Ο αστυνομικός που πυροβόλησε κατά την διάρκεια επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ ανέφερε στην κατάθεσή του ότι προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του.
Όπως είπε, δεν είχε αντιληφθεί την εντολή από το κέντρο της Αστυνομίας να μην περάσει κανένα όχημα από την Πατησίων. Είπε ακόμη ότι νόμιζε πως η εντολή αφορούσε το ρεύμα μπροστά στο Πανεπιστήμιο και όχι το αντίθετο.
Ακόμη, ο αστυνομικός είπε ότι φοβήθηκε πως θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Ήταν, ανέφερε, αδύνατον να κάνει ελιγμούς γιατί υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα στο σημείο. Τέλος, για τους άλλους δύο αστυνομικούς, είπε ότι και αυτοί φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για αυτό βγήκαν από το όχημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συνελήφθη και όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσει πειθαρχική διερεύνηση για το περιστατικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες λίγη ώρα μετά ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα.
A policeman shot four rounds in the air after being attacked in the center of Athens when his car was attacked with stones.#Athens #Greece pic.twitter.com/8rhNF1q5DB
— CGTN Europe (@CGTNEurope) April 5, 2023
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!