Την πρόθεσή του να επιστρέψει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή που παρέλαβε εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είπε «θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι οι νέες εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου.
«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για την Δημοκρατία. Συγκρατώ ως θετική εξέλιξη ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ότι παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Πιστεύω ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Να επισημάνω ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ θα είχε πάνω από 170 έδρες. Θεωρώ χρέος να συμβάλουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο όσο πιο γρήγορα της απλής αναλογικής και γι' αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου αν καταφέρουμε να συντμίσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες. Πιστεύω ότι Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Ε ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ 170 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΜΑΞΗ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΑΧΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΣΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΓΟΣ Η ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΦΡΟΥΔΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΔΙΚΗ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ.