Την Κυριακή στο Καλλιμάρμαρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 2-1 σετ από τον Μόλτσαν και η Σλοβακία επικράτησε με 3-1 νίκες της Ελλάδας στο Davis Cup.
Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τσιτσιπάς υπογράμμισε ότι η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία και πως νιώθει ότι έχει την ευθύνη ως ο πιο έμπειρος από τα μέλη της ελληνικής ομάδας.
Αρχικά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δήλωσε: "Σίγουρα ο αγώνας δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Πολλές φορές μες στον αγώνα το σερβίς μου δεν ήταν καλό και ήταν ένα μειονέκτημα. Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους επιστρέφανε πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες και ανέβαζαν την πίεση. Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλό μου. Είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις".
Για τις πολλές ώρες που έμεινε στο κορτ: "Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο.
Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες".
Τέλος, ζητήθηκε, από τον Στέφανο Τσιτσιπά, να βάλει και έναν τίτλο για την ιστορική πρώτη φορά που παίχτηκε τένις στο Καλλιμάρμαρο: "Το τένις δοξασμένο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

