Το 2016, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι και, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Προκειμένου να υπογραμμίσει τη δυσκολία κατάκτησης του τροπαίου, ο Καταλανός τεχνικός έφερε, ως παράδειγμα, τον Μάικλ Τζόρνταν και τους τίτλους που κατέκτησε στο NBA.
Σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρώτης μάχης με την Μπάγερν Μονάχου για τα προημιτελικά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε: "Προσπαθήσαμε πέρυσι, πρόπερσι, πριν από τρία χρόνια, κάθε σεζόν, όμως υπάρχουν ομάδες που βρίσκεις μπροστά σου και είναι καλές επίσης και θέλουν και αυτές να πάρουν το τρόπαιο. Δεν ξέρω αν οι φιλοδοξίες κάθε ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη είναι να είναι παντού τέλειος, εμένα οι φιλοδοξίες μου είναι πιο κάτω.
Μου αρέσει να είμαι στην Premier League όπου βρίσκομαι, μου αρέσει να είμαι στο Κύπελλο Αγγλίας στα ημιτελικά και να είμαι εδώ στο Τσάμπιονς Λιγκ ξανά. Αυτό είναι το όνειρό μου, να το ξαναζώ. Να είμαι εδώ μπροστά σας ενόψει ενός αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ"
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά και στον Τζακ Νικλάους, εμβληματική μορφή του γκολφ: "Χθες ήταν το Masters. Σε πόσα Masters έχει παίξει ο Τζακ Νικλάους ή σε πόσα μεγάλα τουρνουά έχει παίξει στην καριέρα του; Σε 30 ή 40 χρόνια ως γκόλφερ με τέσσερα μεγάλα τουρνουά τη χρονιά; Πόσες νίκες έχει πάρει από 130 τουρνουά; 18 νίκες από 130.
Ουάου. Έχει περισσότερες ήττες παρά νίκες. Έτσι είναι το άθλημα. Στο ποδόσφαιρο, στο γκολφ, στο μπάσκετ. Ο Μάικλ Τζόρνταν που για μένα είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, κατέκτησε 6 τίτλους σε 16 χρόνια καριέρας. Περισσότερες ήττες λοιπόν παρά νίκες".
Ο Γκουαρντιόλα είπε, επίσης, πως "όλα τα ματς είναι δύσκολα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι εδώ, να είσαι ανταγωνιστικός. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε τέλειοι στο πρώτο ματς για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα πριν το ταξίδι μας στην Γερμανία για την ρεβάνς".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!