Ο Ασαμόα Γκιάν σε ηλικία 37 ετών ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Ο άλλοτε αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γκάνας αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 2006 και του 2010, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα του σε επτά Κύπελλα Εθνών Αφρικής.
Ο Γκιάν έχει μείνει στην ιστορία για το πέναλτι που έχασε στο τέλος της παράτασης του προημιτελικού με την Ουρουγουάη (σ.σ. οι Νοτιοαμερικανοί επικράτησαν τελικά με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στη Νότια Αφρική, όπου οι «μαύροι αστέρες» θα γίνονταν η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα προκρινόταν σε ημιτελική φάση Μουντιάλ. Σε επίπεδο συλλόγων αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ουντινέζε, Ρεν και Σάντερλαντ.
«Είναι ένα δύσκολο στάδιο στην καριέρα κάθε παίκτη, μια στιγμή που όλοι οι ποδοσφαιριστές φοβούνται. Αλλά όταν η φύση κυριαρχεί, μια μικρή φωνή αρχίζει να ηχεί στα αυτιά: "Ήρθε η ώρα"» είπε ο -παλαίμαχος πλέον- Γκανέζος επιθετικός, σε συνέντευξή Τύπου στην Άκρα. «Αυτή τη φωνή την άκουσα πολύ καλά και υπέκυψα σε αυτήν: ήρθε η ώρα» συνέχισε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας με 51 τέρματα και συμπλήρωσε: «Ήρθε η ώρα να αφήσω τη φανέλα και τα παπούτσια, γιατί αποσύρομαι επίσημα από το ενεργό ποδόσφαιρο».
???? Asamoah Gyan has announced that he is retiring from professional football at the age of 37! ???????????? pic.twitter.com/eHapQgXeRJ
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) June 20, 2023
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

