Quantcast
NEWS
9 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ήττα και αποκλεισμός στη δεύτερη παράταση για την ΑΕΚ

Η Ένωση κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να το πάει στην παράταση, έχασε τη νίκη μέσα απο τα χέρια της, στο τέλος της πρώτης και τελικά ηττήθηκε με 113-99


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ και έμεινε εκτός συνέχειας και στη Basket League, ολοκληρώνοντας τη σεζόν, μετά από την ήττα με 113-99 στη δεύτερη παράταση, μέσα στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων, από το Περιστέρι, που πέρασε στα ημιτελικά, κερδίζοντας τη σειρά με 2-0. Η Βασίλισσα κατάφερε να γυρίσει το ματς και να το πάει στην παράταση, αλλά εκεί έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, στην πρώτη και τελικά έμεινε από δυνάμεις στη δεύτερη.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν έχει πλέον άλλον αγώνα μπροστά της, οπότε αυτό ήταν και το φινάλε της, για τη σεζόν 2022-23. Ήταν άδοξο το φινάλε, είναι η αλήθεια, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς, η ομάδα έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής της και το κενό του Λετονού διεθνή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αναπληρωθεί.

Στο αποψινό ματς, εκτός 12άδας για την ΑΕΚ, έμεινε ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Επίσης, απουσίασαν αναμενόμενα, οι Γιάνις Στρέλνιεκς (σ.σ. αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία και έχει υποβληθεί, μετά από τη ρήξη αχίλλειου που έχει υποστεί) και Κώστας Γόντικας (σ.σ. έχει υποστεί μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό πόδι).

Η αρχική 5άδα της ΑΕΚ περιλάμβανε, τους Φλιώνη και Λεμάρ στα γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο «3», τον Μάιλς ως πάουερ φόργουορντ και τον Μίτσελ σε θέση σέντερ. Η Βασίλισσα προηγήθηκε με 2-0 με λέι απ, του Φλιώνη στο 1’, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε επί μέρους σκορ 9-0 εις βάρος της και βρέθηκε πίσω με 9-2 στο 5’. Οι «γκρι» και βασικά η Τσαρούχα, έδωσαν… ρεσιτάλ, φορτώνοντας την Ένωση με 5 ομαδικά φάουλ μόλις στα πρώτα 4,5 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Μάιλς μάλιστα είχε ήδη 3 φάουλ και ο Φλιώνης 2. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Καντζούρη δεν… μάσησαν και πέρασαν μπροστά με 17-16 στο 6’, με τις πρώτες βολές της, στο ματς, που ήταν από τον Μάντσεν (2/2). Ο Δικέφαλος προηγήθηκε και με 25-16 στο 9’ με τρίποντο του Ουίλιαμς, ενώ έκλεισε την 1η περίοδο με +9, με καλάθι του Οριόλα, για το 27-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αρχικά η ΑΕΚ δέχθηκε ένα σερί 5-0 και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 27-23 στο 11’. Ο Μάντσεν με τζαμπ σουτ εκτός ισορροπίας έκανε το 29-23 στο 12’, ενώ η Βασίλισσα προηγήθηκε και με 32-25 στο 12’, με 3/3 βολές του Ουίλιαμς. Εκεί όμως, υπήρξε ένα «μπλακ-άουτ» και έτσι οι φιλοξενούμενοι το αξιοποίησαν για να περάσουν μπροστά με 37-34 στο 15’. Το κακό είναι ότι ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να συνέλθει, αφού παρά το γεγονός ότι πέρασε μπροστά στο 16’ με 39-37 με τρίποντο του Λεμάρ, στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 16-0, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ με 53-39 στο 19’. Ο Λεμάρ με 2/2 βολές μείωσε από πλευράς ΑΕΚ σε 53-41, αλλά το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 54-41 εις βάρος του Δικεφάλου, που δέχθηκε επί μέρους σκορ 36-14 μέσα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Με αριστερό λέι απ, του Λεμάρ και με καλάθι του Μίτσελ από το ζωγραφιστό, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τη Βασίλισσα να μειώνει σε 54-45 στο 22’. Λίγο αργότερα, ο Ουίλιαμς πέτυχε τρίποντο και κέρδισε και φάουλ, βάζοντας μάλιστα 5 πόντους στην ίδια φάση, αφού ευστόχησε και σε βολή από τεχνική ποινή στον πάγκο του Περιστερίου, μειώνοντας σε 57-50 στο 23’. Στο 26’, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 66-54 όμως, αφού η Ένωση δεν μπορούσε να παίξει καλή άμυνα. Οι παίκτες του Καντζούρη ανέβασαν… στροφές όμως και στο 28’, μείωσαν σε 70-66, μετά από δίποντο του Λεμάρ, με ταμπλό από το ζωγραφιστό. Τελικά όμως, η 3η περίοδος τελείωσε με 75-68 εις βάρος της ΑΕΚ.

Η Βασίλισσα ξεκίνησε με καλάθι στην 4η περίοδο, με τον Φλιώνη να ευστοχεί σε τζαμπ σουτ και να μειώνει σε 75-70 στο 32’. Στο ίδιο λεπτό όμως, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά, με σκορ 80-70. Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος έκανε αντεπίθεση διαρκείας. Με τζαμπ σουτ, ο Λεμάρ μείωσε σε 86-85 στα 53.2'' πριν από τη λήξη, ενώ στα 15.5'' για το φινάλε, ο Φλιώνης ισοφάρισε με αριστερό λέι απ, για την ΑΕΚ σε 87-87, που ήταν και το σκορ στο τέλος της 4ης περιόδου, αφού ο Φρανσίσκο έκανε έρμπολ σε τρίποντο στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ είχε βρει ρυθμό μέσω της άμυνάς της και με μία εύστοχη βολή του Μίτσελ, πήρε προβάδισμα με 88-87 στο 41’, ενώ ο Ουίλιαμς με τζαμπ σουτ, έκανε το 90-87 στο 42’, υπέρ της Βασίλισσας. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 91-90 στο 43΄. Ο Γιάνκοβιτς στο ίδιο λεπτό είχε 2/2 βολές και έκανε το 92-91 για τον Δικέφαλο, που προηγήθηκε και με 95-94 με τρίποντο του Ουίλιαμς στο 44’. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 96-95, αλλά ο Μίτσελ με μία βολή στα 4.2’’ για το τέλος, ισοφάρισε σε 96-96 και το ματς πήγε σε δεύτερη παράταση, αφού ο Φρανσίσκο αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 98-96 στο 46’ με χουκ του Μίτσελ και με 99-98 στο ίδιο λεπτό, με μία εύστοχη βολή του Ξανθόπουλο. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή, αφού δέχθηκε σερί 15-0 και δυστυχώς υπέστη την ήττα μρ 113-99, με τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να έχουν μείνει εμφανώς από δυνάμεις.

Διαιτητές: Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας)-Τσαρούχα (Αττικής)-Κατραχούρας (Κρήτης).

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-54, 68-75, 87-87 (κ.δ.), 96-96 (1η παρ.), 99-113 (2η παρ.).

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Λεμάρ 20 (2), Κόνιαρης, Ξανθόπουλος 3, Φλιώνης 6, Οριόλα 5, Γιάνκοβιτς 11 (1), Μάιλς 6 (2), Μάντσεν 5, Παπαδάκης, Ουίλιαμς 27 (4), Μίτσελ 16.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Μπίλαν 12, Φρανσίσκο 22 (5), Κόλεμαν, Μωραΐτης 5 (1), Πουλιανίτης 7 (1), Ντένμον 26 (4), Κασελάκης 14 (1), Περσίδης 3, Χουγκάζ 8 (1), Χάμερ 16.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ