Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι κι αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 85-80 και σε συνδυασμό με τη νίκη του και στο ΣΕΦ έχει ουσιαστικά κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας ως τους τελικούς


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

BASKET LEAGUE-15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 85-80

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Stoiximan Basket League εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας (22/1) ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 85-80 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Στο 15-0 ανέβηκαν οι πράσινοι του Εργκίν Αταμάν (8-0 εντός και 7-0 εκτός έδρας), που στηρίχθηκαν στον Κέντρικ Ναν στο πρώτο μέρος, είχαν τον έλεγχο του ματς και κάλυψαν την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα που έπαιξε μόλις 7:11 πριν αποχωρήσει με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Εξαιρετικοί και οι Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, σε μία βραδιά που ο Παναθηναϊκός έδειξε ανώτερος και πήρε το αποτέλεσμα με βολές από Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη στα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Στο 13-2 έπεσαν οι Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα (6-1 εντός και 6-1 εκτός έδρας), που με τη σειρά τους έχασαν τον Νικόλα Μιλουτίνοβ με διάστρεμμα στο 23' και δεν είχαν τον επίσης τραυματία Μουστάφα Φαλ στη σύνθεσή τους. Ο Φίλιπ Πετρούσεβ ήταν αυτός που ξεχώρισε, με τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Πίτερς να ακολουθούν. Κακό βράδυ για Κάναν και Παπανικολάου, σε ροτέισον οκτώ παικτών πήγαν οι ερυθρόλευκοι που δεν είχαν τους Σακίλ ΜακΚίσικ - Λουκ Σίκμα στο ρόστερ τους. Ο Γουίλιαμς-Γκος είχε με το σκορ στο 81-79 το λέι-απ, αστόχησε, έβαλε 1/2 βολές και στο 83-80 ο Γουόκαπ έκανε λάθος επαναφορά.

Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ ήταν οι πρώτοι πέντε για τον Παναθηναϊκό, οι Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοβ οι πρώτοι πέντε για τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έχτισαν νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (10-4 στο 3') καθώς εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους, πήγαν στο +12 (18-6) στο μέσο της περιόδου και έφθειραν και τον Μιλουτίνοβ. Το πρώτο τρίποντο των ερυθρόλευκων μπήκε από τον Πετρούσεβ στο τέλος του δεκαλέπτου (23-18), για να υπάρξει μια κάποια ισορροπία στο ντέρμπι μετά από το τρελό ξεκίνημα των γηπεδούχων.

Από τη στιγμή που επιβίωσαν, οι Πειραιώτες έγιναν επικίνδυνοι. Το έδειξαν στο ξεκίνημα της δεύτερης, με τον Ναν να τους απαντάει για το 31-24 και το ΟΑΚΑ να φλέγεται από τις αντιδράσεις των δύο προπονητών. Ένα αντιαθλητικό του Μπραζντέικις στον Ναν οδήγησε στο 35-26 στο 14', με τον Αμερικανό να φτάνει τους 15 πόντους για το 40-26 στο 16' με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Μπαρτζώκας κάλεσε timeout, η ομάδα του αντέδρασε με σερί 0-6 και με τον Γουίλιαμς-Γκος να τα κάνει όλα, το σκορ του ημιχρόνου (44-42) να αφήνει το ματς ορθάνοιχτο και τον κόσμο να απολαμβάνει μία υπέροχη παράσταση.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το δεύτερο μέρος χωρίς τον Ναν (τρία φάουλ) στην πεντάδα του, με τον Καλαϊτζάκη να πιέζει τη μπάλα και τον Μιλουτίνοβ να γυρίζει τον αριστερό του αστράγαλο στο 22' όταν πάτησε στο πόδι του Παπανικολάου καθώς γύριζε στην άμυνα. Ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Λεσόρ για το 56-46 στο 26' έδειξε να γέρνει τη ζυγαριά προς τους πράσινους, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση ο Γάλλος έκανε το τρίτο του φάουλ και ο Πετρούσεβ κράτησε τους Πειραιώτες στο ματς (56-51 στο 27').

Όχι όμως για πολύ. Ο Λεσόρ πήγε με ορμή στο ματσάρισμα με τον Πετρούσεβ, τον έφθειρε, του πήρε το πέμπτο φάουλ και με γκολ-φάουλ για το 76-61 έδειξε να κρίνει τον αγώνα. Και όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα εντυπωσιακό 4-15, μείωσε στους τέσσερις (80-76), όμως στο 39' ο Γουίλιαμς-Γκος χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, όμως ο Πίτερς δεν λάθεψε. Σκόραρε τρίποντο για το 80-79, για να καλέσει timeout ο Αταμάν, να κάνει φάουλ ο Λαρεντζάκης και να βάλει 1/2 βολές ο Γκραντ για το 81-79. Ο Γουίλιαμς-Γκος επιτέθηκε στη ρακέτα, κέρδισε βολές στα 10.7", είχε 1/2 και ακολούθησε φάουλ στον Γκριγκόνις για το 83-80.

Στα 10.2" ο Μπαρτζώκας πήγε τη μπάλα στο μισό γήπεδο, όμως ο Γουόκαπ έκανε λάθος επαναφορά, ο Καλαϊτζάκης έκλεψε τη μπάλα τη μπάλα και πήγε στη γραμμή, για να καθαρίσει οριστικά τον αγώνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Γκραντ 19 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8/11 βολές, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Ναν 16 (5/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ασίστ), Λεσόρ 11 (4/7 δίποντα, 3/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Γκριγκόνις 18 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές), Μήτογλου 13 (5/7 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 2 (2/2 βολές, 2 κλεψίματα), Σλούκας (0/4 σουτ), Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 4, Ερνανγκόμεθ 2 (4 ριμπάουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11 (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Κάναν 2, Παπανικολάου 5 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 λάθη), Πίτερς 14 (4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4, Γουίλιαμς-Γκος 16 (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Λαρεντζάκης 6 (2/4 τρίποντα), Μήτρου-Λονγκ, Μπραζντέικις 4, Πετρούσεβ 18 (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ)




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ