Quantcast
NEWS
72 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πέταξε στην κορυφή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Έριξε τρία γκολ στο... ρελαντί στον Άρη με σούπερ Αραούχο που έφτιαξε και τα τρία γκολ – Ο Άμραμπατ με πέναλτι άνοιξε το σκορ, ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε το 2-0 και ο Πινέδα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα! Party από 32.000 Ενωσίτες στις εξέδρες της κολασμένης Φιλαδέλφειας!

SUPER LEAGUE – 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 3-0 
ΓΗΠΕΔΟ: Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκοντίνιο Λουίς (Πορτογαλία)

Party στην Αγιά Σοφιά και κορυφή! Η ΑΕΚΑΡΑ του Ματίας Αλμέιδα, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έκανε... σκόνη και θρύψαλα τον Άρη στην κολασμένη Νέα Φιλαδέλφεια, του έβαλε τρία γκολ στο… ρελαντί και προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της Super League. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ στο πρώτο ημίχρονο και έφτιαξε και τα άλλα δύο γκολ της επανάληψης με κλεψίματα και μεταβιβάσεις σε Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Party από 32.000 Ενωσίτες στις εξέδρες της κολασμένης Αγιάς Σοφιάς – ΟΠΑΠ Arena, η οποία… έλιωσε τον Άρη, αφού πρώτα, οι παίκτες του Αλμέιδα, είχαν φροντίσει να πνίξουν τον αντίπαλο!

Με στόχο να πιέσει ψηλά, να βγάλει ένταση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, να πνίξει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις επιθετικά με γρήγορο παιχνίδι ξεκίνησε η ΑΕΚ. Που είχε κάτω από τα δοκάρια τον Αθανασιάδη, τους Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, τους Άμραμαπτ-Πινέδα στα άκρα και τους Γκαρσία-Αραούχο στη γραμμή κρούσης. Η Ένωση μπήκε δυνατά και με… ορμή στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε νωρίς, στο 12’ με το πλασέ του Σιμάνσκι ο οποίος αστόχησε για λίγο. Τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε το κερδισμένο πέναλτι, από την εξαιρετική ενέργεια του Αραούχο, που έκανε το πάρσιμο με το στήθος, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Γκοντίνιο από την Πορτογαλία έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ από την άσπρη βούλα ήταν εύστοχος, βάζοντας… φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια για το 1-0. Η ΑΕΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς της έντονης πίεσης απέναντι σε έναν Άρη που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να ανταπεξέλθει. Μάλιστα στο 23’ η ΑΕΚ μετά από κλέψιμο του Αραούχο, με πίεση ψηλά, πάτησε περιοχή και σκόραρε, αλλά ο Πορτογάλος διαιτητής είδε φάουλ στο μαρκάρισμα του Απάτσι. Μετά  το μισάωρο η Ένωση υπέπεσε σε κάποια λάθη εύκολα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Άρη να πάρει κάποια μέτρα, με τους Θεσσαλονικείς πάντως να παραμένουν ακίνδυνοι. Αντίθετα, η ΑΕΚ στο 36’ άγγιξε και το δεύτερο γκολ από την κάθετη του Πινέδα,με τον Γκαρσία να βγαίνει από πλάγια θέση φάτσα με τον Κουέστα αλλά ο γκολκίπερ του Άρη τον σταμάτησε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με την Ένωση να πηγαίνει στην ανάπαυλα, με το 1-0 υπέρ της, από το εύστοχο πέναλτι του Άμραμπατ.  
Με την ίδια λογική της πίεσης και της έντασης βγήκε και στην επανάληψη η ΑΕΚ, η οποία ωστόσο στο 52’ είδε για πρώτη φορά τον Άρη να απειλεί, όταν από φάουλ του Ντάριντα και διώξιμο του Αθανασιάδη, η μπάλα επανήλθε στα κιτρινόμαυρα καρέ και ευτυχώς ο  Χατζισαφί απομάκρυνε πριν έρθει ένα άστοχο σουτ του Γκρέι. Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα πρώτο διάστημα έντονης νευρικότητας με πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή, δυνατό παιχνίδι και συνεχόμενων φάουλ κυρίως από πλευράς Άρη. Αυτή η κατάσταση, έφερε και την αποβολή του Ετέμπο, ο οποίος στο 60’ πήγε και πάτησε τον Σιμάνσκι με αποτέλεσμα να δει σωστά τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του Πορτογάλου Γκοντίνιο. Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα, παρ’ ότι είχε την αριθμητική υπεροχή, δεν είχε την ηρεμία να βάλει την μπάλα κάτω και να απειλήσει, κάνοντας λάθη αβίαστα και έχοντας στιγμές  αδράνειας. Όπως αυτή του 68’, όταν από σέντρα ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά με τον Αθανασιάδη να πέφτει στη γωνιά του και με τρομερή επέμβαση να κρατά το 1-0! Στο 70’ ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, βλέποντας ότι η ομάδα θέλει φρεσκάρισμα, βγάζοντας Σιμάνσκι-Άμραμπατ και φέρνοντας στο ματς Γκατσίνοβιτς-Ελίασον, με τον Πινέδα να έρχεται στον άξονα. Με το καλημέρα μετά την είσοδο τους στο ματς, Ελίασον και Γκάτσι είχαν δύο εξαιρετικές κινήσεις και ιδίως αυτή του Σέρβου, ήταν που έφερε κοντά το δεύτερο γκολ, αφού η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Εν τέλει, η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ με τον αγαπημένο της τρόπο στο 76’, δηλαδή με γρήγορο κλέψιμο της μπάλας και άμεση επίθεση! Τη… δουλειά την έκανε ο  Αραούχο ο οποίος έκλεψε πανέξυπνα από τον Νταμπό στον άξονα, πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς κι αυτός αφού πάτησε περιοχή πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 79’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε άλλες τρεις κινήσεις βάζοντας Σιντιμπέ, Μάνταλο και Τσούμπερ, με την ΑΕΚ να παίζει με την ίδια ορμή, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις με την ταχύτητα που έβαλε στα άκρα της με τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Το… κερασάκι στην τούρτα, ήρθε στο 89’ για την ΑΕΚ, η οποία εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος των αντιπάλων με τον  Αραούχο πάλι να κλέβει, να βγαίνει φάτσα με τον Κουέστα και δείχνοντας σπουδαίο πνεύμα ομαδικότητας έδωσε δίπλα στον επερχόμενο Πινέδα που σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 ολοκληρώνοντας το πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και δίνοντας το σύνθημα να συνεχιστεί στις εξέδρες από 32.000 Ενωσίτες που είχαν δημιουργήσει κολασμένη ατμόσφαιρα!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79’ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80’ Μάνταλος), Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Πινέδα, Γκαρσία (81’ Τσούμπερ), Αραούχο. 
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάγιο (71’ Μαζικού), Πίρσμαν, Φαμπίνιο, Μπράμπετς, Ντάριντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (90’+4 Σγουρός), Ντουκουρέ, Γκρέι (61’ Νταμπό), Ιτούρμπε.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ    




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ