Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Νίκου Γκίκα. Πρόκειται για πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, με δεδομένο ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέβηκε στην Elite League και θα παίξει εκεί, τη νέα σεζόν. Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Νίκος Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 1990. Έχει ύψος 1,86 μέτρα.
Η διαδρομή του άρχισε από τον Φιλαθλητικό όπου υπήρξε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με την ομάδα αυτή έφτασε μέχρι την Α2 Κατηγορία (νυν Elite League Ερρίκος Ντυνάν) και την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα.
Στο τέλος της σεζόν υπέγραψε στον Άρη όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 όταν και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Λετονία και την Βέντσπιλς. Εκεί αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ κατά την παρουσία του στην Βαλτική Λίγκα.
Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα κι αγωνίστηκε με την ΑΕΝ Κηφισιάς στην Basket League. Στο τέλος της χρονιάς «μετακόμισε» στην Πάτρα και στον Προμηθέα για μια πρώτη θητεία που κράτησε ως το 2019.
Τη σεζόν 2018-2019 ο Γκίκας αγωνίστηκε με τον Προμηθέα στη σειρά των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Από το 2019 ως το 2021 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο (2020). Επέστρεψε στον Προμηθέα όπου και κατάφερε να μπει σε ιστορικές λίστες καθώς αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σε αγώνες, ασίστ και κλεψίματα στην ομάδα της Πάτρας.
Επίσης αγωνίστηκε 10 φορές στην Εθνική Ανδρών».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!