Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε εικόνες αξίας σχεδόν 300.000 ευρώ που είχαν κλαπεί

Η έρευνά τους μάλιστα έκρυβε εκπλήξεις


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Εκκλησιαστικές εικόνες αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ  αλλά και ξυλόγλυπτα βημόθυρα που είχαν κλαπεί εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 31/10 οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα από τα στελέχη του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε ιερά μονή στο Γέρακα Αττικής, σημείο για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονται 3 εικόνες που είχαν κλαπεί.

Οι περισσότερες εικόνες και τα βημόθυρα είχαν κλαπεί από μονές στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Όμως η έρευνα έκρυβε εκπλήξεις για τους έμπειρους αστυνομικούς, καθώς πέραν των τριών εικόνων, εντοπίστηκαν άλλες τέσσερις που είχαν κλαπεί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και ξυλόγλυπτα βημόθυρα μεγάλης αξίας.

Η έρευνα των αστυνομικών έγινε με τη συνδρομή κλιμακίου αρχαιολόγων με ειδικότητα στη Βυζαντινολογία του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαπίστωσαν τη μεγάλη αξία των κλεμμένων εικόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξία κάθε εικόνας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 40.000 ευρώ, με τους αρχαιολόγους να γνωματεύουν ότι τα ευρήματα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος, Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνεχίζει την ερευνητική διαδικασία για τον τρόπο κτήσης και κατοχής των ανωτέρω αντικειμένων.

Ήδη οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από τον ηγούμενο της μονής που βρέθηκαν οι 7 εικόνες μεγάλης αξίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κύκλωμα εμπορίας εικόνων.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ