Η διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου Ελλάδας σε γήπεδα, όπως αυτά της Premier League, θα αναβαθμίσει, ποιοτικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως υποστήριξε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος είναι υπέρ του να γίνει ο τελικός εκτός συνόρων.
Αναλυτικά όσα είπε, σε εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο εκδήλωσης της ΕΠΣ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ:
Για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλου εκτός Ελλάδας: "Το γεγονός ότι η ΕΠΟ θέλει από τον Ιούλιο να κάνει τον τελικό του Κυπέλλου σε χώρα του εξωτερικού δείχνει ότι θέλει να βελτιώσει το άθλημα. Η επιλογή του τελικού στο εξωτερικό δεν γίνεται μόνο για την αποφυγή των επεισοδίων. Γίνεται και γιατί πρέπει να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, να ανέβει ποιοτικά στην χώρα μας. Αν για παράδειγμα πάμε να παίξουμε τον τελικό του Κυπέλλου σε γήπεδο της Premier League, αυτό ανεβάζει την ποιότητα του αθλήματος. Με τέτοιες πράξεις η ΕΠΟ προσπαθεί να δείξει ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι τοξικό. Είναι ένα λαϊκό άθλημα και κάνουμε πράξεις γι’ αυτό".
Για το μητρώο: "Όπως ξέρετε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν προσπάθειες να βελτιωθεί η εικόνα του μητρώου όσον αφορά τα σωματεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το μητρώο όσο είμαστε στον Φεβρουάριο και τα πρωταθλήματα συνεχίζονται. Θα κάνουμε μία νέα προσπάθεια από το καλοκαίρι, και οι ομάδες θα είναι ενημερωμένες. Το πρόβλημα που υπάρχει στο Λασίθι είναι μεγάλο, θα γίνουν προσπάθειες το μητρώο να γίνει αποδεκτό από όλες τις ομάδες".
Για την Εθνική ομάδα και την πιθανότητα να αγωνιστεί στο Ηράκλειο: "Για να έρθει η Εθνική ομάδα εδώ, θα πρέπει το γήπεδο να είναι 100% συμβατό με αυτά που ζητάει η UEFA. Αλλιώς δεν μας αφήνει να κάνουμε το παιχνίδι. Στον Βόλο έγιναν κάποιες μικρές διορθώσεις και γι’ αυτό πήγε η Εθνική".
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2: "Η Super League 2 όπως και η Super League 1 είναι σχετικά αυτόνομες σε σχέση με την ΕΠΟ. Ασφαλώς και η ΕΠΟ έχει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά είναι δύο κατηγορίες που έχουν την δική τους αυτονομία. Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Super League 2 και εάν συνεχιστεί, θα πρέπει η ΕΠΟ να παρέμβει".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Κύριε Πρόεδρε, ο τελικός γίνεται πάντοτε στο μεγαλύτερο γήπεδο της Χώρας, όποιοι και αν είναι οι αντίπαλοι. Αν φοβόμαστε να κάνουμε 2 παιχνίδια στις έδρες των ομάδων και αποδίδουμε δικαιοσύνη. Όταν έπαιζαν τελικούς η Δόξα Δράμας(3 φορές) και ο Πιερικός στο Καραϊσκάκη και την Αθήνα ήταν δίκαιο;
η πραγματικοτητα ειναι οτι φοβουνται επεισοδια, ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες
Βρε ζαγάρι δεν είσαι ισπανία που καθαρά για οικονομικούς λόγους η real και η barcelona μπορουν να πάνε να παίξουν και στη σελήνη ακόμα. Οι άγγλοι και οι λοιπές σοβαρές ευρωπαικές χώρες δεν το έχουν κάνει ακόμα γιατί δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα οικονομικά κίνητρα , τουλάχιστον για μερικές . Τώρα εμείς οι κακομοίρογλου θέλουμε να πάμε τον τελικό ελλάδος και στα λονδίνα και στα παρίσια και στην νέα υόρκη , και μόλις το πάμε εκεί τσουπ αναβαθμίσαμε το ελληνικο ποδόσφαιρο , πόσο βλακεία πια σε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτην την χώρα.