίλισσα, που προηγήθηκε με 5-0 στο 1’. Εν συνεχεία, η ομάδα του Ζούρου ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους, αφού με τρίποντο του Νάιτ στο 5’, προηγήθηκε με 12-4. Λίγο αργότερα, ο ΜακΡέι πέτυχε ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +10, με 24-14 για την ΑΕΚ, η οποία έκλεισε την 1η περίοδο στο +11, με το υπέρ της, 26-15, με λέι απ, που πέτυχε ο Νετζήπογλου στον αιφνιδιασμό, με buzzer beater.

Οι πρώτοι πόντοι της Βασίλισσας στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήρθαν με 2/2 βολές του Νετζήπογλου, που έκανε το υπέρ της, 28-17 στο 11’. Λίγο μετά, με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Νετζήπογλου και Χόλινς, η ομάδα του Ζούρου άνοιξε τη διαφορά στο +17, αφού προηγήθηκε με 36-19 στο 12’, ενώ ο Αγραβάνης με μία εύστοχη βολή στο 17’, έκανε και το 50-33 υπέρ της Ένωσης. Ο ίδιος παίκτης είχε 2/2 βολές στο ίδιο λεπτό και έκανε και το 52-36 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία όμως έπαθε μπλακ-άουτ και δέχθηκε ένα 11-0 σερί, με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να μειώσει σε 52-47 και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με φόλοου του Τίλμαν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και έτσι η Βασίλισσα προηγήθηκε με 54-47 στο 21’, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 54-51 στο 22’. Ακολούθησε ένα σερί 6-0 υπέρ του Δικεφάλου, που έτσι βρέθηκε μπροστά με 60-51 στο 23’ με 2/2 βολές του Κουζέλογλου. Στο 28’ και πάλι ο Κουζέλογλου, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ και με 2/2 βολές έδωσε… διψήφιο αέρα στην ομάδα του Ζούρυ, που έφτασε να προηγείται με 71-60. Η 3η περίοδος έκλεισε με την ΑΕΚ να προηγείται με 75-62, σκορ που διαμορφώθηκε με μία εύστοχη βολή του Χόλινς, από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Δίπλαρος για διαμαρτυρία.

Το πρώτο καλάθι της Βασίλισσας στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήρθε με λέι απ, του Μόργκαν, για το υπέρ της, 77-64 στο 31’. Η διαφορά πήγε και πάλι στο +13 με τρίποντο του Κουζέλογλου, που έκανε το 82-69 υπέρ της ομάδας του Ζούρου. Οι γηπεδούχοι έκαναν την προσπάθειά τους και μείωσαν σε 87-80 στο 35’. Ο Δικέφαλος πάτησε… γκάζι και έφτασε στο +12, με το καλάθι του Τίλμαν από το ζωγραφιστό στο 37’, για το υπέρ του, 93-81. Τα πάντα είχαν κριθεί πλέον, με την ΑΕΚ να έχει πολύ σοβαρή εικόνα και να κερδίζει το ματς με 95-86.

Διαιτητές: Συμεωνίδης (Θεσσαλονίκης)-Τζιοπάνος (Θεσσαλονίκης)-Τσιμπούρης (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 47-52, 62-75, 86-95.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Ουάιτ 14, Μπιουκάναν 12 (2), Δίπλαρος 15 (2), Χρηστίδης 2, Αβδάλας 4, Σάιμπερτ 4, Καμπερίδης 2, ΜακΚάλουμ 11 (1), Μακ 13 (1), Γιάνκοβιτς 9 (1), Τζόουνς.

ΑΕΚ (Ηλίας Ζούρος): Τίλμαν 20, Ραντλ 5, Καράμπελας, Χόλινς 4 (1), Νετζήπογλου 7 (1), Αγραβάνης 6 (1), Νάιτ 14 (2), Κουζέλογλου 20 (2), Μόργκαν 6, ΜακΡέι 13 (1).

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε το πανόραμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League ΕΔΩ

Δείτε τη βαθμολογία της Basket League ΕΔΩ

Δείτε την επόμενη αγωνιστική (17η) της Basket League ΕΔΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ