Quantcast
NEWS
2 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ανάλυση: Ήταν ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τα πάντα!

Η Βασίλισσα τα πήγε καλά στον ημιτελικό Κυπέλλου στην Κρήτη, με βάση τα προβλήματα που υπήρχαν, αλλά της έλλειψε το αποτέλεσμα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η προοπτική που είχε η ΑΕΚ για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου ήταν μεγάλη, υπό την έννοια ότι δεν θα αντιμετώπιζε κανέναν από τους αιωνίους μέχρι τότε. Ωστόσο, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό απέναντι στο Περιστέρι το Σάββατο (18/02), «λυγίζοντας» με 77-65, λόγω κόπωσης, ατυχιών και φυσικά ελέω της διαιτησίας. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το ματς αυτό, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για να δούμε κάποια πράγματα που συνέβησαν σε αυτόν τον τομέα.

 

Οι απουσίες και οι ατυχίες έφεραν την κόπωση

 

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο ματς με πολλά προβλήματα, αφού έλειπαν δεδομένα οι Αλεξάντερ Μάντσεν, Αντώνης Κόνιαρης και Δημήτρης Μαυροειδής, ενώ στον προημιτελικό κόντρα στον Πανιώνιο αποχώρησαν τραυματίες, οι Ακίλ Μίτσελ και Αϊζάια Μάιλς. Ο δεύτερος έπαιξε τελικά στον ημιτελικό απέναντι στο Περιστέρι, αλλά αποχώρησαν με τραυματισμό οι Κένι Ουίλιαμς και Γιάνις Στρέλνιεκς.

Όλα αυτά τα προβλήματα, δυσκόλεψαν αφάνταστα την προσπάθεια της ΑΕΚ και αυτό έφερε σταδιακά την κόπωση. Είναι προφανές ότι οι 65 πόντοι δεν είναι πολλοί. Εκτός αυτού όμως, οι 39 μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μόλις 26. Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο μειωνόταν η επιθετική παραγωγικότητά της. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ έβαλε 21 πόντους στην 1η περίοδο. Ακολούθως, σκόραρε 18 στη 2η και μετά έπεσε στους 14 στο τρίτο δεκάλεπτο και στους 12 στο τέταρτο. Εν ολίγοις, η κόπωση έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όπως είναι εμφανές.

 

Δεν λειτούργησε το αμυντικό πλάνο στον Φρανσίσκο

 

Είναι προφανές ότι το μεγάλο προόβλημα της ΑΕΚ στην άμυνά της, ήταν ο Σιλβέν Φρανσίσκο. Ο Αμερικανός γκαρντ του Περιστερίου τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους (13/13β., 4/4δ., 4/8τρ.), δηλαδή σχεδόν έβαλε τους μισούς της ομάδας του. Είναι ξεκάθαρο το ότι το αμυντικό πλάνο πάνω στον συγκεκριμένο παίκτη, δεν λειτούργησε καθόλου καλό, όπως και αν το δει κανείς.

 

Ευστοχία στις βολές, χαμηλό ποσοστό στα δίποντα και ισορροπία στα τρίποντα

 

Όσον αφορά στις βολές, η ΑΕΚ ήταν σχεδόν αλάνθαστη. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν συνολικά 13/14, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 92,9%. Από την άλλη μεριά, το Περιστέρι είχε 76% στις βολές, αλλά εκτέλεσε σαφώς περισσότερες (19/25), απόρροια της σφυριγμάτων των γκρι.

Ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν η έλλειψη του Ακίλ Μίτσελ και αυτό φάνηκε στο πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, όπου η Βασίλισσα είχε μόλις 37,9%, δηλαδή 11/29 συνολικά. Όσο για το Περιστέρι, είχε σαφώς καλύτερο ποσοστό, δηλαδή 53,8% με 14/26 στο σύνολο.

Σχετικά με τα τρίποντα δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά και επί της ουσίας οι δύο ομάδες κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο. Αμφότερες ευστόχησαν σε 10 τρίποντα συνολικά η κάθε μία. Η ΑΕΚ είχε 35,7% με 10/28, ενώ το Περιστέρι είχε 34,5% με 10/29.

 

Τα 18 λάθη της Βασίλισσας

 

Πάντα τα λάθη είναι ένας πολύ καθοριστικός τομέας της στατιστικής, σε κάθε αγώνα. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν ημιτελικό, όπου το διακύβευμα είναι η πρόκριση στον τελικό, μετράει και η παραμικρή κατοχή. Η ΑΕΚ λοιπόν έκανε 18 λάθη στο παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι. Δεν χρειάζεται να είναι γνώστης κάποιος, για να αντιληφθεί ότι θα ήταν δύσκολο να έρθει η νίκη, με τόσα πολλά λάθη. Εν κατακλείδι πάντως, η ομάδα ήταν ΑΕΚ στον αγώνα, απλά δεν μπορούσε να νικήσει τα πάντα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ