Πολύ καλή είναι η μετεγχειρητική κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου σύμφωνα με τον χειρούργο του, Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος τον εγχείρισε σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. «Ο ποντίφικας είναι καλά, ξύπνησε από τη νάρκωση και αστειεύθηκε μαζί μου», ανέφερε ο Αλφιέρι.
Ο Αλφιέρι πρόσθεσε ότι με την επέμβαση αφαιρέθηκαν εσωτερικές ουλές στο έντερο, οι οποίες προκαλούσαν πόνο στον Φραγκίσκο και είχαν δημιουργηθεί μετά από προηγούμενη επέμβαση.
«Πότε θα κάνουμε την τρίτη εγχείρηση;» ρώτησε τον γιατρό, αστειευόμενος, ο Αργεντινός πάπας.
Ο Αλφιέρι εξήγησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμες συνέπειες από τη σημερινή επέμβαση και προέβλεψε ότι ο Φραγκίσκος θα μείνει στο νοσοκομείο από πέντε έως επτά ημέρες. «Δώστε μας λίγο χρόνο», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο πάπας Φραγκίσκος είναι 86 ετών και έχει υποβληθεί συνολικά σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Η σημερινή, όπως έγινε γνωστό, διήρκεσε τρεις ώρες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

