Την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσπαθεί για την κατάκτηση ενός ακόμα Grand Slam τίτλου, στο Australian Open, ο πατέρας του τράβηξε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για λάθος λόγους.
Συγκεκριμένα, ο Σρτζάν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε στην Rod Laver Arena μαζί με τέσσερις Σέρβους φιλάθλους, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύμβολο Ζ, που αναφέρεται στη ρωσική εισβολή, σημαίες της Ρωσίας και φωτογραφίας του Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Αυστραλία να κάνει λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες».
Παράγοντες της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ανέφεραν ότι τέσσερα άτομα "εμφάνισαν ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησαν τους φρουρούς ασφαλείας" στο πάρκο της Μελβούρνης, πριν η αστυνομία επιχειρήσει εναντίον τους.
Ενα βίντεο, που δημοσιεύτηκε αργότερα σε ένα αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube, δείχνει τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς να στέκεται δίπλα στον άνδρα που κυμάτιζε την σημαία με το πρόσωπο του Πούτιν και με το σχόλιο "Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση".
This is…quite a mess for the #AusOpen, to say the least.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 26, 2023
Srdjan Djokovic posing with the pro-Putin rally last night just outside Rod Laver Arena.
The levels of security breakdowns that allowed for this are staggering.
Story/video via @jamesgraysport:https://t.co/L4gtaKKNP6 pic.twitter.com/qnOx3MGYqB
Σέρβοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται πράγματι για τον πατέρα του Τζόκοβιτς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ανοίγουν σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα αφού αρκετές από αυτές τις σημαίες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.
"Είναι ένας πλήρης κατάλογος. Μεταξύ των σερβικών σημαιών υπάρχουν μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z και η αποκαλούμενη ως σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ", έγραψε στο Twitter με έναν σύνδεσμο στο βίντεο και πρόσθεσε αγανακτισμένος προς την Αυστραλιανή Ομοσπονδία και στους διοργανωτές του τουρνουά: "Είναι ντροπή".
Ενας άλλος θεατής, φωτογραφήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο μέσα στο στάδιο κατά την διάρκεια του αγώνα του Τζόκοβιτς, φορώντας ένα μπλουζάκι που έφερε το γράμμα "Ζ", ένα σύμβολο υπέρ του πολέμου που σχετίζεται με την υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία από την Ρωσία.
Σημειώνεται, ότι από την αρχή του πολέμου, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες συμμετέχουν σε αγώνες υπό ουδέτερη σημαία και ως ανεξάρτητοι.
Στο σύνολο τους τα ΜΜΕ που έφεραν στην επιφάνεια τις φωτογραφίες και το βίντεο με την Σρτζαν Τζόκοβιτς, ξεκαθαρίζουν ότι ο Νόβακ δεν έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν το πόσο έχει σταθεί ο ίδιος στους Ουκρανούς αθλητές οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τη στιγμή που έγινε η ρωσική εισβολή.

Στα περισσότερα ΜΜΕ της Σερβίας δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στο συσκεκριμένο θέμα και τα λίγα σάιτ που ασχολήθηκαν θεωρούν ότι όλη αυτή η φασαρία είναι μία ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Νόβακ Τζόκοβιτς στην προσπάθεια του να κατακτήσει το 22ο Grand Slam στην καριέρα του.
"Κάποιοι αντί να ασχολούνται με την αήττητη πορεία του Νόβακ, δυστυχώς γράφουν για... σκάνδαλα και ζητούν από τους διοργανωτές να αντιδράσουν", γράφεται χαρακτηριστικά.

Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

