Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να βγάλει selfie μπροστά από την σορό του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος.
Ο Ελβετός ποδοσφαιρικός παράγοντας απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, όπου ξεκαθάρισε πως πρώην συμπαίχτες του και μέλη της οικογένειας του ζήτησαν να βγάλει φωτογραφίες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα έκανε τίποτα για να δείξει ασέβεια στον «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου.
Η ανάρτηση του:
«Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στο όμορφο προσκύνημα στον Πελέ που έγινε στη Vila Belmiro, στο Σάντος. Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήταν τιμή που οι συμπαίκτες και τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.
Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να κάνουμε μια selfie όλων μας μαζί, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και του έβγαλα τη φωτογραφία όλων μας.
Αν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, χαίρομαι να τη δεχτώ και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.
Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.
Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

