Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, για να διαδηλώσουν με αφορμή την επέτειο των πέντε ετών από την τραγική ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος.
Σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie που καλούσε στην πορεία, επισημαίνει ότι ο «Ζακ δολοφονήθηκε μια φορά στο κέντρο της Αθήνας εκείνον το Σεπτέμβρη, δολοφονήθηκε όμως δεκάδες φορές στα Μέσα Ενημέρωσης, σε φασιστικούς λογαριασμούς στα social media και φυσικά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση της μνήμης του. Η οργή μας για τη δολοφονία του, είναι ένα ποτάμι που διαρκώς φουσκώνει βλέποντας την ατιμωρησία που απολαμβάνουν όσοι αναπαράγουν το ρατσιστικό μίσος, όσοι νομιμοποιούνται να κλωτσούν μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο πάνω σε σπασμένα γυαλιά, όσοι προτείνουν δημόσια και ανερυθρίαστα ως μέσο αντίδρασης τις κλωτσιές όταν ένας άνθρωπος τρέχει να προλάβει το πλοίο .Η οργή μας ξεχειλίζει για κάθε δολοφονημένο αδερφό μας, για κάθε δολοφονημένη αδερφή μας. Η Άννα, είναι μια από αυτές, είναι ένα από εκείνα τα πλάσματα που βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι τους, με τον Άγιο Παντελεήμονα να γίνεται ένας τόπος μαρτυρίου για τις φτωχές τρανς μετανάστριες αδερφές μας, που παλεύουν να επιβιώσουν».
Παράλληλα, στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie σημειώνεται ότι «πέντε χρόνια μετά, δίνουμε ξανά ραντεβού στον δρόμο, υπερασπιζόμαστε τη μνήμη της Zackie που δολοφονήθηκε από νοικοκυραίους. Δεν είμαστε μόνα μας, έχουμε το ένα το άλλο και αυτή είναι η πιο μεγάλη μας δύναμη. Η δικαιοσύνη, η δημοσιογραφία, το κράτος ολόκληρο τσαλαβουτούν στη λάσπη, εμείς όμως έχουμε των φως των χαμένων μας αδερφών να μας οδηγεί σε νέους αγώνες».
Το λιντσάρισμα και η δολοφονία του Ζακ σε κοινή θέα είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα οργής και αγανάκτησης, από μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Για τον θάνατό του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, έναν μεσίτη και σε 4 από τους συνολικά 8, αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.
Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης έφεραν επιπλέον αγανάκτηση, καθώς οι κατηγορούμενοι αν και κρίθηκαν ένοχοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

