Καρδιοχτύπησε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη με 79-75 κόντρα στην Μπασκόνια η Ζαλγκίρις.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και με τον Μάρκους Χάουαρντ να σκοράρει το πρώτο του τρίποντο στην βραδιά, βάζοντας την Μπασκόνια μπροστά με 7-4. Ο Σμιτς έφτασε νωρίς τους 6 προσωπικούς πόντους, ισοφαρίζοντας σε 12-12, ενώ στα τρία τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου δεν είδαμε καλάθι, με τον Μπαϊρούτις να σκοράρει με τη λήξη της, για το 20-18 υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Μπραζντέικις σκόραρε τους πρώτους πόντους με τρίποντο, βάζοντας τη Ζαλγκίρις μπροστά με 23-19, με την Μπασκόνια να περνάει μπροστά με 27-26 στο 14’, χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα των Χάουαρντ και Γκιεντράιτις. Οι δύο ομάδες έδιναν έμφαση στην άμυνά τους και καμία τους δεν μπορούσε να δημιουργήσει υπέρ της διαφορά, με τον Κοστέλο να βάζει την Μπασκόνια μπροστά με 42-38, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά με 46-44 χάρη σε ένα μικρό σερί 6-2 που δημιούργησε, όμως η Μπασκόνια απάντησε άμεσα, με τον Σεντερκέσκις να κάνει αρχικά το 48-49. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (54-49) με τον Μπραζντέικις να κάνει το 3/3 στα τρίποντα, όμως η Μπασκόνια ισοφάρισε σε 56-56. Ο Ντίμσα με τρίποντο έκανε το 61-58, πριν ο Ρέιστε μειώσει για το 61-60 του τρίτου δεκαλέπτου.
Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στην τέταρτη περίοδό του, με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά με 67-63, χάρη σε τρεις εύστοχες βολές του Χέιντεγκερ. Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» πριν τη λήξη οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο 75-75, ο Χέιζ τάπωσε εντυπωσιακά τον Σεντερκέσκις, αλλά η Ζαλγκίρις έκανε λάθος στην επίθεσή της. Ο Μπουτκεβίτσιους ευστόχησε σε δύο βολές για το 77-75 με 35’’ για το φινάλε, ο Χάουαρντ αστόχησε σε τρίποντο και ο Ντίμσα διαμόρφωσε από την γραμμή το τελικό 79-75.
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-42, 61-60, 79-75.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

