Quantcast
NEWS
38 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πλήρωσε την αστοχία στα τρίποντα και την κακή άμυνα η ΑΕΚ!

Ήττα σε ματς θρίλερ από τον Άρη (91-93) που έβαλε 9 τρίποντα περισσότερα - Καθοριστικό και το αντιαθλητικό που «κατάπιαν» οι διαιτητές σε κρίσιμο σημείο


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την τρίτη σερί ήττα της, γνώρισε η ΑΕΚ στη Basket League, αφού έχασε με 93-91 από τον Άρη μέσα στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Η Βασίλισσα έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα και αγωνιστικά, αλλά και βαθμολογικά, αφού έχει ρεκόρ 6-9 και πλέον κινδυνεύει πολύ σοβαρά να μείνει εκτός της πρώτης εξάδας, άρα να παίξει στα… Play Out, όσο απίστευτο και αν φαινόταν πριν από λίγο καιρό. Ο Άρης πήγε στο 8-7 και έχοντας νικήσει και τις δύο φορές φέτος την Ένωση, έχει και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος της σεζόν.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα πλήρωσε την αστοχία της, στην περιφέρεια, μιας και τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας μόλις 18% στα τρίποντα (4/22), ενώ ο Άρης έβαλε 9 παραπάνω τρίποντα (13/31 με 41%). Επίσης, είχε πολύ κακή άμυνα, αφού δέχθηκε 93 πόντους μέσα στην έδρα της, από μία ομάδα που δεν είναι της… επίθεσης. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 67% στα δίποντα (19/28). Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε σε ένα ματς-θρίλερ, ενώ υπήρξε και μία καθοριστική φάση, με πεντακάθαρο αντιαθλητικό φάουλ που έγινε υπέρ του Μπράντον Νάιτ προς το τέλος της 4ης περιόδου.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα, η ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη, που υπήρξε ο προπονητής που οδήγησε τη Βασίλισσα στον τελικό της Ευρωλίγκας το 1998 στη Βαρκελώνη. Το «παρών» έδωσε η οικογένεια του «Ξανθού» (σ.σ. ή Ξανθεού, όπως τον βάφτισε ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης), δηλαδή η σύζυγός του, κυρία Γιούλα Γκιουζελοπούλου-Ιωαννίδη και η κόρη τους, Ελένη-Θεοδώρα, η οποία δέχθηκε κάδρο και ανθοδέσμη, από τον διοικητικό ηγέτη της Βασίλισσας, Μάκη Αγγελόπουλο. Ανθοδέσμη παρέδωσε και ο Μanaging Director της Betsson Greece, Θάνος Μαρίνος. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο, είχε συμμετοχή και σε άλλους δύο Τελικούς (Πρωτάθλημα Ελλάδος 1996-1997, Κύπελλο Ελλάδος 1997-1998).

Να προσθέσουμε ότι στην είσοδο VIP αλλά και στην είσοδο των Θυρών 6-7 του γηπέδου στα Λιόσια, πωλούνταν από νωρίς, t-shirt σχεδιασμένα από την ίδια τη Φαίδρα, στην τιμή των 15 ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του αγώνα της, για να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να θυμίσουμε ότι η Φαίδρα από την ηλικία των 3 ετών, υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις και στην παρούσα φάση χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό για μία επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και στα πέλματα, ούτως ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθια. Σήμερα, το νεαρό κορίτσι βρίσκεται στην ηλικία των 14 ετών.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι στο πλαίσιο του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη, επέστρεψαν έπειτα από πολλά έτη απουσίας, οι cheerleaders, που φρόντισαν να διασκεδάσουν το κοινό, με τις χορογραφίες τους και να ομορφύνουν την ατμόσφαιρα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα έχει και άλλες εκπλήξεις που θα αφορούν στα 100 χρόνια από το έτος ίδρυσης του συλλόγου, όπως η ενίσχυση της «Παιδικής Εξέδρας», η στήριξη της Γυναίκας και της οικογένειας, οι κινήσεις αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, οι πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πολλά άλλα.

Πλέον, το επόμενο χρονολογικά παιχνίδι της ΑΕΚ, είναι αυτό με αντίπαλο τον Προμηθέα, στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, την προσεχή Τρίτη (23/01, 19:30), στην πρεμιέρα του L’ Ομίλου του Basketball Champions League. Όσον αφορά στη Basket League, το αμέσως επόμενο ματς, είναι στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας, με αντίπαλο την ομάδα της Θεσσαλίας, το Σάββατο (27/01, 20:15) για τη 16η αγωνιστική.

Θυμίζουμε ότι απουσιάζει ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που συνεχίζει την αποθεραπεία από τον τραυματισμό στο δάχτυλο και την χειρουργική επέμβαση στην οποία και είχε υποβληθεί, λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός. Εκτός για δεύτερο σερί ματς λόγω των ενοχλήσεων στη μέση του, έμεινε ο Δημήτρης Φλιώνης. Επίσης, ο Όστιν Χόλινς βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο και είδε από κοντά τον αγώνα, ενώ στοχεύει να κάνει ντεμπούτο την Τρίτη (23/01) στην Πάτρα, στο ματς που θα ακολουθήσει για το Basketball Champions League κόντρα στον Προμηθέα. Από την άλλη, κανονικά έπαιξε ο Τζάστιν Τίλμαν, που είχε ξεπεράσει από τις προηγούμενες μέρες, την διάσειση που είχε υποστεί στο ματς με αντίπαλο τον Απόλλωνα στην Πάτρα, μετά από ένα θλαστικό τραύμα δεξιού οφρύος. Ντεμπούτο σε εντός έδρας ματς της ΑΕΚ, έκανε ο Μπράντον Νάιτ. Επίσης, για πρώτη φορά με τη φανέλα της Βασίλισσας, αγωνίστηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Για τον Άρη, απουσίασε ο Λευτέρης Μποχωρίδης λόγω τραυματισμού στη γάμπα, όπως και ο Γιώργος Φίλλιος που συνεχίζει την αποθεραπεία του, στη Θεσσαλονίκη. Εκτός της εξάδας των ξένων έμεινε και ο Τζόναθαν Σταρκ λόγω ασθένειας.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Τζόρνταν ΜακΡέι με 19 πόντους (4/4β., 6/11δ., 1/4τρ.), 6 ριμπάουντ (5αμ.-1επ.), 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Τζόρνταν Μόργκαν έκανε πολύ καλό ματς σε ατομικό επίπεδο, με 18 πόντους (4/7β., 7/9δ.), 8 ριμπάουντ (2αμ.-6επ.), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Μπράντον Νάιτ είχε 18 πόντους (13/14β., 1/6δ., 1/7τρ.), 3 ριμπάουντ (2αμ.-1επ.) και 3 ασίστ. Ο Τζάστιν Τίλμαν είχε 12 πόντους (6/9δ.), 4 ριμπάουντ (2αμ.-2επ.), 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Ο Τσέισον Ραντλ είχε 10 πόντους (3/3β., 2/2δ., 1/3τρ.), 5 ριμπάουντ (3αμ.-2επ.), 3 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ περιλάμβανε τον Νάιτ στον «άσο», τον Ραντλ σε θέση σούτινγκ γκαρντ, τον ΜακΡέι ως «τριάρι», τον Κουζέλογλου σε θέση πάουερ φόργουορντ και τον Μόργκαν ως σέντερ. Ο τελευταίος πέτυχε και το πρώτο καλάθι της Βασίλισσας στο 1’ για το 2-0, αλλά το ματς διακόπηκε για 20 λεπτά, λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο του γηπέδου. Μετά από τη διακοπή, ο Μόργκαν πάλι, ευστόχησε σε μία βολή (1/2) και έκανε το 3-0. Στο 5΄, ξανά ο Μόργκαν σκόραρε με ταμπλό από το ζωγραφιστό και έκανε το 13-5 υπέρ του Δικεφάλου και ο ΜακΡέι στο 7’ έκανε το 15-7. Ο Μόργκαν με λέι απ, στον αιφνιδιασμό, έκανε και το 19-11 στο 8’, αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και η 1η περίοδος έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 22-19.

Το πρώτο καλάθι της Βασίλισσας στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε στο 12’ και το πέτυχε ο Νετζήπογλου, μετά από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε και σκόραρε με τη βοήθεια και του ζωγραφιστού, κάνοντας το 24-21. Υπήρχε όμως μεγάλη αστοχία στα τρίποντα και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε, ισοφαρίζοντας σε 26-26 στο 13’ και πέρασε μπροστά με 29-28 στο 14’. Η ομάδα του Πλάθα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 16’, με τον Ραντλ να έχει 3/3 βολές και να κάνει το 35-33, αλλά ο Άρης σκόραρε με ευκολία στα δίποντα και προηγήθηκε και με 41-36 στο 19’. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με buzzer beater τρίποντο του Ραντλ, που μείωσε για την ΑΕΚ σε 43-42. Μάλιστα, ο Δικέφαλος είχε μέχρι τότε μόλις 1/12 τρίποντα, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 12/13 δίποντα.

Στο δεύτερο μέρος, το πρώτο καλάθι της Βασίλισσας ήρθε με τζαμπ σουτ του Ραντλ, που μείωσε σε 46-44 στο 21’. Το πρόβλημα στην άμυνα συνεχίστηκε και ο Άρης μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά και να προηγηθεί με 56-47 στο 24’, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο… 16/17 δίποντα! Οι παίκτες του Πλάθα έβγαλαν μια αντίδραση και μείωσαν σε 56-51 στο 25’ με 2/2 βολές του Νάιτ. Στο 28’, ο Τίλμαν κάρφωσε με το ένα χέρι και ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 61-61, ενώ το προβάδισμα ήρθε στο 29’ με φλόουτερ από τον Χολ για το 66-64. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την 3η περίοδο με buzzer beater τρίποντο του ΜακΡέι και το σκορ έγινε 71-67.

Οι παίκτες του Πλάθα δεν μπήκαν καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο και βρέθηκαν πίσω με 73-71 στο 31’. Λίγο αργότερα, στο 35’, η Βασίλισσα πέρασε μπροστά ξανά όμως, με 77-76, με τον Τίλμαν να σκοράρει με δίποντο από το ζωγραφιστό. Λίγο αργότερα, στο 36’, οι διαιτητές έδωσαν απλό φάουλ σε μαρκάρισμα του Μπάνκστον στον Νάιτ που ήταν καθαρό ανυτιαθλητικό κανονικά. Στη συνέχεια, τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες στο τέλος, όπως είναι λογικό. Ακολούθησε μετά από instant replay, το απλό φάουλ που δόθηκε υπέρ του Νάιτ, σε φάση όποτ είχε περάσει τον Μπάνκστον, ο οποίος τον βρίσκει χωρίς να είχε πρόθεση να πάει στη μπάλα, αλλά να κάνει επίτηδες φάουλ.

Διαιτητές: Καρπάνος (Αχαΐας και Ηλείας)-Τηγάνης (Αττικής)-Μπακάλης (Θεσσαλονίκης).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-43, 71-67, 91-93.

ΑΕΚ (Ζοάν Πλάθα): Τίλμαν 12, Χολ 2, Ραντλ 10 (1), Καράμπελας, Νετζήπογλου 6, Αγραβάνης 1, Χατζηδάκης, Νάιτ 18 (1), Κουζέλογλου 5 (1), Μόργκαν 18, ΜακΡέι 19 (1).

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σανόγκο 13 (3), Τολιόπουλος 25 (4), Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς 6 (1), Περσίδης, Ντε Σόουζα 2, Χάρελ 16 (2), Μπάνκστον 12, Γκάλινατ 19 (3).

Δείτε τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΕΔΩ

Δείτε τη βαθμολογία της Basket League ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα της επόμενης (16ης) αγωνιστικής της Basket League ΕΔΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ