Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Παρότι κινδύνευει με υποβιβασμό στηρίζει… Αυγενάκη ο Ιωνικός και τα έβαλε με την ΑΕΚ

Στη γραμμή... Ολυμπιακού η ομάδα της Νίκαιας

Στη χθεσινή, εξ αποστάσεως, συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό του προέδρου της Λίγκας, μιας και ο Μαρινάκης απαίτησε, προκειμένου να μοιραστούν οι ΠΑΕ τα χρήματα απο το Στοίχημα, να ψηφίσουν οτι τα ελάχιστα χρήματα, που δίνονται, με απόφαση Αυγενάκη, στη Super League 2, και οδήγησαν στην διακοπή του πρωταθλήματος ειναι δίκαια.

Η στάση της ΑΕΚ από κάποιους θεωρήθηκε ως αντίδραση για την αντίδραση. Ενδεικτική η περίπτωση του Ιωνικού, η οποία στηρίζει τον Αυγενάκη και τα έβαλε με την ΑΕΚ, όπως φάνηκε, ξεκάθαρα, από τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Νίκαιας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Βαγγέλης Σουφλέρης:

"Καταρχήν να πούμε ότι η ολομέλεια της Σούπερ Λιγκ είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο να διαπραγματευτούν με τους υπουργούς όσον αφορά το κομμάτι των χρημάτων που δικαιούται να πάρει κάθε ομάδα από το στοίχημα. Πάνω σε αυτό λοιπόν πετύχανε τον στόχο που είχαμε βάλει όλοι και μάλιστα θα έλεγα με προσωπική παρέμβαση του προέδρου και έπρεπε να είμαστε όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Αυτό το θέμα ο πρόεδρος έβαλε προς ψήφιση για δύο λόγους. Γιατί δεν μπορούμε να λέμε πως είμαστε ευχαριστημένοι ότι παίρνουμε χρήματα και από την άλλη κάποιοι να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια εναντίον της Σούπερ Λιγκ για τα προσωπικά τους συμφέροντα ή φιλοδοξίες.

Ο σκοπός ήταν "πρώτον, δέχεστε την πρόταση που έφερα, είστε ευχαριστημένοι και δεύτερον ψηφίζουμε ότι συμφωνούμε με αυτή την κατανομή"; Μου φάνηκε αδιανόητο να λέμε δεχόμαστε την πρόταση που έφερες, διότι ψηφίστηκε παμψηφεί ότι δεχόμαστε την πρόταση που έφερες και η ΑΕΚ αποφάσισε ότι δεν συμφωνεί με την κατανομή, λέγοντας μάλιστα ότι η κατανομή είναι του υπουργού αντικείμενο. Δεν διαφωνεί κανείς πως είναι του υπουργού αντικείμενο, αλλά δεν μπορείς να διαφωνείς με την κατανομή όταν δέχεσαι το ποσό που έχεις πάρει. Εγώ νομίζω πως ήταν μια αντίδραση για... την αντίδραση και τίποτα περισσότερο. Η ΑΕΚ διαφωνεί γιατί παίρνει λίγα χρήματα η Super League 2.

Υπάρχει θέμα είσπραξης των χρημάτων από τη στιγμή που το θέμα δεν πέρασε παμψηφεί. Μπήκαμε στη διαδικασία να πούμε ότι θα συζητήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα".

Για τα χρήματα από το στοίχημα της περασμένης σεζόν που ζητάει ο Ιωνικός: "Δεν έχουμε παραιτηθεί αλλά ούτε πρόκειται να παραιτηθούμε από αυτή την απαίτησή μας η οποία είναι δίκαιη. Αλλά θέλω λίγο να το ξεκαθαρίσω, θα σας πω ακριβώς τι έχει γίνει και για να καταλάβει ο κόσμος τι ζητάμε για να φύγει από πάνω το συννεφάκι που ορισμένοι εντέχνως βάζουνε ότι ζητάμε παράλογα πράγματα. Το 2021, εποχής covid-19, η Κυβέρνηση και δικαίως έδωσε τα χρήματα του οικονομικού έτους 2022 έξι μήνες νωρίτερα, προκαταβολικά δηλαδή, στις ομάδες για να τους βοηθήσει στα προβλήματα λόγω του covid-19 (σσ. εισιτήρια, διαφημίσεις κτλ). Να μην έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Τότε, λοιπόν, κάποιος φωστήρας που υπάρχει εκεί και τον ξέρουμε όλοι, δεν σκέφτηκε ότι κατά το οικονομικό έτος 2022 μία ομάδα δεν θα υπήρχε στη Super League 1 και θα υπήρχε κάποια άλλη. Στην προκειμένη περίπτωση η Λάρισα έπεσε και ανέβηκε ο Ιωνικός. Έδωσε, λοιπόν, τα χρήματα και δεν κράτησε υπόλοιπο ταμείο και φτάσαμε στη διαδικασία να μην υπάρχουν λεφτά από τη συγκεκριμένη χρονιά.

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε ως εξής. Επειδή στην ΚΥΑ υπάρχει μια ωραία παράγραφος που αναφέρει ότι στο τέλος θα γίνει εκκαθάριση, στην εκκαθάριση υπάρχει και το πλην σε σχέση με τα έσοδα του στοιχήματος. Εκεί λοιπόν βγήκαν τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου -μέσα στο κατακαλόκαιρο- και έκαναν μια ωραία νομοθετική ρύθμιση να μην επιστραφούν τα χρήματα από τη Λάρισα στο ταμείο. Και έτσι βρέθηκε ο Ιωνικός να λέει ότι το 2022 εγώ είμαι στην Super League και απλά να του πετάνε ένα μπαλάκι και να μας βγάζουν και λίγο τρελούς λέγοντας "ναι αλλά όταν μοιράστηκαν τα χρήματα εσείς ήσασταν στην Super League 2". Τα χρήματα που διεκδικούμε είναι 1.250.000 ευρώ και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε".




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ