Αναστέλλεται τελικά η στάση εργασίας στα λεωφορεία που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς δικαστική απόφαση την έκρινε παράνομη.
Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας, αλλά προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».
Σημειώνεται πως το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Παράνομη η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
Παράνομη, επίσης κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.
Χαμός με το Μετρό
Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με το Μετρό τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.
Η αγωγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η ίδια πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι: «Σας ενημερώνουμε, πως αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι. Στη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά θα υπάρχει 24ωρη απεργία.
Πάντως, με νεότερη ανακοίνωσή του, το ΣΕΛΜΑ- το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανοδηγών- στηρίζει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και στο Μετρό χωρίς να προκηρύσσει το ίδιο απεργία στο μέσο. Αναφέρει επίσης ότι στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί νομικά κατά της ΣΤΑΣΥ για την αγωγή που ασκήθηκε σήμερα.
Στάση εργασίας από τις 13:30 το μεσημέρι αποφάσισαν 5 άλλα σωματεία της ΣΤΑΣΥ (Σωματείο Εργαζομένων Τραμ & Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ, Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομέων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, Συνδικάτο Πρώτη Γραμμή, Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

