Οι Μπόστον Σέλτικς πήγαν στην Ιντιανάπολις και έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί, έξι αγώνων, των Ιντιάνα Πέισερς, νικώντας 118-101. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, η ομάδα της Βοστώνης είχε προβάδισμα 12 πόντων, 17-29, και στο δεύτερο 12λεπτο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +16, 42-58, πριν από το 49-58 του ημιχρόνου. Στις δυο πρώτες περιόδους, οι παίκτες των Σέλτικς δεν εκτέλεσαν καμία βολή, με το δίδυμο Τέιτουμ-Μπράουν να έχει 16/27 σουτ. Στην τρίτη περίοδο, οι Πέισερς ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να μειώσουν, για το 81-84, ενόψει τέταρτου 12λεπτου. Εκεί, οι Σέλτικς δεν άφησαν πολλές ελπίδες στους γηπεδούχους, προηγήθηκαν με διαφορά έως και 19 πόντων, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση, 101-118.
Σημειώνεται ότι στο πρώτο, εφετινό, ραντεβού των δυο ομάδων, οι Σέλτικς είχαν νικήσει, βάζοντας 155 πόντους στους Πέισερς και τώρα τους υποχρέωσαν στη χαμηλότερη, επιθετικά, συγκομιδή για φέτος. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζέισον Τέιτουμ με 38 πόντους (6/10 δίποντα, 8/13 τρίποντα, 2/4 βολές), έχοντας, επίσης, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 31 πόντους με 13/20 σουτ. Για τους Ιντιάνα Πέισερς, ο Μπένεντικτ Μάθουριν έβαλε 20 πόντους και ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον είχε 17 πόντους, 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.
Λίγες μέρες μετά την επιβλητική νίκη, με +36, στη Φιλαδέλφεια, επί των Σίξερς, οι Νιου Γιορκ Νικς πήγαν στην Ουάσινγκτον και επικράτησαν 121-105 των Γουίζαρντς, φτάνοντας σε έκτη διαδοχική νίκη. Στην Capital One Arena, οι Νικς κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν έως και με +26, 34-60, και, μετά από τις δυο πρώτες περιόδους, ήταν μπροστά με 43-63. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Αβντίγια και Κούζαμ βοήθησαν τους Γουίζαρντς έτσι ώστε να μειώσουν τη διαφορά, με αποτέλεσμα, 5:26 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι να έχουν πλησιάσει στο σκορ, 69-74. Μετά από τάιμ άουτ, οι Νικς ανέκτησαν τον έλεγχο, έκλεισαν το 12λεπτο με επιμέρους 17-6, χάρη σε οκτώ πόντους του Ραντλ, και η ομάδα της Νέας Υόρκης μπήκε στη τέταρτη περίοδο, έχοντας προβάδισμα 16 πόντων, 75-91. Χωρίς να συναντήσουν άλλα προβλήματα, οι Νικς έφτασαν στο τελικό 105-121 και ανέβηκαν στο 21-15.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζούλιους Ραντλ με 39 πόντους (10/15 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 10/13 βολές), είχε και 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, και ακολούθησε ο Τζάιλεν Μπράνσον με 33 πόντους (4/8 τρίποντα) και 8 ασίστ. Οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς έκαναν 20 λάθη, από τα οποία οι αντίπαλοι σημείωσαν 23 πόντους. Ο Κάιλ Κούζμα, με 27 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ, για την ομάδα της Ουάσινγκτον, που γνώρισε τέταρτη διαδοχική ήττα.
Η απουσία του Τζόελ Εμπίντ στοιχίζει στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, όπως φάνηκε και στο, εντός έδρας, παιχνίδι με τους Τζαζ, όπου η ομάδα της Γιούτα νίκησε 120-109. Ο Καμερουνέζος σέντερ έχει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και, το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες των Τζαζ να πετύχουν 72 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό. Λίγες ώρες μετά την ήττα, με -29, από τους Σέλτικς, οι φιλοξενούμενοι είχαν 13/20 σουτ στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τους Τζαζ να προηγούνται 28-32. Οι Σίξερς κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και, στο φινάλε του ημιχρόνου, βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, 57-58. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Τζαζ απέκτησαν διψήφια διαφορά, 77-87, και, ενόψει τέταρτης περιόδου, προηγούνταν 79-87. Στο τελευταίο 12λεπτο, οι Σίξερς, όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 87-102, πλησίασαν, για το 91-102, αλλά, το τρίποντο του Μάρκανεν, για το 91-105, και τα διαδοχικά καλάθια του Σέξτον "κλείδωσαν" την έκτη, εκτός έδρας, νίκη των Τζαζ για την εφετινή σεζόν, παρά τα 24 λάθη.
Λάουρι Μάρκανεν (33 πόντοι με 5/9 τρίποντα, 13 ριμπάουντ) και Κόλιν Σέξτον (22 πόντοι με 9/14 σουτ, 10 ασίστ) πέτυχαν νταμπλ-νταμπλ και ήταν οι κορυφαίοι, από πλευράς Τζαζ. Όσο για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, στα οκτώ εφετινά παιχνίδια που έδωσαν χωρίς τον Τζόελ Εμπίντ, το ρεκόρ τους είναι 2-6. Υπενθυμίζεται ότι ο Καμερουνέζος σέντερ έχασε και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Δεκεμβρίου. Απών, με πρόβλημα στον αστράγαλο, ήταν και ο Τομπάιας Χάρις, με τον Ταϊρίς Μάξι να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 25 πόντους (9/24 σουτ). Ούμπρε και Μάξι είχαν, μαζί, 2/16 τρίποντα, με τους Σίξερς να παίρνουν, μόλις, τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο.
Διαβάστε εδώ για την ήττα των Μπακς από τους Ρόκετς
Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν, τα ξημερώματα, στο NBA (πατήστε επάνω στα ματς για στατιστικά):
Ιντιάνα Πέισερς-Μπόστον Σέλτικς 101-118
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς-Νιου Γιορκ Νικς 105-121
Φιλαδέλφεια Σίξερς-Γιούτα Τζαζ 109-120
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

