Quantcast
NEWS
41 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η Βασίλισσα άλωσε την Πόλη των Πόλεων!

Τεράστιο διπλό και βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚΑΡΑ που διέλυσε την Γαλατάσαραϊ μέσα στην Τουρκία με 81-71

Με μία τρομερή εμφάνιση, η ΑΕΚ κέρδισε τη Γαλατάσαραϊ με άκρως πειστικό τρόπο μέσα στην Κωνσταντινούπολη με 81-71 για τη 2η αγωνιστική του Κ’ Ομίλου της φάσης των «16» του Basketball Champions League. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη εμφανίστηκε άριστα διαβασμένη στο γήπεδο και άλωσε την Πόλη, παίρνοντας ένα τεράστιο «διπλό» και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, «διαλύοντας» τους Τούρκους.

Ο προπονητής της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να περιορίσουν τους Τούρκους σε μόλις 71 πόντους, σε σχέση με τους 100 που είχαν βάλει στην πρεμιέρα τους, κόντρα στη Λιμόζ, στο ίδιο γήπεδο. Η Βασίλισσα πήρε και τη νίκη, αλλά και μια διαφορά 10 πόντων, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας στο φινάλε. Πλέον, έχει ρεκόρ 1-1, όσο και η Γαλατάσαραϊ και απομένει να φανεί το πόσο θα λήξει το Λιμόζ-Ουνικάχα Μάλαγα, που αρχίζει σε λίγη ώρα (21:30).

Ο Τιμ Φρέιζερ επέστρεψε σε αγωνιστική δράση, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του (σ.σ. διάστρεμμα στο δεξί πόδι) και εκτός 12άδας έμεινε ο Αντώνης Κόνιαρης. Θυμίζουμε επίσης ότι στην Αθήνα είχαν μείνει ο Αλεξάντερ Μάντσεν (σ.σ. ενοχλήσεις στη μέση) και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ στο BCL, θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων (19:30) με αντίπαλο τη Λιμόζ για την 3η αγωνιστική. Όσο για τη Basket League, θα γίνει πρώτα το ματς στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη, αυτό το Σάββατο (04/02, 19:15) για τη 15η αγωνιστική.

Στο ματς απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, πρώτος σκόρερ ήταν ο φοβερός και τρομερός, Ακίλ Μίτσελ, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους (3/4β., 8/12δ.) και 13 ριμπάουντ (7αμ.-6επ.), καθώς επίσης 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν επίσης εξαιρετικός, με 18 πόντους (2/2β. 2/3δ., 4/6τρ.), 3 ριμπάουντ (2αμ.-1επ.) και 1 ασίστ. Απολαυστικός ήταν και ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος έχασε το τριπλ-νταμπλ για μόλις 1 ασίστ. Ο διεθνής γκαρντ της ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους (4/9δ., 1/2τρ.), 10 ριμπάουντ (7αμ.-3επ.), 9 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ έκανε «θραύση» στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 49 στο σύνολο (32αμ.-17επ.), έναντι 33 (24αμ.-9επ.) της Γαλατάσαραϊ. Επίσης, η Βασίλισσα είχε 5 παραπάνω ασίστ από τους Τούρκους, δηλαδή 19 έναντι 14. Επίσης, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη σούταραν με 38,7% στα τρίποντα (12/31) και με 48,7% στα δίποντα (19/39), έχοντας επίσης 7/10 βολές. Αντίστοιχα, οι γηπεδούχοι είχαν 11/14 βολές (78,6%), 15/32 δίποντα (46,9%) και 10/36 τρίποντα (27,8%).

Η αρχική 5άδα περιλάμβανε τους Φρέιζερ και Φλιώνη στα γκαρντ, τον Ουίλιαμς ως «τριάρι», τον ΜακΓκρίφ σε θέση πάουερ φόργουορντ και τον Μίτσελ για σέντερ. Το πρώτο καλάθι μπήκε από τους γηπεδούχους, αλλά με δίποντα από τους Μίτσελ και ΜακΓκρίφ, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 4-2 στο 1’. Στο 5’, ο Φλιώνης με λέι απ, στον αιφνιδιασμό, ισοφάρισε από πλευράς Βασίλισσας σε 9-9. Λίγο αργότερα, στο 8’, ο Μάιλς έβαλε ξανά μπροστά τον Δικέφαλο, σκοράροντας ένα τρίποντο, με το οποίο και έκανε το 16-15 υπέρ της Ένωσης. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-18 υπέρ της Γαλατάσαραϊ.

Στη 2η περίοδο, η ΑΕΚ ισοφάρισε άμεσα, σε 21-21 στο 11’, με ένα τρίποντο που πέτυχε ο Γιάνκοβιτς, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στο 13’, πέρασε και μπροστά με 26-24, μετά από ένα τρίποντο που έβαλε ο Στρέλνιεκς. Ο Λετονός πήρε τα πάνω του, σε εκείνο το σημείο και έκανε και το 31-28 υπέρ της Ένωσης στο 16’, με ένα φλόουτερ. Η Βασίλισσα πήρε και προβάδισμα 5 πόντων διαφοράς, με 33-28, αφού ο ΜακΓκρίφ σκόραρε ένα κοντινό δίποντο. Με δύο σερί τρίποντα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 34-33 στο 18’. Στο ίδιο λεπτό, ο Μίτσελ έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 35-34 με δίποντο, αλλά το πρώτο ημίχρονο έληξε με 36-35 υπέρ της Γαλατάσαραϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ άρχισε καλά και προηγήθηκε με 37-36 με καλάθι του Γιάνκοβιτς στο 21’, ενώ στο 22’ προηγήθηκε και με 45-41 στο 22’, με τρίποντο του Παπαδάκη. Μετά μπήκαν πολλά τρίποντα και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 26’ σε 52-52. Ακολούθησαν δύο σερί τρίποντα από τους Ουίλιαμς και Στρέλνιεκς, με τον Δικέφαλο να προηγείται με 58-52 στο 27’. Ο Στρέλνιεκς με νέο τρίποντο, έκανε το 61-55 υπέρ της ΑΕΚ στο 28’, με την ομάδα του Καντζούρη να κλείνει την 3η περίοδο με 61-57 υπέρ της.

Με τρίποντο του Φλιώνη ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο για τη Βασίλισσα, που προηγήθηκε με 64-57 στο 31’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 70-68 στο 37’, αλλά ο Ουίλιαμς με μεγάλο τρίποντο έκανε το 73-68 υπέρ του Δικεφάλου. Ο Μίτσελ με γκολ-φάουλ έκανε το 75-68 στο 38’ υπέρ της Ένωσης. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μείωσαν σε 75-71, αλλά η ΑΕΚ έκλεισε το ματς με 6-0 σερί, κερδίζοντας πανάξια με 81-71, χάρις σε 6/6 βολές που είχαν από κοινού οι Στρέλνιεκς, Μίτσελ και Ουίλιαμς.

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία)-Γκλίσιτς (Σερβία)-Μεστρ (Γαλλία).

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-35, 57-61, 71-81.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Ανδρέας Πιστιόλης): ΜακΓκί 2, Καμπατσά 11 (1), Ρίστιτς 10 (2), Καλοϊάρο 10 (2), Ράσελ 6, Φλόιντ 2, Ένις 18 (3), Μουσταφά 2, Κοκσάλ 10 (2).

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Φρέιζερ 3 (1), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 11 (1), ΜακΓκρίφ 4, Γιάνκοβιτς 7 (1), Μάιλς 3 (1), Γόντικας, Παπαδάκης 6 (2), Ουίλιαμς 8 (2), Μίτσελ 19, Στρέλνιεκς 18 (4).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ