Ανήμερα Χριστουγέννων, δυο ιστορικές ομάδες του NBA, που έχουν κατακτήσει από 17 φορές το πρωτάθλημα, οι Μπόστον Σέλτικς και οι Λος Άντζελες Λέικερς, τέθηκαν αντιμέτωπες, στη "crypto.com Arena", με την ομάδα της Βοστώνης να επικρατεί, μέσα στο Λος Άντζελες, με 126-115. Οι παίκτες που αποτελούσαν την αρχική πεντάδα των Σέλτικς σημείωσαν, τουλάχιστον, 18 πόντους ο καθένας, οδηγώντας την ομάδα σε τρίτη διαδοχική νίκη, 12η στα 14 τελευταία παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν 0-12 και, προτού ολοκληρωθει η πρώτη περίοδος, οι Σέλτικς βρέθηκαν και στο +18, 12-30. Με σερί 11-0, από τα τέλη της πρώτης περιόδου μέχρι τις αρχές της δεύτερης, οι Λέικερς κατέβασαν τη διαφορά, 25-32, με τα επιτελεία των δυο ομάδων να... παγώνουν, όταν, με 4:02 λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης, Τζάιλεν Μπράουν και Λεμπρόν Τζέιμς βρέθηκαν πεσμένοι στο παρκέ. Τα ιατρικά επιτελεία έσπευσαν από πάνω τους και οι δυο αθλητές συνέχισαν, κανονικά, τον αγώνα. Στο φινάλε του ημιχρόνου, οι Λέικερς είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής, 57-58, και, με το ξεκίνημα του τρίτου 12λεπτου, πέρασαν μπροστά στο σκορ, 59-58, με λέι απ του Λεμπρόν. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, οι Σέλτικς έκαναν σερί 7-0, για το 66-71, και δεν έχασαν, ξανά, το προβάδισμα. Στο τέταρτο 12λεπτο, όπως και στο πρώτο, οι παίκτες της αρχικής πεντάδας των Σέλτικς έβαλαν, τουλάχιστον, από τέσσερις πόντους ο καθένας, η ομάδα της Βοστώνης άντεξε στην πίεση των Λέικερς και έφτασε στο τελικό 115-126.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, με τον Λετονό να πετυχαίνει 28 πόντους (9/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 4/7 βολές) και να μαζεύει 11 ριμπάουντ. Ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 25 πόντους (5/9 δίποντα) και 7 ασίστ, ο Τζάιλεν Μπράουν έβαλε 19 πόντους (6/12 δίποντα), ενώ Τζρου Χόλιντεϊ και Ντέρικ Γουάιτ έβαλαν από 18 πόντους. Χωρίς αντίκρισμα η εξαιρετική εμφάνιση του Άντονι Ντέιβις, με τον φόργουορντ των Λέικερς να βάζει 40 πόντους (13/22 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8/10 βολές) και να μαζεύει 13 ριμπάουντ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς περιορίστηκε στους 16 πόντους, με τους Λέικερς να μετράνε έξι ήττες, στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, από τότε που κατέκτησαν το In-Season Tournament.
Στην έδρα των Φίνιξ Σανς, ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε... όργια και, βάζοντας 50 πόντους, οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς σε νίκη, 128-114, ανήμερα Χριστουγέννων. Παράλληλα, ο Σλοβένος γκαρντ ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην καριέρα του, στο NBA. Στο Footprint Center, οι παίκτες των Μάβερικς περιόρισαν, σε σημαντικό βαθμό, την δράση των Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ, με τους δυο τους να έχουν, μαζί, 25 σουτ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ντόντσιτς είχε 17 πόντους, με 5/6 σουτ, και οι Μάβερικς ήταν μπροστά με 24-36. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι Σανς δυσκολεύονταν, επιθετικά, έχασαν 13 διαδοχικά σουτ, από τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, μέχρι το ξεκίνημα της δεύτερης, την ίδια ώρα που ο Ντόντσιτς ήταν ασταμάτητος. Στο ημίχρονο, ο 24χρονος είχε 24 πόντους και 8 ασίστ, με τους Μάβερικς να προηγούνται 54-64. Στα πρώτα λεπτά του τρίτου 12λεπτου, οι Σανς βελτίωσαν την απόδοσή τους και μείωσαν σε 71-75. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν και το προβάδισμα, 84-82, και, ενόψει τέταρτης περιόδου, οι Σανς ήταν μπροστά με 92-91. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου, οι Μάβερικς έκαναν επιμέρους 17-4, προηγήθηκαν 106-115, με 4:44 λεπτά να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού, φτάνοντας στο τελικό 114-128.
Σε 358 παιχνίδια στο NBA, ο Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε να ξεπεράσει τους 10.000 πόντους, όντας ο έβδομος παίκτης, στην ιστορία της Λίγκας, που το πετυχαίνει τόσο γρήγορα. Απέναντι στους Σανς, ο Σλοβένος είχε 50 πόντους (7/9 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 12/12 βολές), 15 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Ο Γκρέισον Άλεν έβαλε 32 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Φίνιξ Σανς, με τον Ντέβιν Μπούκερ να έχει 20 πόντους (6/14 σουτ) και τον Κέβιν Ντουράντ να βάζει 16 πόντους (4/11 σουτ).
Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 18/18 βολές και οι Ντένβερ Νάγκετς έφτασαν σε πέμπτη διαδοχική νίκη, με το 120-114 επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ανήμερα Χριστουγέννων. Στη Ball Arena του Ντένβερ, καμία ομάδα δεν ξέφυγε με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων, με τους Νάγκετς να προηγούνται 24-14, προς τα τέλη της πρώτης περιόδου, με τους Γουόριορς να καλύπτουν το -10 και να περνάνε μπροστά με +6, 37-43. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα από την Καλιφόρνια να προηγείται 53-54 και, στο δεύτερο ημίχρονο, το ντέρμπι συνεχίστηκε. Καταγράφηκαν εννέα αλλαγές στο προβάδισμα, οι Νάγκετς μπήκαν με προβάδισμα στη τέταρτη περίοδο, 92-89, και, με 5:16 λεπτά για το τέλος, όταν προηγήθηκαν με 104-103, έμειναν μπροστά στο σκορ, μέχρι το τελικό 120-114.
Ο Νίκολα Γιόκιτς ειχε 4/12 σουτ, αλλά ήταν, απόλυτα, εύστοχος, από τη γραμμή των βολών, με τον Σέρβο σέντερ να βάζει 26 πόντους. Ειχε, επίσης, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Οι παίκτες της αρχικής πεντάδας των πρωταθλητών ειχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Τζαμάλ Μάρι, που έβαλε 28 πόντους (7/13 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές). Μετά από απουσία δυο αγώνων, λόγω κρυολογήματος, ο Άντριου Γουίγκινς επέστρεψε στη δράση και, με 22 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γουόριορς, που αγωνίστηκαν, για 11η συνεχόμενη χρονιά, ανήμερα Χριστουγέννων. Ο Στεφ Κάρι έμεινε στους 18 πόντους, με 3/13 τρίποντα.
Οι παίκτες των Χιτ βοήθησαν τον προπονητή τους, Έρικ Σπόελστρα, να έχει το ρεκόρ, στην ιστορία του NBA, ως ο κόουτς με εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, που έγιναν την ημέρα των Χριστουγέννων. Η ομάδα του Μαϊάμι νίκησε 119-113 τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, έχοντας για MVP τον ρούκι Χάιμε Γιάκεζ. Οι φαν του NBA δεν είχαν την ευκαιρία να δουν μια μονομαχία, ανάμεσα σε Τζίμι Μπάτλερ και Τζόελ Εμπίντ, αφού και οι δυο απουσίαζαν. Στο Kaseya Center του Μαϊάμι, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς ξεκινησαν καλύτερα το παιχνίδι, προηγήθηκαν 8-18, αλλά, στη συνέχεια, οι Χιτ πάτησαν το γκάζι. Οι γηπεδουχοι έκαναν επιμέρους 21-1, οι φιλοξενούμενοι έχασαν 14 διαδοχικά σουτ, με τους Χιτ να φτάνουν τη διαφορά έως και τους 17 πόντους, 60-43, πριν από το 63-49 του ημιχρόνου. Επιπλέον, στις αρχές του τρίτου 12λεπτου, η ομάδα του Μαϊάμι πήρε προβάδισμα 21 πόντων, 70-49, με τους Σίξερς να βγάζουν αντίδραση και να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα, 86-86, ενόψει τέταρτης περιόδου. Εκεί, Γιάκεζ και Αντεμπάγιο έβαλαν από 10 πόντους, ο καθένας, και οι Χιτ έφτασαν στο τελικό 119-113.
Ο Γιάκεζ ήταν ασταμάτητος ξεκινώντας στην θέση του Μπάτλερ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ, σε μία μαγική βραδιά για τον 22χρονο γκαρντ. Από κοντά και ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τον Τάιλερ Χίρο να προσθέτει 22 πόντους (αλλά 8/25 σουτ). Για τους Σίξερς, ο Τομπαίας Χάρις είχε 27 πόντους, ο Κέλι Ούμπρε 25 πόντους και ο Μο Μπάμπα 18 πόντους, ενώ ο Ταϊρίς Μάξι έμεινε στους 12 πόντους με 4/20 σουτ.
Διαβάστε εδώ για την ήττα των Μπακς από τους Νικς
Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν στο NBA, ανήμερα των Χριστουγέννων (πατήστε επάνω στα ματς για στατιστικά):
Ντένβερ Νάγκετς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 120-114
Λος Άντζελες Λέικερς-Μπόστον Σέλτικς 115-126
Μαϊάμι Χιτ-Φιλαδέλφεια Σίξερς 119-113
Φίνιξ Σανς-Ντάλας Μάβερικς 114-128
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

