Ο αξεπέραστος Κώστας Νεστορίδης περνά στην αιωνιότητα και σήμερα η οικογένεια της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά αποχαιρετούν εναν πραγματικό μύθο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Μιλάμε για μια ημέρα πένθους και το «αντίο» σε έναν άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία.
Η νεκρόσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα από την Αγιά Σοφιά, ενώ η σορός του Νέστορα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00 το πρωί. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.
Η οικογένεια του Κώστα Νεστορίδη επιθυμεί αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στην κάλπη τού Συλλόγου «Πίστη» γονέων και κηδεμόνων παιδιών με παθήσεις καρκίνου, που θα υπάρχει στην Αγία Τριάδα, καθώς και στο κοιμητήριο Καλλιθέας. Τραπεζικός λογαριασμός στην ALPHA BANK. αρ. λογαριασμού: 130002002008236. Iban: 01401300130002002008236. Με τη σημείωση: Εις μνήμην Κώστα Νεστορίδη.
Κώστας Νεστορίδης, πυλώνας της ΑΕΚ και της Αγιά Σοφιάς
Ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας της ΑΕΚ, ένας μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου που «σημάδεψε» μια ολόκληρη εποχή.
Ο Κώστας Νεστορίδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους που εμφανίστηκαν στα γήπεδά μας. Είχε καταγωγή από τoν Πόντο και ήταν γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1930 στη Δράμα, όμως στα χρόνια της κατοχής ακολούθησε την οικογένειά του στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στον σύλλογο Ελλάδα Μοσχάτου και στα τέλη της δεκαετίας του ’40 βρέθηκε στον Πανιώνιο.
Το 1955 ήρθε η ώρα της μεταγραφής στην ΑΕΚ. Ο ίδιος προτίμησε την ΑΕΚ λόγω της προσφυγικής προέλευσής της, όμως η διοίκηση του Πανιωνίου αρνήθηκε να τον παραχωρήσει. Έτσι, σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε, ήρθε στην «Ένωση» με «διετή αποκλεισμό». Μέχρι το 1957 μετείχε μόνο σε φιλικούς αγώνες, αλλά από την περίοδο 1957-58 ήταν πλέον ελεύθερος να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και σε επίσημα ματς.
Μέχρι το 1965, σε αγώνες Πρωταθλήματος Αθηνών, Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας και Κυπέλλων Ευρώπης, πέτυχε συνολικά 228 γκολ, εκ των οποίων τα 141 στην Α’ Εθνική. Την περίοδο 1958-59 κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα Ελλάδας με 21 γκολ σε 18 ματς. Ακολουθεί η καθιέρωση της Α’ Εθνικής, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στις πρώτες τέσσερις σεζόν (1959-63) με 33, 27, 29 και 24 γκολ αντίστοιχα. Είχε αναδειχθεί δηλαδή πρώτος σκόρερ σε πέντε διαδοχικά Πρωταθλήματα!
Είχε σημειώσει μία φορά «πενταρέ» (με Ηρακλή 5-0 το 1963) ένα «καρέ» και δώδεκα χατ-τρικ, ενώ αξέχαστα έχουν μείνει τα γκολ που σημείωνε με εκτελέσεις κόρνερ! Ηταν ο άνθρωπος-γκολ που αναγνωριζόταν και λατρευόταν από τους φιλάθλους για τα επιτεύγματά του ακόμα και πολλές δεκαετίες μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Κορυφαία στιγμή του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ το 1963, ο πρώτος τίτλος της ομάδας μεταπολεμικά και ο πρώτος σε επίπεδο Α Εθνικής. Από την ΑΕΚ αποχώρησε το 1966 και αργότερα, ως προπονητής, κάθισε και στον πάγκο της σε 15 αγώνες Πρωταθλήματος το 1983 και το 1984.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

