Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το «Ερπετό» έφτασε στη Γαλλία: Είμαι αθώος και ετοιμάζω μηνύσεις για πολλά πρόσωπα

Ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους σίριαλ κίλερ απελάθηκε από το Νεπάλ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους κατά συρροή δολοφόνους, ο Σαρλ Σομπράζ, γνωστός με το προσωνύμιο «Το Ερπετό», επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου στη Γαλλία αφού απελάθηκε από τις αρχές του Νεπάλ, όπου πέρασε σχεδόν είκοσι χρόνια στη φυλακή για το φόνο δύο τουριστριών από τη Βόρεια Αμερική.

Ύποπτος για μια περίπου είκοσι φόνους στα χρόνια του 1970 στην Ασία, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τη σειρά του Netflix σε ηλικία πλέον 78 ετών έφθασε στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκωλ στο Παρίσι με αεροπλάνο προερχόμενο από την Ντόχα του Κατάρ και παρελήφθη αμέσως από την αστυνομία.

Διαβάστε ΕΔΩ την κινηματογραφική του ιστορία

Μετά τους ελέγχους, ο Σαρλ Σομπράζ αναχώρησε διακριτικά από το αεροδρόμιο, έγινε γνωστό από αερολιμανική πηγή, «στήνοντας» τους πολυάριθμους φωτογράφους που τον περίμεναν.

Μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο έφθασε τράνζιτ χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Ντόχα, ο Σομπράζ διαβεβαίωσε το δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πως είναι «αθώος» των εγκλημάτων που του αποδίδονται.

 «Είμαι αθώος για όλες αυτές τις υποθέσεις, εντάξει; (…) Όλα οικοδομήθηκαν πάνω σε πλαστά έγγραφα», ισχυρίστηκε σ’ αυτή την αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Έχω πολλά να κάνω. Πρέπει να υποβάλω μήνυση σε πολλά πρόσωπα, περιλαμβανομένου του κράτους του Νεπάλ».

«Ο δικαστής, χωρίς να ρωτήσει τον παραμικρό μάρτυρα (…) και χωρίς να επιτρέψει στον κατηγορούμενο να παρουσιάσει το παραμικρό επιχείρημα, έγραψε την ετυμηγορία», πρόσθεσε. «Τα δικαστήρια του Νεπάλ, (…) όλοι οι δικαστές, ήταν μεροληπτικοί».

«Χρειάστηκε περισσότερο από 19 χρόνια για να ξαναβρεί την ελευθερία του και είμαι ευτυχής γι’ αυτό και πολύ σοκαρισμένη», σχολίασε ενώπιον των δημοσιογράφων η Γαλλίδα δικηγόρος του Ιζαμπέλ Κουτάν-Περ, η οποία ήρθε να τον συναντήσει στο αεροδρόμιο. «Καταδικάστηκε αδίκως για μια υπόθεση κατασκευασμένη με πλαστά στοιχεία από την αστυνομία του Νεπάλ. Είναι σκάνδαλο, τον παρουσιάζουν ως ένα κατά συρροή δολοφόνο, πράγμα που είναι εντελώς ψευδές».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ, που αποφάσισε την αποφυλάκισή του την Τετάρτη, ανέφερε πως ο Σαρλ Σομπράζ χρειάζεται επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και πως η απόφαση για την αποφυλάκισή του βασίζεται σε νόμο του Νεπάλ που επιτρέπει την απελευθέρωση κατάκοιτων κρατουμένων που έχουν ήδη εκτίσει τα τρία τέταρτα της ποινής τους.

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε την απέλασή του στη Γαλλία εντός 15 ημερών.

Περιστοιχισμένος από αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα, ο Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος φορούσε ιατρική μάσκα, δεν έκανε κανένα σχόλιο στο πλήθος των δημοσιογράφων που τον περίμενε κατά την έξοδό του από τη φυλακή.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ