Την απαλλαγή της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο δικάζεται μαζί με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εισηγήθηκε πριν από λίγο ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει το δεύτερο μέρος της αγόρευσής της, το οποίο αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά την, κατά την κατηγορία, παρέμβασή του στο δικαιοδοτικό έργο τριών εισαγγελικών λειτουργών.
Η κατηγορία σε βάρος της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη αφορούσε την παράλειψη της να στείλει στη Βουλή αναφορές που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ και αφορούσε σε μη τιμολόγηση φαρμάκων επί υπουργίας Π.Κουρουμπλή.
Κατά την κυρία Σμυρλή η παράλειψη που αποδίδεται στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη δεν στοιχειοθετείται και για το λόγο αυτό πρότεινε την απαλλαγή της, αλλά και την απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη.
Σύμφωνα με τη θέση που διατύπωσε η εισαγγελική λειτουργός ακόμα και αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο κατηγορούμενους
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!